Experterna

Hur hitta en investerare till en app?

FRÅGA EXPERTEN: Har du kommit på en lysande idé till en mobilapp men är osäker på hur det fungerar med investeringar? Affärsängeln Ted Elvhage tipsar om vad som är bra att tänka på i ett tidigt skede.

Kommentera

Kan nyanställda få endast ITP 1?

ITP Vårt företag har kollektivavtal och avtal om ITP med Collectum sedan lång tid tillbaka. Nu funderar vi på att låta alla våra nyanställda tjänstemän få ITP 1, istället för att dela upp dem i ITP 1 och ITP 2. Är det något speciellt vi måste tänka på om vi gör så?

Kommentera

Hur sätta rätt pris?

FRÅGA EXPERTEN Vilket pris man ska sätta på sin produkt eller tjänst är inte alltid självklart. Jan Jansson, rådgivare på Nyföretagarcentrum, ger sina bästa tips när det kommer till prissättning.

Kommentera

Bryta sponsoravtal?

JURIDIK För ett par år sedan skrev vi ett sponsoravtal med en organisation. Avtalet är tänkt att löpa under flera år till. När avtalet skrevs tyckte vi det var väldigt bra, eftersom vi skulle få mycket exponering mot en målgrupp vi verkligen ville nå. Nu har vi av flera skäl blivit alltmer tveksamma till om detta är ett bra avtal för oss. Helst skulle vi vilja bli av med avtalet helt och hållet. Kan vi det?

Kommentera

Är stora annonsformat bättre än små?

EXPERTEN SVARAR Att som företagare veta hur annonsbudgeten ska spenderas är inte alltid självklart. Är det värt att satsa alla annonspengar på en stor annons eller är fler men mindre annonser mer gynnsamt? Johan Drakenberg, mediestrateg på drakenbergmedia.se, reder ut. 

Kommentera

Rättigheterna till vår app?

FRÅGA EXPERTERNA Vi håller på att utveckla en app som vi tror kan bli en stor succé. Vi har inte kunnat göra allt själva, utan har anlitat en annan firma för programmeringen. Dessvärre har denna firma inte levererat i tid. Nu när vi sätta press på dem säger de att de äger alla rättigheter, så om vi häver avtalet måste vi börja om helt från början. Dessvärre har vi också betalat en hel del, men alltså inte fått något alls som går att använda. Vad gäller?

Kommentera

Balans i livet?

SNABBVÄXARE Vi har anställt en ny marknadschef. Under anställningen berättade han att han tidigare haft över 150 resdagar vilket slutade i skilsmässa. Nu hade han en ny familj och ville hitta en bättre balans i livet. Det lät bra, men resultatet är att han alltid går hem 16.30. Alltid. Dagishämtning mm. Även när vi har fullt upp inför en mässa eller en stor lansering. Vad göra?

Kommentera