NYHET Publicerad

Hon utvecklar appar för ett hälsosamt liv

ENTREPRENÖRD Ingenjören Susanne Jarl älskar att laga mat och att träna. Genom sitt företag Susnet får hon utlopp för både sitt teknikkunnande och sina fritidsintressen. Hon utvecklar nämligen webbtjänster och mobilapplikationer för träning, mat och hälsa.

Susanne Jarl utvecklar mobiltjänster och appar för ett hälsosammare liv.

Ingenjören Susanne Jarl utvecklar mobiltjänster och appar för ett hälsosammare liv.

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Entreprenörden Susanne Jarl har flera stora passioner i livet – matlagning, träning och teknik. Det har lagt grunden för hennes företag Susnet, som utvecklar applikationer och webbtjänster för mat, träning och hälsa.

Mobilapplikationen PoWorkout består exempelvis av enkla och effektiva träningsprogram som kan anpassas efter användarens behov och förutsättningar. Övningarna visas i videoformat för Iphone och Android och via applikationen kan man dela med sig av sina träningsframgångar på sociala webbsajter som Facebook och Twitter.

– Utvecklingen går mot mer integrerade tjänster där mobil- och webbapplikationer integreras med sociala nätverk och mot programmeringsspråk som fungerar på flera plattformar, till exempel HTML 5, vilket funkar både för webb och mobilt, säger Susanne Jarl.

Största intäktskälla i hennes bolag är sajten ”recepten.se” med 200 000 unika besökare i veckan.

Susanne är utbildad civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik vid Linköpings Universitet.

– Jag hade inte programmerat innan jag började utbildningen, men när jag valde kurser som databasteknik, programutveckling och webbprogrammering, insåg jag med en gång att det var min grej.

Hon är urtypen av en entreprenörd, som drivs av möjligheten att förverkliga sina idéer och projekt som bygger på hennes egna personliga intressen. Att få bestämma själv och att kunna använda sina tekniska kunskaper till att förverkliga idéer är det som motiverar och ger drivkraft.

Annons

Till skillnad från många andra applikationsutvecklare har Susanne Jarl flera år som anställd bakom sig. Hon fick jobb som it-konsult bara några veckor efter utbildningen. Men efter några år som anställd tog idéerna över och Susanne drog ner på konsultuppdragen för att ägna sig åt utveckling och entreprenörskap på heltid.

Hon tycker att entreprenörd är ett positivt uttryck och ett ord som borde användas oftare.

Även om hon är ensam anställd i sitt bolag, tycker hon att det är viktigt med kollegor. Susanne Jarl deltar i olika startuptävlingar och nätverkar med andra entreprenörder.

– Jag gillar att vara med på event där man bygger nya grejer. I och för sig har jag aldrig vunnit någon startup men fått många kontakter. Människor i den här branschen är öppna, trevliga, inspirerande och delar gärna med sig, säger hon.

Susanna Kumlien

Hälsosamma mobiltjänster

Bolag: Susnet
Ort: Stockholm
Vd: Susanne Jarl, 32 år
Grundat år: 2007
Anställda: 1
Omsättning: 795 000 kronor

comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Regeringen lanserar förenklingspaket för företag

REGELKRÅNGEL Förutom problemen med konkurrens och kompetensförsörjning upplever många företagare att lagar och myndighetsregler hindrar tillväxt. Nu lanserar närings- och innovationsminister Mikael Damberg ett förenklingspaket för företag.
NYHET Publicerad:

De blev årets vinnare i Serendipity Challenge

ALMEDALEN Av över 400 bidrag utsågs SaltX till årets tillväxtbolag och Sprinklebit till årets startup i entreprenörstävlingen Serendipity Challenge.
NYHET Publicerad:

Strävsamhet och ansträngning ska leda till framgång

DEBATT Det ska alltid löna sig att arbeta framför att leva på bidrag. Det menar Moderata Ungdomsförbundets Benjamin Dousa som både vill sänka bidragen och minska skatterna för att människor ska komma i arbete och bli integrerade.
NYHET Publicerad:

Dags att hållbarhetsredovisa

HÅLLBARHET Har du koll på din hållbarhetsrapportering? Sedan sex månader tillbaka måste större företag göra en hållbarhetsrapport. Nu finns en snabbguide för dig som vill kicka igång din hållbarhetsredovisning.
NYHET Publicerad:

