NYHET Publicerad

Hon utvecklar appar för ett hälsosamt liv

ENTREPRENÖRD Ingenjören Susanne Jarl älskar att laga mat och att träna. Genom sitt företag Susnet får hon utlopp för både sitt teknikkunnande och sina fritidsintressen. Hon utvecklar nämligen webbtjänster och mobilapplikationer för träning, mat och hälsa.

Susanne Jarl utvecklar mobiltjänster och appar för ett hälsosammare liv.

Ingenjören Susanne Jarl utvecklar mobiltjänster och appar för ett hälsosammare liv.

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Entreprenörden Susanne Jarl har flera stora passioner i livet – matlagning, träning och teknik. Det har lagt grunden för hennes företag Susnet, som utvecklar applikationer och webbtjänster för mat, träning och hälsa.

Mobilapplikationen PoWorkout består exempelvis av enkla och effektiva träningsprogram som kan anpassas efter användarens behov och förutsättningar. Övningarna visas i videoformat för Iphone och Android och via applikationen kan man dela med sig av sina träningsframgångar på sociala webbsajter som Facebook och Twitter.

– Utvecklingen går mot mer integrerade tjänster där mobil- och webbapplikationer integreras med sociala nätverk och mot programmeringsspråk som fungerar på flera plattformar, till exempel HTML 5, vilket funkar både för webb och mobilt, säger Susanne Jarl.

Största intäktskälla i hennes bolag är sajten ”recepten.se” med 200 000 unika besökare i veckan.

Susanne är utbildad civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik vid Linköpings Universitet.

– Jag hade inte programmerat innan jag började utbildningen, men när jag valde kurser som databasteknik, programutveckling och webbprogrammering, insåg jag med en gång att det var min grej.

Hon är urtypen av en entreprenörd, som drivs av möjligheten att förverkliga sina idéer och projekt som bygger på hennes egna personliga intressen. Att få bestämma själv och att kunna använda sina tekniska kunskaper till att förverkliga idéer är det som motiverar och ger drivkraft.

Till skillnad från många andra applikationsutvecklare har Susanne Jarl flera år som anställd bakom sig. Hon fick jobb som it-konsult bara några veckor efter utbildningen. Men efter några år som anställd tog idéerna över och Susanne drog ner på konsultuppdragen för att ägna sig åt utveckling och entreprenörskap på heltid.

Hon tycker att entreprenörd är ett positivt uttryck och ett ord som borde användas oftare.

Även om hon är ensam anställd i sitt bolag, tycker hon att det är viktigt med kollegor. Susanne Jarl deltar i olika startuptävlingar och nätverkar med andra entreprenörder.

– Jag gillar att vara med på event där man bygger nya grejer. I och för sig har jag aldrig vunnit någon startup men fått många kontakter. Människor i den här branschen är öppna, trevliga, inspirerande och delar gärna med sig, säger hon.

Susanna Kumlien

Hälsosamma mobiltjänster

Bolag: Susnet
Ort: Stockholm
Vd: Susanne Jarl, 32 år
Grundat år: 2007
Anställda: 1
Omsättning: 795 000 kronor

comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

”Jag vill höra massa galna affärsidéer”

HALLÅ DÄR... Maria Mattsson Mähl, en av Tidningen Entreprenörs krönikörer, som åter igen kommer att ta plats i en webbserie som företagsängel.
NYHET Publicerad:

Driver du Nordens mest innovativa bolag?

TÄVLING Nu har anmälan till Sveriges största entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag öppnat. I Serendipity Challenge kommer 50 av Sveriges och Nordens mest innovativa framtidsbolag tävla om titlarna “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag”.
NYHET Publicerad:

Uppkopplad hälsa lockar techföretag och investerare

E-HÄLSA Sverige ska bli bäst i världen på e-hälsa till år 2025 har regeringen satt som mål. Det har fått riskkapitalister och unga techföretag att flockas kring branschen och ta fram nya innovativa lösningar för digitalisering inom vården. Förra året investerades nästan en halv miljard kronor i medtechsektorn. Entreprenör har träffat två heta startupföretag, Visiba och Tummy Lab, som båda dragit till sig investerarnas intresse.
NYHET Publicerad:

