NYHET Publicerad

Många trådar bakom Cansocks framgång

BILDEN När David Geisler tog över strumpföretaget Cansocks lyste siffrorna röda. Men efter många sömnlösa nätter fick han åter företaget på fötter.

David Geisler, vd och ägare på Cansocks.

Gällstad, 4 oktober 2011, klockan 10.47

Det tog ett år av oro och sömnsvårigheter att ta Cansock ur den värsta svackan. Men David Geisler tvekade aldrig.

– Som entreprenör får man lära sig leva med rädsla. Så är det, säger han.

Att som relativt ung låna upp kapital för att köpa och driva ett företag som gör röda siffror tar på krafterna. Idag är David Geisler en erfarenhet rikare, och nöjd över att ha haft den, men också väldigt nöjd över att det för Cansocks del förhoppningsvis är ett passerat stadium.

Han började egentligen som enbart vd för Cansocks 2008. De åtta första månaderna på jobbet var tillräckligt med tid för att David Geisler skulle hinna lära känna företaget och få en bild av vad som behövdes förändras.

– Det var i princip allt. Företaget jobbade tillexempel inte med några kalkyler. När jag frågade förre ägaren hur han prissatte varorna svarade han genom att sträcka upp fingret i luften. Det var symptomatiskt för företaget då på många sätt, säger David Geisler.

Förre ägaren och David Geisler hade inte samma åsikt om hur företaget skulle skötas och det slutade med att David Geilser köpte Cansocks i september 2009. Tre veckor efter att David Geisler tagit över slog den ekonomiska krisen som satte käppar i hjulen för många företag i bygden till.

Annons

Vad gör man i det läget?

– Man avskedar folk. Det är det enda att göra och så började vi se över hur vi kunde sänka kostnaderna med befintlig prisnivå.

Det året sov David Geisler inte speciellt gott. Banken hade hjälpt till för att hålla företaget flytande men han hade även fått gå in med egna pengar.

– Man undrar hela tiden ”Kommer jag att få den ordern, kommer jag kunna betala av på lånen, kommer jag kunna betala lönerna”, säger han.

Egentligen är det först nu, när hjulen börjat snurra igen, när ekonomin är under kontroll, som han har börjat tycka att det här med entreprenörskap är riktigt roligt. Och speciellt orolig för framtiden är David Geisler inte längre. Cansocks omsatte 49 miljoner 2011 och arbetar för att öka både vinst och omsättning.

– Strumpor kommer man alltid att behöva, säger han.

Åsa Dahlberg

Mitt bästa ögonblick

”Det får nog bli i år alldeles nyss då jag i holdingbolaget blivit skuldfri mot banken gällande köpet av Cansocks. Nu ska jag bara få tillbaka min personliga investering. Det är stort för den personliga tryggheten och visar att vi fått ordning på bolaget.”

comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

"Rädda Sveriges anseende efter kompetensutvisningarna"

KOMPETENSUTVISNINGARNA Nu uppmanar Stockholms Handelskammare till handling för att locka fler högutbildade till Sverige.
NYHET Publicerad:

Inget stoppar Sorunda-korven

VAD HÄNDE SEN Äkta råvaror och ett omsorgsfullt hantverk. Det är filosofin på Sorunda korvfabrik, tillsammans med inställningen att växandet ska ske i lugn takt. Det betalar sig nu när den lokalproducerade korven hittar allt längre ut i landet.
NYHET Publicerad:

Revisionsplikten återinförs

REVISION Ökad risk för skattefusk, försvårat arbete mot ekonomisk brottslighet och få positiva effekter. Det är resultatet av att revisionsplikten för små aktiebolag avskaffades. Därför menar nu Riksrevisionen att revisionsplikten bör återinföras
NYHET Publicerad:

"Regeringen bär ansvar för negativa attityder mot företagare"

DEBATT Den rödgröna regeringen bär ett stort ansvar för negativa attityder och bristande kunskap om företagandet, menar debattören Cecilia Widegren (M) i en replik till näringsminister Mikael Damberg. Hon menar att de svenska villkoren och förutsättningarna måste hålla i en global konkurrens.
NYHET Publicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

