Bjarne Johansson, Niklas Wallenbeck, Bobo Ekelundh och Patric Rydell driver Systeminstallation
Foto: Siv Öberg

Se till att förankra beslut i hela personalgruppen och var transparenta med ekonomin om ni ska leda företaget tillsammans. Det konstaterar grundarna till Systeminstallation. Från vänster: Bjarne Johansson, Niklas Wallenbeck, Bobo Ekelundh och Patric Rydell.

NYHET Publicerad

De chefar tillsammans

I PRAKTIKEN Samarbete i stället för hierarki. Systeminstallation i Varberg har satsat på en platt organisation utan vd. Delaktighet och engagemang ger trivsel. Och bra resultat i företaget. ”Vi konkurrerar inte utan kompletterar varandra”, säger Bobo Ekelundh, en av delägarna till Systeminstallation.

För 20 år sedan arbetade Bjarne Johansson, Patric Rydell, Bobo Ekelundh och Niklas Wallenbeck med programmeringsteknik på samma företag. Men när företaget tillsatte en ny vd kände de instinktivt att skutan höll på att sjunka.

– Den nya vd:n anställdes på halvtid, men skulle ha väldigt hög lön. Jag tänkte direkt, det här kommer aldrig att gå, berättar Patric Rydell.

Utan att känna till varandras tankar, upplevde de andra samma sak. Bjarne Johansson minns att han planerat att de skulle träffas hemma hos honom för att prata igenom situationen:

– Men strax innan jag skulle bjuda hem dem, kom Niklas till mig och sa: ”Du, Bjarne, är det inte dags att göra något annat snart?”, säger Bjarne och skrattar.

Så blev det. Systeminstallation startades 1998. Företaget arbetar med programmering och energioptimering åt företag och kommuner för att minska deras utgifter för el, värme och vatten i fastigheter, reningsverk och badanläggningar. De bygger även automatikskåp.

Från början hade de fyra delägarna bestämt sig för att de inte skulle ha några anställda. Men verksamheten tog fart rejält, så det fick de snart ändra på. Nu har de 65 medarbetare och omsätter över 100 miljoner kronor om året. Resultat efter finansnetto förra året uppgick till 14 miljoner kronor.

– Våra ledord för företaget är att det ska vara trevligt, engagerat och kompetent, säger Bjarne Johansson.

Annons

Eftersom det inte finns några krav att det måste finnas en vd i ett företag, valde de att driva verksamheten tillsammans i stället. Det innebär stora fördelar, anser de.

– Vi konkurrerar inte utan kompletterar varandra, förklarar Bobo Ekelundh.

Bobo ansvarar för energi och drift, Bjarne för programmering och teknik, medan Patric och Niklas sköter entreprenadverksamheten. Tillsammans utgör de företagets styrelse. Ytterligare fyra personer, som representerar företaget från andra orter, ingår i ledningsgruppen. Den har möte en gång i månaden.

– Vi i styrelsen vill inte diktera ledningsgruppens arbete utan ser oss mera som en stödfunktion, framhåller Bjarne.

För varje projekt som startas, utses en projektansvarig som leder arbetet och håller i ekonomin. Företaget har cirka 10–15 projekt igång samtidigt. Medarbetarna i projektet informeras fortlöpande om resultatutvecklingen varje vecka. Företaget är transparent med ekonomin för hela personalen. Och när projekten avslutats görs en utvärdering.

– Då tar vi reda på vad som gått bra och vad som gått mindre bra. Vi analyserar varför det blivit så och lär oss av det. Medarbetarna får feedback direkt, men vi är noga med att aldrig peka ut några syndabockar, säger Bjarne.

– Vi har individuella löner, men har infört en resultatbonus som är lika för alla. Samarbete är grunden i vår verksamhet, tillägger han.

På företaget har man även organiserat förbättringsgrupper med fem, sex medarbetare som träffas fyra gånger om året. Till dem kan alla komma med förslag om vad som kan bli bättre.

– Vi vill att alla ska få komma till tals för att utveckla verksamheten. Personalen är en viktig resurs, säger Bjarne.

Med större delaktighet ökar engagemang och trivsel. Och därmed också lönsamheten. Personalomsättningen är extremt låg.

– Vi har en platt organisation utan mellanchefer. Vi vill att medarbetarna ska ha frihet under ansvar. Det ska vara kul att komma till jobbet. Det är jätteviktigt, säger Bobo Ekelundh.

Men finns det inga nackdelar med att inte ha någon vd?

Patric Rydell ser fundersam ut.

– Det tar kanske lite längre tid för oss att komma fram till beslut ibland, eftersom vi tycker det är extremt viktigt att alla beslut om förändringar är förankrade i personalen. Men när vi väl har bestämt oss, då går det snabbt, säger han.

Bjarne Johansson håller med:

– Vi tänker länge, men har inga problem att komma överens. Vi har faktiskt inte röstat en enda gång under våra 19 år tillsammans för att komma fram till något beslut, säger han och skrattar.

Torbjörn Svensson

Expertens 10 tips

Så leder ni utan vd
Eva Willstrand
, seniorkonsult på Academic House och expert på ledarkommunikation.