Upphandlingar drar ner brallorna på företagare

DEBATT Statliga bolag ska välja seriösa hotell- och restaurangleverantörer som försäkrar sina medarbetare och tar ansvar för gästerna. Det är fel att välja leverantör enbart baserat på pris, menar hotelldirektören Suzanne Parenius, vd på Hjortviken konferens.
NYHET Publicerad:

”Utan öppna data begränsar man innovationen”

ÖPPNA DATA Regeringens mål är att Sverige ska vara bäst i världen på att utnyttja digitaliseringens möjligheter. Efter att den har presenterat sin nya digitaliseringsstrategi riktas dock kritik om att arbetet med att öppna data går för långsamt.
NYHET Publicerad:

Hon lär nybörjare att haja börsen

ENTREPRENÖR Andra Farhads uppväxt i Fittja präglades av familjens ständiga brist på pengar. Som 16-åring började hon handla med aktier och under namnet ”Börshajen” blev hon snabbt en snackis i aktiehandlarkretsar. Idag driver hon ett utbildningsföretag med målet att lära andra att bli rika på börsen.
NYHET Publicerad:

Så slår den höjda entreprenörsskatten mot ditt företag

3:12-REGLERNA Trots massiv kritik från Företagarsverige tänker regeringen ändra de så kallade 3:12-reglerna, eller entreprenörsskatten. 167 000 svenska företagare drabbas därmed av en skattehöjning på sammanlagt tre miljarder kronor. Hårdast drabbas de mindre fåmansbolagen. Revisorn Carl-Magnus Falk har tagit fram en modell som hjälper småföretagare att räkna fram hur de nya reglerna slår mot just deras företag.
NYHET Publicerad:

På tur till Stockholms smultronställen

NYKLÄCKT För sex år sedan köpte Peter Ekblom en Vespa och började köra runt sina kompisar till olika smultronställen i Stockholm. Nu erbjuder han skräddarsydda turer med vespor runt i staden och har även ett samarbete med Piaggio group som tillverkar vespor i Italien.
NYHET Publicerad:

Småföretagare utsätts för tuff skattjakt

SKATTEVERKETS METODER I höstas fick Emanuel Imanuelsen plötsligt besked om en restskatt på över 47 miljoner kronor. Men efter att han lämnat synpunkter sänktes den till 7,5 miljoner. Hans advokat är kritisk till att Skatteverket på så lösa grunder har eftertaxerat ett så stort belopp, som dessutom visade sig vara felaktigt.
NYHET Publicerad:

En lägenhet kommer lastad

MILJARDFÖRETAG Det är sågade plankor in i ena änden av fabriken och nästan färdiga lägenheter ut i den andra. Lindbäcks bygg i Öjebyn har utvecklat ett unikt modulbyggande som gjort familjeföretaget till ett miljardbolag. Men utan den värsta byggkrisen i Sverige och en hotande konkurs hade den innovativa byggtekniken aldrig blivit verklighet.
NYHET Publicerad:

Så lägger du vantarna på digitaliseringsstödet

HALLÅ DÄR… Boo Gunnarsson, företagarexpert på Visma. Mer än nio av tio småföretagare i Sverige känner inte till de ”digitaliseringscheckar” som de kan söka sedan årsskiftet. Upp till en kvarts miljon kronor finns att hämta för de som vill stärka bolaget digitala kompetens.
NYHET Publicerad:

Ny plattform ska underlätta kompetensförsörjningen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Svenska företag skriker efter kompetens men svårigheter att nå, utveckla och behålla talang sätter käppar i hjulen. Det ska en nystartad näringslivsplattform ändra på. "Där kan privata arbetsgivare delta i interaktiva workshops där aktuella utmaningar hanteras", säger Hugo Ortiz Dubon och Minna Levin, grundare av We Link Sweden.
NYHET Publicerad:

Kenyanska nyföretagare knyter affärskontakter i Sverige

TÄVLING Mobilappen Saver Pal och en spårningstjänst för färskvaror tog Catherine Wangari Mania och Edwin Muriuki Wanjiru högst upp på prispallen i Hand in Hand Youth Award. Under några intensiva dagar i maj besökte de keyanska nyföretagarna Sverige för att hämta inspiration från andra unga entreprenörer.
NYHET Publicerad:

Nya beteenden driver företaget vidare

VAD HÄNDE SEN Ändra invanda beteenden. Det sparar resurser och gör företag och organisationer mer välfungerande. Beteendelabbet var först ut i Sverige med att bygga ett företag som hjälper till att ändra våra beteenden. Det visade sig vara en hållbar affärsidé.