NYHET Publicerad

"Fler talanger måste få visa vad de går för"

DEBATT I dagens heta svenska arbetsmarknad pågår om en dragkamp om de bästa kandidaterna. Samtidigt finns det grupper som står utanför arbetsmarknaden. I det läget måste fler företag måste satsa på rekryteringsstrategier och employer branding, menar debattören Jonas Norén på Placera Personal.

Anställningsintervju
Foto: Michael Erhardsson (Mostphotos)
Jonas Norén_ Placera Personal.jpg
Foto: Pressbild

I Sverige har vi idag den högsta sysselsättningen någonsin i svensk historia. I Svenskt Näringslivs nysläppta rekryteringsenkät från den 13 mars kan vi ta del av oroande statistik för svenska organisationers tillväxtpotential. Konjunkturinstitutet flaggar för samma sak i flera av sina senaste prognoser. Följaktligen pågår en dragkamp om de bästa kandidaterna när hela arbetsmarknaden är oroade för arbetsbrist.

Vad som är viktigt att förstå är att spelreglerna på arbetsmarknaden idag sätts av kandidaterna. Förutsättningar viktas om i takt med att en redovisningsekonom har fem jobberbjudanden och en utvecklare desto fler. Även på Placera Personal ser vi förstås en stor skillnad i kandidatflödet idag jämfört med för bara två år sedan.

Självklart måste matchningen bli rätt. Tro oss – här kompromissar vi aldrig. Men nu vill vi be företag med rekryteringsbehov att lyfta blicken.

Ett vanligt misstag vi ser är att företag förväntas få kandidater presenterade på löpande band av oss rekryterings- eller bemanningsföretag. Att avvakta, känna efter lite till eller önskan om att få minst tio starka kandidater presenterade. Misstaget ligger i en förmodan om att alla kandidater står och väntar på ett jobb. Kandidaterna vet sitt värde och befinner sig inte sällan i flera processer samtidigt.

Vi ser också en tudelning av arbetsmarknaden som måste brytas. Trots den höga sysselsättningsgrad i Sverige finns det grupper i samhället, till exempel utrikesfödda, som står utanför arbetsmarknaden. Det är otroligt viktigt för svensk tillväxt att denna kompetens tillvaratas. Det är hög tid att fundera en gång extra på om flytande engelska inte räcker som språkkrav vid en rekrytering.

Vi förstår att det kan kännas svårt att inte hitta de kompetenser och krav som eftersöks till en tjänst. Att våga vara snabb i besluten är också ofta en utmaning, men då finns det anledning att överväga om det är ett lättare beslut att först ta in medarbetaren på en hyra under prövotiden, och låta oss bemanningsföretag hantera personalfrågorna. Dessutom med en garanti som ingår om det skulle bli fel. På Placera Personal är vi övertygade om att stora delar av utmaningarna med att tillsätta vakanta tjänster kan undvikas – med hjälp av smarta verktyg och processer.

Hur kan då företag locka fler medarbetare? Utöver att vi gör vår del av jobbet, behöver många företag börja jobba med employer branding. Det är dags att rannsaka den kultur som sitter i väggarna och se över vilka mervärden och förmåner som finns. Kanske finns svaret redan i verksamheten men att kommunikationen behöver förtydligas? Kanske behöver ni omgående genomgå en organisationsförändring. Arbetsgivare kommer att ha ännu svårare att rekrytera framöver när framtidens medarbetare tackar nej till tjänster som inte lockar med olika mjuka värden. Och här finns inga genvägar, autenticitet kommer att väga tyngre än något annat.

Annons

Parallellt med de satsningar som därför behöver göras på employer branding, är en rekryteringsstrategi av stor vikt att implementera. För fler talanger måste erbjudas chanser att visa vad de går för – oavsett om de inte talar flytande svenska, eller om de saknar något av de tio år av erfarenhet som är önskvärd. Annars kommer ett annat företag att ge dem chansen.

Jonas Norén, vd på Placera Personal

Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Debatt: Företag som inte förbereder brexit kan förlora stort

DEBATT Det är hög tid för företagen att börja förbereda sig för brexit. Det menar debattörerna Mattias Hedvall och Johan Zetterström. Företag som inte är förberedda när separationen sker kommer förlora stora värden, menar de.
NYHET Publicerad:

Ungdomsförbunden: Riv upp LAS för att fler ska få jobb

DEBATT "En reform av arbetsrätten är nödvändig för att företag ska kunna anställa och fler människor ska kunna få ett arbete. Vi kommer att arbeta hårt tillsammans för att en alliansregering prioriterar en genomgripande LAS-reform", skriver företrädare för alliansens ungdomsförbund.
NYHET Publicerad:

Kommunalt tvätteri kan bryta mot lagen

OSUND KONKURRENS Kommunala verksamheter som agerar på den öppna marknaden får inte ta del av regeringens uppmärksammade anställningsstöd extratjänster, enligt Arbetsförmedlingens regler. Ändå har Landskrona bemannat ett kommunalt tvätteri med extratjänster. Detta kan strida mot regelverket och möjligen även lagen.
NYHET Publicerad:

