Experterna

Hur hitta en investerare till en app?

FRÅGA EXPERTEN: Har du kommit på en lysande idé till en mobilapp men är osäker på hur det fungerar med investeringar? Affärsängeln Ted Elvhage tipsar om vad som är bra att tänka på i ett tidigt skede.

Kan nyanställda få endast ITP 1?

ITP Vårt företag har kollektivavtal och avtal om ITP med Collectum sedan lång tid tillbaka. Nu funderar vi på att låta alla våra nyanställda tjänstemän få ITP 1, istället för att dela upp dem i ITP 1 och ITP 2. Är det något speciellt vi måste tänka på om vi gör så?

Hur sätta rätt pris?

FRÅGA EXPERTEN Vilket pris man ska sätta på sin produkt eller tjänst är inte alltid självklart. Jan Jansson, rådgivare på Nyföretagarcentrum, ger sina bästa tips när det kommer till prissättning.

Bryta sponsoravtal?

JURIDIK För ett par år sedan skrev vi ett sponsoravtal med en organisation. Avtalet är tänkt att löpa under flera år till. När avtalet skrevs tyckte vi det var väldigt bra, eftersom vi skulle få mycket exponering mot en målgrupp vi verkligen ville nå. Nu har vi av flera skäl blivit alltmer tveksamma till om detta är ett bra avtal för oss. Helst skulle vi vilja bli av med avtalet helt och hållet. Kan vi det?

Dessa krav ska ställas på investerare

FRÅGA EXPERTEN Att ställa krav på investerare kan vara en känslig fråga. Trots det är det en fråga alla entreprenörer borde ställa sig, anser Ted Elvhage på Stockholms Affärsänglar.