NYHET Publicerad

Hon utvecklar appar för ett hälsosamt liv

ENTREPRENÖRD Ingenjören Susanne Jarl älskar att laga mat och att träna. Genom sitt företag Susnet får hon utlopp för både sitt teknikkunnande och sina fritidsintressen. Hon utvecklar nämligen webbtjänster och mobilapplikationer för träning, mat och hälsa.

Susanne Jarl utvecklar mobiltjänster och appar för ett hälsosammare liv.

Ingenjören Susanne Jarl utvecklar mobiltjänster och appar för ett hälsosammare liv.

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Entreprenörden Susanne Jarl har flera stora passioner i livet – matlagning, träning och teknik. Det har lagt grunden för hennes företag Susnet, som utvecklar applikationer och webbtjänster för mat, träning och hälsa.

Mobilapplikationen PoWorkout består exempelvis av enkla och effektiva träningsprogram som kan anpassas efter användarens behov och förutsättningar. Övningarna visas i videoformat för Iphone och Android och via applikationen kan man dela med sig av sina träningsframgångar på sociala webbsajter som Facebook och Twitter.

– Utvecklingen går mot mer integrerade tjänster där mobil- och webbapplikationer integreras med sociala nätverk och mot programmeringsspråk som fungerar på flera plattformar, till exempel HTML 5, vilket funkar både för webb och mobilt, säger Susanne Jarl.

Största intäktskälla i hennes bolag är sajten ”recepten.se” med 200 000 unika besökare i veckan.

Susanne är utbildad civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik vid Linköpings Universitet.

– Jag hade inte programmerat innan jag började utbildningen, men när jag valde kurser som databasteknik, programutveckling och webbprogrammering, insåg jag med en gång att det var min grej.

Hon är urtypen av en entreprenörd, som drivs av möjligheten att förverkliga sina idéer och projekt som bygger på hennes egna personliga intressen. Att få bestämma själv och att kunna använda sina tekniska kunskaper till att förverkliga idéer är det som motiverar och ger drivkraft.

Annons

Till skillnad från många andra applikationsutvecklare har Susanne Jarl flera år som anställd bakom sig. Hon fick jobb som it-konsult bara några veckor efter utbildningen. Men efter några år som anställd tog idéerna över och Susanne drog ner på konsultuppdragen för att ägna sig åt utveckling och entreprenörskap på heltid.

Hon tycker att entreprenörd är ett positivt uttryck och ett ord som borde användas oftare.

Även om hon är ensam anställd i sitt bolag, tycker hon att det är viktigt med kollegor. Susanne Jarl deltar i olika startuptävlingar och nätverkar med andra entreprenörder.

– Jag gillar att vara med på event där man bygger nya grejer. I och för sig har jag aldrig vunnit någon startup men fått många kontakter. Människor i den här branschen är öppna, trevliga, inspirerande och delar gärna med sig, säger hon.

Susanna Kumlien

Hälsosamma mobiltjänster

Bolag: Susnet
Ort: Stockholm
Vd: Susanne Jarl, 32 år
Grundat år: 2007
Anställda: 1
Omsättning: 795 000 kronor

comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

"Rädda Sveriges anseende efter kompetensutvisningarna"

KOMPETENSUTVISNINGARNA Nu uppmanar Stockholms Handelskammare till handling för att locka fler högutbildade till Sverige.
NYHET Publicerad:

Inget stoppar Sorunda-korven

VAD HÄNDE SEN Äkta råvaror och ett omsorgsfullt hantverk. Det är filosofin på Sorunda korvfabrik, tillsammans med inställningen att växandet ska ske i lugn takt. Det betalar sig nu när den lokalproducerade korven hittar allt längre ut i landet.
NYHET Publicerad:

Revisionsplikten återinförs

REVISION Ökad risk för skattefusk, försvårat arbete mot ekonomisk brottslighet och få positiva effekter. Det är resultatet av att revisionsplikten för små aktiebolag avskaffades. Därför menar nu Riksrevisionen att revisionsplikten bör återinföras
NYHET Publicerad:

"Regeringen bär ansvar för negativa attityder mot företagare"