10 FRÅGOR David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.
NYHET Publicerad:

Hygglig affärsidé lockar investerare

NYKLÄCKT Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.
NYHET Publicerad:

Global rekryteringsexpert: ”Vi har mycket att vinna på det nya dataskyddet”

DATASKYDD Den nya dataskyddsförordningen ställer stora krav på hur företagen hanterar personuppgifter. Men chefsrekryteraren Mercuri Urval började ställa om i tid, vilket till och med har resulterat i vunna affärer. ”Ska man förhandla med stora företag är det otänkbart att inte kunna visa upp att man är på god väg”, säger Robin Karlestedt, direktör för affärsutveckling.
NYHET Publicerad:

EU:s nya dataskyddslag går till väders

DATASKYDD EU:s nya dataskyddslag träder i kraft den 25 maj nästa år. Kraven är stora jämfört med dagens personuppgiftslag. Som företagare kan du inte sticka huvudet i sanden och tro att förändringen inte gäller dig. Tidningen Entreprenör reder ut vad som gäller och ger de bästa omställningstipsen för att företagare ska kunna undvika bötesbelopp i mångmiljonklassen.
NYHET Publicerad:

Svenskan som gör internet säkert

ENTREPRENÖR Hon har kallats för ”hackarnas mardröm”. Hon har kunder som Google, Amazon och Facebook. Hon har blivit inbjuden till Vita huset av Barack Obama. Svenska Stina Ehrensvärd är entreprenören vars säkerhetsnyckel är för datoranvändare vad säkerhetsbältet är för bilförare. Tidningen Entreprenör reste till Silicon Valley för att träffa succéföretaget Yubicos grundare.
NYHET Publicerad:

Sista Entreprenör på papper - nu drar vi igång fPlus

BÄSTA LÄSARE Det första numret av tidningen Entreprenör kom ut i maj 2001. Det sista numret av Entreprenör på papper är det som kommer ut i veckan, nummer 10 2017. I fortsättningen hittar du nyheter för företagsamt folk på entrepenor.se, som lever vidare som nyhetssajt på nätet, och i den nya nyhetsappen fPlus.
NYHET Publicerad:

Filmklipp från jourbesök gör succé i sociala medier

MARKNADSFÖRING Med en tydlig digital strategi har Håkan Svanström, ägare av Svanströms El och VVS, hittat en framgångsrik väg till nya affärer på Facebook. ”Jag lägger ner mycket tid på att filma dråpliga jourjobb och lyfter fram exempel på dåligt utförda jobb. Ska man nå ut måste man ha ett budskap och ett intresse för att sköta och följa upp sina inlägg”, säger han.
NYHET Publicerad:

Lurades av blufföretag: ”För jävligt”

BLUFFAKTUROR Nu rasar det in bluffakturor hos svenska småföretag. Maria Larsson lurades att tro att hon fyllde i en myndighetsenkät, men fick istället en saftig faktura från blufföretaget Företagsopinion.
NYHET Publicerad:

Stopp för styrelsekompetens efter dom i högsta instans

STYRELSER En dom i Högsta förvaltningsdomstolen sätter käppar i hjulet för Tjeders. När styrelseledamöter inte längre kan fakturera sitt arbete kan det blir svårt att hitta kompetens till styrelserummen.
NYHET Publicerad:

Norskt familjeföretag har köpt upp 69 förskolor och skolor – i Sverige

ENTREPRENÖRER Fler och fler svenska välfärdsföretagare kastar in handduken. Men debatten om vinst i välfärden är inget som oroar Randi och Hans Jacob Sundby, som driver det norska förskoleföretaget Læringsverkstedet. Bara i år har de köpt upp 69 förskolor och skolor i Sverige.
NYHET Publicerad:

Hållbara strumpbyxor växande nisch i jättebransch

VAD HÄNDE SEN Ett nytt miljötänkande i en traditionell och till del konservativ bransch. Det blev startskottet för byggandet av en helt ny nisch i den miljardindustri som tillverkningen av nylonstrumpor är. Nu tar Swedish Stockings de första stegen in på marknaden i USA.