Företagande på hög höjd

Bilden Högt ovan mark spänner stålvajrar mellan tallarna och runt stammarna är plattformar uppbyggda. Tillsammans bildar linorna tre höghöjdsbanor av olika svårighetsgrad. Utrustad med sele och hjälm klättrar Madelene Svensson på vajande hängbroar och åker i linbanor mellan träden.

Madelene Svensson driver företaget High adventure tillsammans med Kristian Gade Andersen.
Foto: Fotograf Lena Öritsland

Partille, 15 oktober 2012 klockan 11.52

– Vi hade länge drömt om att göra en äventyrsaktivitet för företag och privatpersoner men vi ville skilja oss från de vanliga femkamperna. Eftersom vi gillar klättring båda två bestämde vi oss för att satsa på en höghöjdsbana, säger entreprenören Kristian Gade Andersen.

Tillsammans med Madelene Svensson startade han företaget High adventure. Här i skogen tar de emot gäster som vill höja pulsen och jobba ihop som team.

I två år letade de mark.

– Vi ville bygga i en skog där träden var tillräckligt höga, som också låg nära en stor stad och dit det enkelt skulle gå att ta sig för besökarna, säger Kristian Gade Andersen.

Den fyra hektar stora marken arrenderar de av kommunen. För att få inspiration har de åkt runt till olika höghöjdsbanor i Europa.

– Det tog några helger att lägga ut band och prova sig fram mellan träden för att skapa banorna. Vi har plockat favoriter från anläggningar vi besökt och så har vi hittat på några egna utmaningar, säger Madelene Svensson.

Höghöjdsbanan hade premiär i år och drömmen är att försörja sig på verksamheten i alla fall under den varma säsongen. Vintertid är banan stängd och då tar Kristian och Madelene upp sina gamla jobb som budchaufför och snickare.

Teres Hallman

Vårt bästa ögonblick:

”När de första gästerna klättrade runt och efteråt berättade hur nöjda de var med besöket”.