Debatt/insänt

Har du något att säga? Säg det i Entreprenör! Skriv en debattartikel och skicka den till debatt@entreprenor.se. Din artikel ska handla om företagares villkor på ett eller annat sätt. Försök hålla dig inom 3 000 tecken. Vi läser din text så snart vi kan och hör därefter av oss och berättar om vi publicerar eller inte.

Hög tid att regeringen tar bort kravet på danstillstånd

DEBATT Det är orimligt att det i Sverige 2018 krävs att en pub- eller restaurangägare har danstillstånd för att inte straffas om gästerna spontant reser sig och dansar till musiken. Men fortfarande har inget förslag kommit från regeringen om att avskaffa lagen. Det skriver riksdagsledamot Jenny Petersson (M).

Handelskrig mot Trump hotar svensk export

DEBATT Trumps hot om tullar på stål och aluminium kommer att drabba svensk tillverkningsindustri. Men den avgörande frågan är vilka konsekvenser eventuella motåtgärder får. Ett handelskrig skulle slå hårt mot kärnan i Sveriges export, skriver debattörerna från Teknikföretagen.

Så kan ditt företag bidra till integrationen

DEBATT Erbjud praktikplatser till nyanlända, håll öppet hus och bjud in föreläsare till samtal om integration. Det är några av de saker som du som företagare kan göra för att bidra till integrationen i Sverige, skriver debattören och författaren Navid Modiri.