Så fick de 345 miljoner kronor i riskkapital för sin p-app

Raoul Scherwitz är på blixtvisit på Natural Cycles huvudkontor i Stockholm. Han och hustrun Elina Berglund har numera basen i New York.
Foto: Sören Andersson
Raoul Scherwitz är på blixtvisit på Natural Cycles huvudkontor i Stockholm. Han och hustrun Elina Berglund har numera basen i New York.
43

Entreprenör Hälsotechföretaget Natural Cycles är ett av Sveriges mest hypade startupföretag. På fem år har grundarparet lyckats få in 345 miljoner kronor i riskkapital. Samtidigt har deras innovativa preventivmedelsapp väckt debatt. Funkar den eller inte? Entreprenör fick en exklusiv intervju med en av grundarna, Raoul Scherwitzl.

Natural Cycles preventivmedels app och termometer.
Foto: Sören Andersson
Natural Cycles app laddas med från webben av kvinnan själv. Ett basabonnemang som köps på Apoteket och som gäller i sexmånader kostar cirka 500 kronor och då ingår termometern.
Fransk-Österrikiska Raoul Scherwitzl driver tillsammans med hustrun Elina Berglund NaturalCycles.
Elina Berglund och Raoul Scherwitzl 2014 när Natural Cycles var precis nystartat och företaget huserade i startuphubben Sup46.
Lars Jörnow, är partner i EQT Ventures.
Lars Jörnow, är partner i EQT Ventures.

När Entreprenör träffade Elina Berglund och Raoul Scherwitzl första gången 2014 var paret nyblivna entreprenörer och höll till i startuphubben Sup46. Sedan dess har företaget Natural Cycles växt i rekordfart, blivit ett av Sveriges mest omskrivna startupföretag och tagit in över en kvarts miljard i riskkapital. Hälsotechbolaget värderas idag till en miljard kronor, enligt uppgifter i Breakit. Men vägen till succé har också kantats av skandalrubriker och anmälningar om att Natural Cycles preventivmedelsapp har lett till oönskade graviditeter.

– Det är en spektakulär resa som vi har gjort. Det har gått både upp och ner och som för alla entreprenörer inkluderar resan även en hel del svårigheter som måste överbryggas, men det är det som är entreprenörskap, säger Raoul Scherwitzl.

Han är på en blixtvisit på Natural Cycles huvudkontor i Stockholm medan Elina är kvar i New York, dit paret flyttade för sex månaders sedan för att leda expansionen i USA. I augusti förra året blev Natural Cycles app och termometer godkända som preventivmedel av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA och nu ska företaget storsatsa i Amerika.

Men historien om Natural Cycles börjar egentligen i Schweiz där båda grundarna arbetade som forskare inom fysik. Paret ville ha ett naturligt, effektivt och hormonfritt preventivmedel, men insåg snabbt att något sådant inte fanns. Elina Berglund utvecklade då en algoritm som på ett precist sätt förutser ägglossning. På så sätt kunde paret undvika och planera graviditeter. Algoritmen blev sedan grunden till det gemensamma p-appsföretaget.

– Vi insåg dock tidigt att det inte är preventivmedlet i sig som är revolutionerande med vår produkt utan den data som kvinnor får tillgång till när de använder appen. De får mer information om sin egen kropp som gör att de kan fatta bättre beslut om sin hälsa, säger Raoul Scherwitzl.

Entreprenörsparet var från start inställda på att Natural Cycles skulle bli ett globalt företag men att det skulle krävas över en kvarts miljard i riskkapital var inget som de tänkte på i början.

– Det blev nödvändigt för att vi skulle kunna utveckla appen och företaget, förklarar Raoul Scherwitzl.

Men några upparbetade kontakter med investerare och riskkapitalister hade de inte.

– Jag började med att googla och höra mig för i mitt eget nätverk. Jag hade en vän från universitet som låg några år före oss i sitt startupföretag. Han visade mig den presentation som han hållit för investerare och sedan gjorde jag en liknande för Natural Cycles.

– Vi fick nej på 99 procent av förfrågningarna som vi skickade ut till investerare, men det är en del av processen. Tillslut hittade vi personer som trodde på oss och vår idé, säger Raoul Scherwitzl.

Den fösta att nappa var en privatperson i Schweiz, Roland Zeller, som gick in med pengar i företaget i slutet 2013. Det var då som Raoul Scherwitzl och Elina Berglund bestämde sig för att flytta till Stockholm och dra igång verksamheten i Sverige. Sedan dess har guldregnet fortsatt. Sammanlagt har ett antal namnkunniga riskkapitalbolag så som danska Sunstone Capital, tyska E Ventures och svenska Bonnier Ventures och EQT Ventures, pumpat in 345 miljoner kronor i Natural Cycles.

Frågan har hur mycket de båda grundarna fortfarande äger av bolaget?

– Inte tillräckligt, säger Raoul Scherwitzl och skrattar, men tillägger genast att han inte ångrar att företaget har släpp in fler ägare.

– Det är den del av processen och det är också bra att ha andra aktieägare i företaget som kan öppna dörrar för oss och komma med nya perspektiv på saker. Vi och våra investerare har dessutom en stark samsyn kring företagets uppdrag och vision, vilket är en styrka för oss.

En av de större investerarna är riskkapitalbolaget EQT Ventures som gick in med över 150 miljoner kronor i oktober 2017, efter det att företagets app blivit godkänd som preventivmedel i Europa.

Lars Jörnow, är partner i EQT Ventures och styrelseledamot i Natural Cycles.

– Vi tror på Natural Cycles för att bolaget har en innovativ lösning på ett samhällsproblem. Ett hormonfritt preventivmedel är något som fler och fler kvinnor efterfrågar och nu är appen dessutom godkänd av Läkemedelsverket och dess motsvarigheter i Europa och USA, säger han.

