Gladys del Pilar
Foto: TT
NYHET Publicerad

Gladys del Pilar: En showande entreprenör

10 FRÅGOR Hon har vunnit melodifestivalen med gruppen Afro-Dite, hon leder körer, sjunger och showar. Efter att Gladys del Pilar startade sitt eget företag för snart 20 år sedan har hon aldrig sett tillbaka.

Varför driver du företag?

– När jag började arbeta som artist blev jag rådd att starta eget. Då startade jag en enskild firma som sedan kunde utvecklas till ett aktiebolag. Att driva företag gör att du kan bestämma mycket över ditt eget arbete. Dessutom kan du bygga en buffert i företaget så du kan skapa egna produktioner och jobba vidare med ditt varumärke.

Vilket är ditt största misstag som entreprenör?

– När jag startade mitt företag så blev jag helt överrumplad över hur mycket pengar jag hade. Jag gjorde misstaget att tro att de pengar som var i företaget var mina egna. Det blev en dyr läxa som bara gjordes en gång.

Har du någonsin känt att nu lägger jag av och tar ett ”vanligt jobb”?

– Aldrig. För 25 år sedan jobbade jag i restaurang och i butik. Men det var bara för att kunna betala hyran och räkningarna. Och varje ledig stund tillbringade jag i studion eller på scen.

Vad inspirerar dig?

– Jag inspireras av de som kan bygga upp sitt företag kring sig själva och kan paketera det till en produkt som inbringar inkomster. Det är häftigt.

Vilka är dina styrkor/svagheter som entreprenör?

– Jag tror att min största styrka är att jag kan ha flera olika bollar i luften vilket gör att jag alltid har något att erbjuda. Svagheten är att jag inte är så intresserad av det administrativa. Därför är det väldigt bra att jag är gift med en civilekonom som kan hjälpa mig med allt det där!

Vad skulle du göra om du fick 10 miljoner kronor av en investerare?

– Jag skulle uppfylla min dröm om att göra en riktigt bra Tina Turner-show och dra ut på turné. Jag har alla kontakter, jag vet hur showen skulle läggas upp och jag vet att det hade blivit en hit. Därför är jag ganska säker på att investeraren hade fått tillbaka alla sina pengar.

Hur viktigt är det att tjäna pengar?

– Jag skulle säga att det är ungefär 90 procent viktigt att tjäna pengar. Det betyder mycket men det är inte allt. Det skapar möjligheter och det ger trygghet.

Annons

Vilket är ditt bästa tips för att ro en affär i hamn?

– För det mesta går bokningar via min bokare och min agent. Men när jag själv sköter kontakten försöker jag alltid möta kundens behov. Vad vill de ha? När jag vet det så kan jag samla ihop material som passar till det som är tänkt. Det är väldigt viktigt att tro på det man säljer och ha en bra dialog.

På vilket sätt är entreprenörer viktiga för samhället?

– Det är otroligt häftigt att entreprenörskapet kan gynna många när man inte trodde att det skulle vara möjligt. Jag älskar hur entreprenörer kan vara med och leda utvecklingen i olika branscher framåt och skapa arbetstillfällen.

Vem tycker du är världens främsta entreprenör?

– Jag tycker att Dan Olofsson som skapade Sigma är otrolig. Hur han har kunnat jobba upp ett företag som lett till jobbskapande. Och det Ingvar Kamprad gjort är väldigt imponerande. Jag gillar när entreprenörskap kan leda till att många får jobb.

En showande entreprenör

Namn: Gladys del Pilar
Ålder: 49 år
Familj: Gift och har två barn från ett tidigare förhållande.
Gör: Sångerska som ständigt turnerar med nya krogshower. Hon är även körledare och lagar mat tillsammans med privatpersoner i lokal eller hemma hos dem. Driver företaget PLR Music Aktiebolag.
Aktuell: Kommer i höst turnera med Afro-Dite i en Motown-inspirerad krowshow.

comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Kristersson till Löfven: "Er skattepolitik utdömd sen 70-talet"

SKATTER Moderatledaren Ulf Kristersson pikade Stefan Löfven och beskrev regeringens skattepolitik som företagsfientlig och förlegad. Det var bara ett exempel på en hård ordväxling om skattepolitiken i höstens första partiledardebatt i riksdagen.
NYHET Publicerad:

"Rädda Sveriges anseende efter kompetensutvisningarna"

KOMPETENSUTVISNINGARNA Nu uppmanar Stockholms Handelskammare till handling för att locka fler högutbildade till Sverige.
NYHET Publicerad:

Inget stoppar Sorunda-korven

VAD HÄNDE SEN Äkta råvaror och ett omsorgsfullt hantverk. Det är filosofin på Sorunda korvfabrik, tillsammans med inställningen att växandet ska ske i lugn takt. Det betalar sig nu när den lokalproducerade korven hittar allt längre ut i landet.
NYHET Publicerad:

Revisionsplikten återinförs

REVISION Ökad risk för skattefusk, försvårat arbete mot ekonomisk brottslighet och få positiva effekter. Det är resultatet av att revisionsplikten för små aktiebolag avskaffades. Därför menar nu Riksrevisionen att revisionsplikten bör återinföras
NYHET Publicerad:

"Regeringen bär ansvar för negativa attityder mot företagare"

DEBATT Den rödgröna regeringen bär ett stort ansvar för negativa attityder och bristande kunskap om företagandet, menar debattören Cecilia Widegren (M) i en replik till näringsminister Mikael Damberg. Hon menar att de svenska villkoren och förutsättningarna måste hålla i en global konkurrens.
NYHET Publicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

10 FRÅGOR David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.
NYHET Publicerad:

Hygglig affärsidé lockar investerare

NYKLÄCKT Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.
NYHET Publicerad:

Global rekryteringsexpert: ”Vi har mycket att vinna på det nya dataskyddet”

DATASKYDD Den nya dataskyddsförordningen ställer stora krav på hur företagen hanterar personuppgifter. Men chefsrekryteraren Mercuri Urval började ställa om i tid, vilket till och med har resulterat i vunna affärer. ”Ska man förhandla med stora företag är det otänkbart att inte kunna visa upp att man är på god väg”, säger Robin Karlestedt, direktör för affärsutveckling.
NYHET Publicerad:

EU:s nya dataskyddslag går till väders

DATASKYDD EU:s nya dataskyddslag träder i kraft den 25 maj nästa år. Kraven är stora jämfört med dagens personuppgiftslag. Som företagare kan du inte sticka huvudet i sanden och tro att förändringen inte gäller dig. Tidningen Entreprenör reder ut vad som gäller och ger de bästa omställningstipsen för att företagare ska kunna undvika bötesbelopp i mångmiljonklassen.
NYHET Publicerad:

Svenskan som gör internet säkert

ENTREPRENÖR Hon har kallats för ”hackarnas mardröm”. Hon har kunder som Google, Amazon och Facebook. Hon har blivit inbjuden till Vita huset av Barack Obama. Svenska Stina Ehrensvärd är entreprenören vars säkerhetsnyckel är för datoranvändare vad säkerhetsbältet är för bilförare. Tidningen Entreprenör reste till Silicon Valley för att träffa succéföretaget Yubicos grundare.
NYHET Publicerad:

Sista Entreprenör på papper - nu drar vi igång fPlus

BÄSTA LÄSARE Det första numret av tidningen Entreprenör kom ut i maj 2001. Det sista numret av Entreprenör på papper är det som kommer ut i veckan, nummer 10 2017. I fortsättningen hittar du nyheter för företagsamt folk på entrepenor.se, som lever vidare som nyhetssajt på nätet, och i den nya nyhetsappen fPlus.
NYHET Publicerad:

Filmklipp från jourbesök gör succé i sociala medier

MARKNADSFÖRING Med en tydlig digital strategi har Håkan Svanström, ägare av Svanströms El och VVS, hittat en framgångsrik väg till nya affärer på Facebook. ”Jag lägger ner mycket tid på att filma dråpliga jourjobb och lyfter fram exempel på dåligt utförda jobb. Ska man nå ut måste man ha ett budskap och ett intresse för att sköta och följa upp sina inlägg”, säger han.
NYHET Publicerad:

Lurades av blufföretag: ”För jävligt”

BLUFFAKTUROR Nu rasar det in bluffakturor hos svenska småföretag. Maria Larsson lurades att tro att hon fyllde i en myndighetsenkät, men fick istället en saftig faktura från blufföretaget Företagsopinion.
NYHET Publicerad:

Stopp för styrelsekompetens efter dom i högsta instans

STYRELSER En dom i Högsta förvaltningsdomstolen sätter käppar i hjulet för Tjeders. När styrelseledamöter inte längre kan fakturera sitt arbete kan det blir svårt att hitta kompetens till styrelserummen.
NYHET Publicerad:

Hållbara strumpbyxor växande nisch i jättebransch

VAD HÄNDE SEN Ett nytt miljötänkande i en traditionell och till del konservativ bransch. Det blev startskottet för byggandet av en helt ny nisch i den miljardindustri som tillverkningen av nylonstrumpor är. Nu tar Swedish Stockings de första stegen in på marknaden i USA.