Bygdens son blåste liv i glasbruket

ENTREPRENÖR 2015 stod Reijmyre glasbruk på randen till konkurs. Då bestämde sig bygdens son, Ulf Rosén, för att flytta hem till Östergötland och försöka rädda bruket. Tidningen Entreprenör har besökt bruksorten och under en rundvandring berättar Ulf Rosén om utmaningarna med att ta över ett konkursbo och hur det är att axla rollen som hans far en gång hade, som ägare och vd för anrika Reijmyre.
NYHET Publicerad:

Lång kö på Lantmäteriet sinkar tillväxt

REGELKRÅNGEL Lantmäteriets långa kötider slår hårt mot landets företag. Att få fram en fastighetsbeteckning för en ny tomt kan ta över ett år. Nu har några kommuner skrivit ett protestbrev mot att väntetiderna hindrar tillväxten.
NYHET Publicerad:

Mentor satte snurr på omsättningen

I PRAKTIKEN När Dag Malgeryd tog hjälp av en mentor fick omsättningen i hans nystartade företag Recaremed en ordentlig skjuts. "Jag har sparat in flera års arbete på att slippa sitta och leta upp den här informationen själv”, säger han.
NYHET Publicerad:

Olyckan blev starten – hans proteser gör exportsuccé

ENTREPRENÖR Christoffer Lindhe vaknade upp på sjukhuset med båda benen och en arm borta. Men istället för att se livet som förstört valde han att resa sig och komma igen. Med utgångspunkt i sitt eget handikapp har han skapat en helt ny fotprotes, unik i världen. I år startar lanseringen av Xtend Foot i Europa.
NYHET Publicerad:

Medarbetarna stal företagshemligheter – nu har de fällts i tre domstolar

STÖLD Tre medarbetare sa upp sig och startade eget i samma bransch och efter att ha stulit hela kundregistret. Det bestraffades med rekordhöga böter i Hovrätten. Nu har även AD fastställt skuld och höga böter.
NYHET Publicerad:

Rullande frisersalong gasar vidare

VAD HÄNDE SEN ”Jag kan klippa och jag kan köra bil.” Med de två kompetenserna i bagaget startade Sandra Wik frisörföretaget Cut and Drive. Det är en affärsidé som rullar på i allt högre hastighet och nu också kompletterats med en fast salong.
NYHET Publicerad:

Striden om personaloptionerna

SKATTEREGLER Personaloptioner är ofta en nyckelfaktor för små tillväxtföretag som vill rekrytera topptalanger. I slutet av förra året lade regeringen fram ett förslag på nya skattelättnader för den här typen av incitamentsprogram. Men förslaget väckte ett ramaskri i startupvärlden. Företag som Spotify och Klarna sågar förslaget eftersom så få bolag omfattas av de nya reglerna.
NYHET Publicerad:

Inspiration för alla blivande exportörer

EXPORT Inspiration är nyckeln för framför allt de medelstora svenska företagen som har modet att satsa på export. Det framgår av boken ”Miljardvallen”.
NYHET Publicerad:

Orimliga kontroller vid upphandling

UPPHANDLING Färre anbud, mer pappersarbete och integritetskränkande. Krav på utdrag ur belastningsregistret vid offentlig upphandling får flera negativa konsekvenser. ”En vansinnig administration väntar”, säger Marcus Westdahl, vd för möbelföretaget European Furniture Group.
NYHET Publicerad:

Andreas Carlsson: "Jag är ett vanligt popsnöre som halkade in på investeringar och entreprenörskap”

TIO FRÅGOR Han började sitt yrkesliv som låtskrivare och har flera listettor med världsartister på sin cv. Sedan dess har Andreas Carlsson startat skolor, suttit i juryn för ”Idol” och ”X Factor” och blivit en investerare av rang. Bäst mår han när han är på språng.
NYHET Publicerad:

Gamla bilbälten guld värda för Johanna

NYKLÄCKT För Johanna Boman är bilvrak en skattgömma. Hon använder begagnade bilbälten som material till Rebelts designade väska.
NYHET Publicerad:

Amerikansk dröm i svensk succéförpackning

ENTREPRENÖR De flesta skulle nog gissa att design- och inredningsföretaget Lexington är amerikanskt. Men bakom varumärket står den svenska designentreprenören Kristina Lindhe. Under 20 år har hon byggt upp ett företag som säljer amerikansk livsstil mer framgångsrikt än amerikanarna själva.