– Dessutom är Elina och Raoul ett fantastiskt team, med helt rätt bakgrund som fysiker båda två, och healthtech är ett område som vi tror starkt på just nu.

I januari i år hamnade dock Natural Cycles i blåsväder sedan barnmorskor vid flera sjukhus skickat in anmälningar om att kvinnor blivit oönskat gravida i samband med användning av p-appen. Läkemedelsverket inledde en utredning och det tidigare så hypade företaget fick mycket negativ publicitet i media.

– Det är egentligen inte konstigt att anmälningarna mot vår p-app ökar i och med att fler och fler kvinnor använder den. Så är det alltid med nya läkemedel eller medicintekniska produkter. Det var likadant med p-pillren i början. De blev också rapporterade, men nu är pillren så etablerade att dess användning inte anmäls längre. Det finns tyvärr inget preventivmedel som är hundraprocentigt, inte heller Natural Cycles. Vi har en säkerhet på 93 procent, vilket kliniska studier bevisat, säger Raoul Scherwitzl.

Efter ett par månaders utredning konstaterade Läkemedelsverket att det inte är något fel på Natural Cycles produkt och stängde utredningen.

– Kvinnors hälsa är av någon anledning ett väldigt kontroversiellt och känslomässigt ämne för många människor. Det får människor att ställa sig på barrikaderna. Antingen älskar man en produkt eller så hatar man den. Det finns också en skrämselpropaganda i samhället gällande preventivmedel i stort. Det märks extra tydligt i USA där preventivmedel och abort är väldigt känslomässigt laddat, konstaterar Raoul Scherwitzl och fortsätter:

– Vår produkt är en app som kvinnor själva laddar ner från webben. Det är inte någon läkare inblandad och det finns inget recept. Det är kvinnan själva som fattar beslut om användningen, vilket är nytt. Det ställer dock höga krav på oss som företag i fråga om hur vi kommunicerar och informerar om produkten och användningen.

Inte heller investeraren Lars Jörnow ser skriverierna i media som ett stort problem.

– Jag läser hellre de kommentarer och vittnesmål som kvinnor som använder p-appen postar på nätet och i sociala medier. Där finns otroligt många fina berättelser om hur Natural Cycles har förändrat användarnas liv och gett dem en större kunskap om sin egen hälsa, säger han.

Enligt honom är EQT Ventures engagemang i Natural Cycles långsiktigt och inget som påverkas av negativa rubriker.

– Vi har ingen exakt tidsplan för hur länge vi ska vara engagerade i bolaget, 5–12 år är normalt för ett riskkapitalbolag, men Natrual Cycles är definitivt en mer långsiktig investering som vi hoppas får följa på en spännande tillväxtresa.

Samtidigt som det äkta paret Elina Berglund och Raoul Scherwitzl har byggt upp företaget Natural Cycles har de också startat en familj.

– Vi har en dotter och inom någon vecka så ska vi få en son. Det är därför Elina inte är med i Stockholm den här gången. Hon är beräknad att föda när som helst, säger Raoul Scherwitzl och förklarat att paret själva har prövat sin algoritm, både som preventivmedel och för att planera Elinas graviditeter. Först använde paret den ett par år före den första graviditeten, sedan ett par år emellan och sedan bytte de fokus igen för att planera sitt andra barn.

– När vi bestämde oss för att försöka bli med barn igen annonserade vi det på Twitter samma dag som vi bytte fokus så att ingen skulle kunna säga att vår produkt inte funkat för oss själva. Som tur är mina föräldrar inte på Twitter, säger Raoul med ett skratt. 

Att det skulle vara jobbigt att starta både ett framgångsrikt företag och en familj samtidigt vill han inte kännas vid.

– Vi är två människor som båda gillar att jobba. Vi har inga hobbyer och vi är dedikerade till det vi gör. Att det är utmaning med små barn hör livet till och jag känner inte att vi behövt försaka något. Vi har gott om tid att vara närvarande med våra barn.

Godkänt hormonfritt preventivmedel

Namn: Natural Cycles

Startår: 2014

Grundare: Elina Berglund och Raoul Scherwitzl

Verksamhet: Företaget har genom en innovativ algoritm utvecklat en app och en termometer som blivit godkänd som preventivmedel i både Europa och USA. Appen kan även användas för att planera graviditeter.

Marknader: Natural Cycles är etablerat i Sverige och Storbritannien. Nu väntar även en expansion i USA.

Antal anställda: 90

Antal användare: 900 000 världen över, enligt bolaget.

Omsättning: ”Vi genererar vinster sedan ett par år tillbaka men vi är inte lönsamma. Hur mycket vi omsätter vill jag inte avslöja, men vi skulle kunna bli lönsamma inom 1–2 år. Vårt fokus är dock expansion eftersom vi vill ligga steget före konkurrenterna. Just nu finns det inga andra godkända p-appar på marknaden och det försprånget vill vi behålla”.  

Lars Jörnows fem tips: Så får du en riskkapitalist på kroken
  1. Hitta ett problem som är värt att lösa – något du själv brinner för, helst i en framtida stora marknad.
  2. Bygg en vision kring hur ditt företag, produkt eller tjänst kan lösa detta problem.
  3. Omge dig med ett team som kompletterar dina styrkor och täcker upp för dina svagheter. Påvisa att just du och ditt team kommer att ha rätt sammansättning för att bli framgångsrikt.
  4. Gör en affärsplan som visar att du har tänkt igenom hur teamet, lösningen och kapitalet, som investeraren bidrar med, kommer att lösa problemet.
  5. Påvisa vad som gör att företaget i framtiden kommer att kunna försvara sin position mot nya konkurrenter.
Anna Dalqvist