Externa ledamöter avgörande för utvecklingen

UNDERSÖKNING Många företagare saknar externa ledamöter i sin styrelse, något som kan vara avgörande för bolagets utveckling, menar affärsrådgivaren Lars-Erik Wiik. ”De flesta entreprenörer är så fokuserade på att hantera den dagliga operativa verksamheten att tiden för de strategiska framtidsfrågorna inte finns eller prioriteras. ”, säger han.
NYHET Publicerad:

Storm i skogspolitiken: Spricka mellan S och MP

ENTREPRENÖR GRANSKAR Att privata skogsägare blir utan ersättning när staten inför avverkningsförbud har lett till en kritikstorm. Politikerna skyller på varandra i den infekterade frågan om äganderätt och miljöhänsyn. En spricka framträder mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
NYHET Publicerad:

Skogsägare utan ersättning efter myndighetsbråk

ENTREPRENÖR GRANSKAR Sedan en uppmärksammad dom 2015 har staten valt att stoppa avverkning av stora arealer fjällnära skog utan att ge ersättning till skogsägarna. Tidningen Entreprenörs granskning visar att arkitekten bakom är Kammarkollegiet. ”Det övergår min fattningsförmåga hur Kammarkollegiet kommit fram till ståndpunkten”, säger Stefan Rubenson, jurist på advokatfirman Åberg & Co och tidigare rättschef på miljödepartementet.
NYHET Publicerad:

”Gymnasieministern drar förhastade slutsatser om glädjebetyg”

VINSTER I VÄLFÄRDEN Gymnasieminister Anna Ekström anklagar friskolorna för glädjebetyg – hänvisar till rapport som saknar analys.
NYHET Publicerad:

Bil Sweden: “Brexit kommer att slå negativt”

BREXIT Svensk fordonsindustri är en av de sektorer som riskerar att drabbas hårdast av Brexit. Det visar en ny rapport från myndigheten Kommerskollegium som presenterades under torsdagen. "Det kan blir stora problem", säger Mattias Bergman, vd Bil Sweden.
NYHET Publicerad:

Regeringen sinkar miljardsatsning i skogsindustrin

BIORAFFINADERIET I DOMSJÖ Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker vill göra den största investeringen någonsin i svensk skogsindustri. Men regeringens skogspolitik som innebär att allt större skogsarealer skyddsklassas sätter käppar i hjulen. På spel står 4-5 000 jobb, uppskattar Domsjös vd Lars Winter.
NYHET Publicerad:

Miljöministern KU-anmäld för påhopp på Svenskt Flyg

KLIMAT Miljöminister Karolina Skog, MP, krävde i Dagens Nyheter att statliga Swedavia och Luftfartsverket lämnar branschorganisationen Svenskt Flyg. "Ett angrepp ovärdigt en minister", anser Svenskt Flygs ordförande Niklas Nordström. På fredagseftermiddagen KU-anmäldes Skog för ministerstyre.
NYHET Publicerad:

Sänkte sin lön för att företaget skulle överleva – utvisas

KOMPETENSUTVISNINGAR Entreprenören Ahmed Alnomany behövde sänka sin lön för att företaget skulle överleva. "Lönen var för låg" säger Migrationsverket och utvisar honom.
NYHET Publicerad:

Kjell-Olof Feldt: "Vinsttaket är värre än löntagarfonderna"

VÄLFÄRD Kjell-Olof Feldt, tidigare ordföranden för Friskolornas riksförbund och Sveriges finansminister, kommer med hård kritik mot regeringens och vänsterpartiets förslag om ett vinsttak i den privata välfärden. Han menar att förslaget i princip utgör ett vinstförbud, vilket är ett radikalt politiskt beslut som inte ens togs under den heta striden om löntagarfonderna, enligt honom.
NYHET Publicerad:

"Gråsossen" som värnar vinst i välfärden

PROFIL När Göran Gruber började på Aleris lasarett i Motala innebar det mer än en ny arbetsplats. Den 60-årige kirurgen var tvungen att ompröva sin politiska kompass och syn på vinster i välfärden. "Man kan väl säga att jag fick alla mina fördomar motbevisade", säger han.
NYHET Publicerad:

Monaco nästa för AQ Group

TÄVLING När ABB lade ner startade företaget. Sedan dess har AQ Group levererat vinst varje kvartal i 24 år. I går vann de dessutom SM i företagsamhet, Entrepreneur of The Year. Nu väntar världsfinalen i Monaco.
NYHET Publicerad:

Hemtjänstföretag nobbar Göteborg – "absurt dåligt företagsklimat"

VALFRIHET Göteborgs stad har nyligen öppnat för LOV i hemtjänsten. Trots detta har bara ett fåtal visat intresse – och inte en enda av de större hemtjänstföretagen. ”Det är absurt att Sveriges andra största stad har så dåligt företagsklimat”, säger David Lega (KD), oppositionsråd i Göteborgs stad, och skyller på de rödgröna.