DEBATT Den rödgröna regeringen bär ett stort ansvar för negativa attityder och bristande kunskap om företagandet, menar debattören Cecilia Widegren (M) i en replik till näringsminister Mikael Damberg. Hon menar att de svenska villkoren och förutsättningarna måste hålla i en global konkurrens.
NYHET Publicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

10 FRÅGOR David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.
NYHET Publicerad:

Hygglig affärsidé lockar investerare

NYKLÄCKT Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.
NYHET Publicerad:

Global rekryteringsexpert: ”Vi har mycket att vinna på det nya dataskyddet”

DATASKYDD Den nya dataskyddsförordningen ställer stora krav på hur företagen hanterar personuppgifter. Men chefsrekryteraren Mercuri Urval började ställa om i tid, vilket till och med har resulterat i vunna affärer. ”Ska man förhandla med stora företag är det otänkbart att inte kunna visa upp att man är på god väg”, säger Robin Karlestedt, direktör för affärsutveckling.
NYHET Publicerad:

EU:s nya dataskyddslag går till väders

DATASKYDD EU:s nya dataskyddslag träder i kraft den 25 maj nästa år. Kraven är stora jämfört med dagens personuppgiftslag. Som företagare kan du inte sticka huvudet i sanden och tro att förändringen inte gäller dig. Tidningen Entreprenör reder ut vad som gäller och ger de bästa omställningstipsen för att företagare ska kunna undvika bötesbelopp i mångmiljonklassen.
NYHET Publicerad:

Svenskan som gör internet säkert

ENTREPRENÖR Hon har kallats för ”hackarnas mardröm”. Hon har kunder som Google, Amazon och Facebook. Hon har blivit inbjuden till Vita huset av Barack Obama. Svenska Stina Ehrensvärd är entreprenören vars säkerhetsnyckel är för datoranvändare vad säkerhetsbältet är för bilförare. Tidningen Entreprenör reste till Silicon Valley för att träffa succéföretaget Yubicos grundare.
NYHET Publicerad:

Sista Entreprenör på papper - nu drar vi igång fPlus

BÄSTA LÄSARE Det första numret av tidningen Entreprenör kom ut i maj 2001. Det sista numret av Entreprenör på papper är det som kommer ut i veckan, nummer 10 2017. I fortsättningen hittar du nyheter för företagsamt folk på entrepenor.se, som lever vidare som nyhetssajt på nätet, och i den nya nyhetsappen fPlus.
NYHET Publicerad:

Filmklipp från jourbesök gör succé i sociala medier

MARKNADSFÖRING Med en tydlig digital strategi har Håkan Svanström, ägare av Svanströms El och VVS, hittat en framgångsrik väg till nya affärer på Facebook. ”Jag lägger ner mycket tid på att filma dråpliga jourjobb och lyfter fram exempel på dåligt utförda jobb. Ska man nå ut måste man ha ett budskap och ett intresse för att sköta och följa upp sina inlägg”, säger han.
NYHET Publicerad:

Lurades av blufföretag: ”För jävligt”

BLUFFAKTUROR Nu rasar det in bluffakturor hos svenska småföretag. Maria Larsson lurades att tro att hon fyllde i en myndighetsenkät, men fick istället en saftig faktura från blufföretaget Företagsopinion.
NYHET Publicerad:

Stopp för styrelsekompetens efter dom i högsta instans

STYRELSER En dom i Högsta förvaltningsdomstolen sätter käppar i hjulet för Tjeders. När styrelseledamöter inte längre kan fakturera sitt arbete kan det blir svårt att hitta kompetens till styrelserummen.
NYHET Publicerad:

Norskt familjeföretag har köpt upp 69 förskolor och skolor – i Sverige

ENTREPRENÖRER Fler och fler svenska välfärdsföretagare kastar in handduken. Men debatten om vinst i välfärden är inget som oroar Randi och Hans Jacob Sundby, som driver det norska förskoleföretaget Læringsverkstedet. Bara i år har de köpt upp 69 förskolor och skolor i Sverige.
NYHET Publicerad:

Hållbara strumpbyxor växande nisch i jättebransch

VAD HÄNDE SEN Ett nytt miljötänkande i en traditionell och till del konservativ bransch. Det blev startskottet för byggandet av en helt ny nisch i den miljardindustri som tillverkningen av nylonstrumpor är. Nu tar Swedish Stockings de första stegen in på marknaden i USA.