Kristoffer Triumf driver podcasten Värvet.
Foto: TT
NYHET Publicerad

Kristoffer Triumf: ”Kan knappt fatta att jag är entreprenör”

TIO FRÅGOR Kristoffer Triumf är programledare, komiker, redaktör och tidigare copywriter som under de senaste åren blivit ett namn på allas läppar. I sin podcast Värvet har han intervjuat nästan alla svenska kändisar och den har ständigt legat i topp över landets mest nedladdade podcasts.

1. Varför driver du företag?
–  ​Innan jag började med Värvet var jag frilansare, så det har liksom varit ett nödvändigt ont. Det skrämmer mig fortfarande att vara egen – jag, som verkligen har plånboken mitt i handen så att säga. Jag försöker att inte tänka på det så mycket. 

2. Varför valde du att satsa på just en podcast?
–  Jag har så klart tänkt en del på det där, och när man inte har helikopterperspektiv alls kan det ju se ut som om jag hade tur som satsade just då. Jag tyckte för övrigt att det kändes som om jag var sen på bollen, i mars 2012. Men när jag tittar på det större sammanhanget känns det som om jag hade letat efter min grej i nästan 20 år innan jag drog igång Värvet. Och när det då blev lite av en succé så var jag lika förvånad som vem som helst, och det var en väldigt organisk process – efter ett år eller två insåg jag att jag faktiskt inte gjorde något annat; att jag hade blivit professionell poddare.

3. Vilket är ditt största misstag som entreprenör?
– Jag kan inte komma på något svar på rak arm, men det är egentligen lite synd – jag borde kanske riskat mer, men jag har knappt fattat ens att jag är entreprenör...

4. Har du någonsin känt att nu lägger jag av och "tar ett vanligt jobb”?
–  Vadå, har du ett erbjudande? Äh, jag har lite för roligt på jobbet för att vara riktigt sugen på något annat. Men jag utvecklar idéer på sidan också som jag hoppas ska bära frukt.

5. När har du svårt att sova?
–  Ganska ofta – har väl för mycket stress i kroppen antar jag, och det finns nog inte en enda insomningsapp jag inte testat. Men nuförtiden researchläser jag mig till sömns, det brukar funka.

6. Vad inspirerar dig?
–  Mycket! Just nu försöker jag hänga med i spansk och fransk tv, de har så otroligt mycket talkshows vilket är inspirerande även om jag förstår i bästa fall 30 procent av det som sägs. Min tjej är en stor källa till inspiration, och så försöker jag förkovra mig så mycket det går. Insåg efter ett par år att jag måste växa som person för att kunna vara ett bra bollplank för mina gäster, sedan dess konsumerar jag mycket mer kultur, men det kan alltid bli mer. 

7. Vilka är dina styrkor och svagheter som entreprenör?
–  Styrkan är nog att jag känner min produkt så att säga, jag vet vad som är bra för Värvet. Och att jag är duktig på att omge mig med ännu duktigare människor. Svagheten är väl just att jag inte riktigt fattat att jag ens är entreprenör.

Annons

8. Hur viktigt är det att tjäna pengar?
–  Klyschigt kanske, men jag uppskattar mest om de ger frihet att testa andra grejer. Just nu håller jag på med ett dokumentärprojekt som vi får se om det blir av, samma med en grej jag skriver på. Det hade nog inte gått om jag jobbade på kontor 40 timmar i veckan.

9. Vilken händelse fick dig att satsa på ett liv som företagare?
–  Önskar verkligen att jag hade ett coolt svar på det här. Men jag läste inte Richard Bransons bok eller inspirerades av nåt politiskt tal, det bara hände och jag minns knappt hur.

10. På vilket sätt är entreprenörer viktiga för samhället?
– Jag är kluven och lite orolig inför det här entreprenörssamhället. Visst är det bra för oss att företag som Spotify och Dice är svenska, och jag tycker själv mycket om friheten i att vara egen. Men ska varenda kotte verkligen vara företagare, som det känns som om vi går mot? 

Den otippade entreprenören

Namn: Kristoffer Triumf
Familj: Son, fästmö och bonusson
Gör: Driver en av Sveriges mest framgångsrika podcasts. Har även släppt boken Värvet Vol. 1 : Den svåra första volymen, där några av podcastens intervjuer förekommer.
Aktuell: Podcasten börjar närma sig sitt 300:e avsnitt.

comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

"Rädda Sveriges anseende efter kompetensutvisningarna"

KOMPETENSUTVISNINGARNA Nu uppmanar Stockholms Handelskammare till handling för att locka fler högutbildade till Sverige.
NYHET Publicerad:

Inget stoppar Sorunda-korven

VAD HÄNDE SEN Äkta råvaror och ett omsorgsfullt hantverk. Det är filosofin på Sorunda korvfabrik, tillsammans med inställningen att växandet ska ske i lugn takt. Det betalar sig nu när den lokalproducerade korven hittar allt längre ut i landet.
NYHET Publicerad:

Revisionsplikten återinförs

REVISION Ökad risk för skattefusk, försvårat arbete mot ekonomisk brottslighet och få positiva effekter. Det är resultatet av att revisionsplikten för små aktiebolag avskaffades. Därför menar nu Riksrevisionen att revisionsplikten bör återinföras
NYHET Publicerad:

"Regeringen bär ansvar för negativa attityder mot företagare"

DEBATT Den rödgröna regeringen bär ett stort ansvar för negativa attityder och bristande kunskap om företagandet, menar debattören Cecilia Widegren (M) i en replik till näringsminister Mikael Damberg. Hon menar att de svenska villkoren och förutsättningarna måste hålla i en global konkurrens.
NYHET Publicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

10 FRÅGOR David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.
NYHET Publicerad:

Hygglig affärsidé lockar investerare

NYKLÄCKT Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.
NYHET Publicerad:

Global rekryteringsexpert: ”Vi har mycket att vinna på det nya dataskyddet”

DATASKYDD Den nya dataskyddsförordningen ställer stora krav på hur företagen hanterar personuppgifter. Men chefsrekryteraren Mercuri Urval började ställa om i tid, vilket till och med har resulterat i vunna affärer. ”Ska man förhandla med stora företag är det otänkbart att inte kunna visa upp att man är på god väg”, säger Robin Karlestedt, direktör för affärsutveckling.
NYHET Publicerad:

EU:s nya dataskyddslag går till väders

DATASKYDD EU:s nya dataskyddslag träder i kraft den 25 maj nästa år. Kraven är stora jämfört med dagens personuppgiftslag. Som företagare kan du inte sticka huvudet i sanden och tro att förändringen inte gäller dig. Tidningen Entreprenör reder ut vad som gäller och ger de bästa omställningstipsen för att företagare ska kunna undvika bötesbelopp i mångmiljonklassen.
NYHET Publicerad:

Svenskan som gör internet säkert

ENTREPRENÖR Hon har kallats för ”hackarnas mardröm”. Hon har kunder som Google, Amazon och Facebook. Hon har blivit inbjuden till Vita huset av Barack Obama. Svenska Stina Ehrensvärd är entreprenören vars säkerhetsnyckel är för datoranvändare vad säkerhetsbältet är för bilförare. Tidningen Entreprenör reste till Silicon Valley för att träffa succéföretaget Yubicos grundare.
NYHET Publicerad:

Sista Entreprenör på papper - nu drar vi igång fPlus

BÄSTA LÄSARE Det första numret av tidningen Entreprenör kom ut i maj 2001. Det sista numret av Entreprenör på papper är det som kommer ut i veckan, nummer 10 2017. I fortsättningen hittar du nyheter för företagsamt folk på entrepenor.se, som lever vidare som nyhetssajt på nätet, och i den nya nyhetsappen fPlus.
NYHET Publicerad:

Filmklipp från jourbesök gör succé i sociala medier

MARKNADSFÖRING Med en tydlig digital strategi har Håkan Svanström, ägare av Svanströms El och VVS, hittat en framgångsrik väg till nya affärer på Facebook. ”Jag lägger ner mycket tid på att filma dråpliga jourjobb och lyfter fram exempel på dåligt utförda jobb. Ska man nå ut måste man ha ett budskap och ett intresse för att sköta och följa upp sina inlägg”, säger han.
NYHET Publicerad:

Lurades av blufföretag: ”För jävligt”

BLUFFAKTUROR Nu rasar det in bluffakturor hos svenska småföretag. Maria Larsson lurades att tro att hon fyllde i en myndighetsenkät, men fick istället en saftig faktura från blufföretaget Företagsopinion.
NYHET Publicerad:

Stopp för styrelsekompetens efter dom i högsta instans

STYRELSER En dom i Högsta förvaltningsdomstolen sätter käppar i hjulet för Tjeders. När styrelseledamöter inte längre kan fakturera sitt arbete kan det blir svårt att hitta kompetens till styrelserummen.
NYHET Publicerad:

Norskt familjeföretag har köpt upp 69 förskolor och skolor – i Sverige

ENTREPRENÖRER Fler och fler svenska välfärdsföretagare kastar in handduken. Men debatten om vinst i välfärden är inget som oroar Randi och Hans Jacob Sundby, som driver det norska förskoleföretaget Læringsverkstedet. Bara i år har de köpt upp 69 förskolor och skolor i Sverige.
NYHET Publicerad:

Hållbara strumpbyxor växande nisch i jättebransch

VAD HÄNDE SEN Ett nytt miljötänkande i en traditionell och till del konservativ bransch. Det blev startskottet för byggandet av en helt ny nisch i den miljardindustri som tillverkningen av nylonstrumpor är. Nu tar Swedish Stockings de första stegen in på marknaden i USA.