  1. Säkerställ att ni har rätt förutsättningar. Har ni den utbildning som krävs? Och hur är er kommunikativa förmåga?
  2. Att leda är att arbeta med både sin egen och sina medarbetares utveckling. Träna er på att återkoppla, att ge och ta emot feedback.
  3. Prata ihop er om hur ni vill ha det på er arbetsplats.
  4. Ta vara på informella tillfällen. Ät lunch med era medarbetare, gå runt i verksamheten. Deet är ett bra sätt att reda ut missförstånd och få korn på motsättningar innan de leder till konflikter.
  5. Ta tag i konflikter direkt!
  6. Om ni står inför en förändring: Formulera en begriplig och ärlig förklaring till vad som lett fram till behovet av den. När ni kommunicerar: Var tillgänglig, uppsökande och ge utrymme för kritik.
  7. Ha en öppen och begriplig kommunikation, det skapar acceptans och ökad förändringsbenägenhet samt minskar stress och risk för spekulation.
  8. Skapa en miljö där medarbetarna vågar göra fel. Värdefulla insikter kommer ofta från misslyckanden. Tillåtande atmosfär ger utvecklande kultur.
  9. Släpp kontrollbehov och delegera. Ge rätt mandat. Förbered er på att det inte blir som ni gjort det – men att det blir bra ändå.
  10. Se till att ha tydliga och motiverande mål som är kopplade till verksamhetens mål. Målen behöver vara översatta, begripliga, mätbara och lätta att applicera på den egna arbetsvardagen.
comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Kristersson till Löfven: "Er skattepolitik utdömd sen 70-talet"

SKATTER Moderatledaren Ulf Kristersson pikade Stefan Löfven och beskrev regeringens skattepolitik som företagsfientlig och förlegad. Det var bara ett exempel på en hård ordväxling om skattepolitiken i höstens första partiledardebatt i riksdagen.
NYHET Publicerad:

"Rädda Sveriges anseende efter kompetensutvisningarna"

KOMPETENSUTVISNINGARNA Nu uppmanar Stockholms Handelskammare till handling för att locka fler högutbildade till Sverige.
NYHET Publicerad:

Inget stoppar Sorunda-korven

VAD HÄNDE SEN Äkta råvaror och ett omsorgsfullt hantverk. Det är filosofin på Sorunda korvfabrik, tillsammans med inställningen att växandet ska ske i lugn takt. Det betalar sig nu när den lokalproducerade korven hittar allt längre ut i landet.
NYHET Publicerad:

Revisionsplikten återinförs

REVISION Ökad risk för skattefusk, försvårat arbete mot ekonomisk brottslighet och få positiva effekter. Det är resultatet av att revisionsplikten för små aktiebolag avskaffades. Därför menar nu Riksrevisionen att revisionsplikten bör återinföras
NYHET Publicerad:

"Regeringen bär ansvar för negativa attityder mot företagare"

DEBATT Den rödgröna regeringen bär ett stort ansvar för negativa attityder och bristande kunskap om företagandet, menar debattören Cecilia Widegren (M) i en replik till näringsminister Mikael Damberg. Hon menar att de svenska villkoren och förutsättningarna måste hålla i en global konkurrens.
NYHET Publicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

10 FRÅGOR David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.
NYHET Publicerad:

Hygglig affärsidé lockar investerare

NYKLÄCKT Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.
NYHET Publicerad:

Global rekryteringsexpert: ”Vi har mycket att vinna på det nya dataskyddet”

DATASKYDD Den nya dataskyddsförordningen ställer stora krav på hur företagen hanterar personuppgifter. Men chefsrekryteraren Mercuri Urval började ställa om i tid, vilket till och med har resulterat i vunna affärer. ”Ska man förhandla med stora företag är det otänkbart att inte kunna visa upp att man är på god väg”, säger Robin Karlestedt, direktör för affärsutveckling.
NYHET Publicerad:

EU:s nya dataskyddslag går till väders

DATASKYDD EU:s nya dataskyddslag träder i kraft den 25 maj nästa år. Kraven är stora jämfört med dagens personuppgiftslag. Som företagare kan du inte sticka huvudet i sanden och tro att förändringen inte gäller dig. Tidningen Entreprenör reder ut vad som gäller och ger de bästa omställningstipsen för att företagare ska kunna undvika bötesbelopp i mångmiljonklassen.
NYHET Publicerad:

Svenskan som gör internet säkert

ENTREPRENÖR Hon har kallats för ”hackarnas mardröm”. Hon har kunder som Google, Amazon och Facebook. Hon har blivit inbjuden till Vita huset av Barack Obama. Svenska Stina Ehrensvärd är entreprenören vars säkerhetsnyckel är för datoranvändare vad säkerhetsbältet är för bilförare. Tidningen Entreprenör reste till Silicon Valley för att träffa succéföretaget Yubicos grundare.
NYHET Publicerad:

Sista Entreprenör på papper - nu drar vi igång fPlus

BÄSTA LÄSARE Det första numret av tidningen Entreprenör kom ut i maj 2001. Det sista numret av Entreprenör på papper är det som kommer ut i veckan, nummer 10 2017. I fortsättningen hittar du nyheter för företagsamt folk på entrepenor.se, som lever vidare som nyhetssajt på nätet, och i den nya nyhetsappen fPlus.
NYHET Publicerad:

Filmklipp från jourbesök gör succé i sociala medier

MARKNADSFÖRING Med en tydlig digital strategi har Håkan Svanström, ägare av Svanströms El och VVS, hittat en framgångsrik väg till nya affärer på Facebook. ”Jag lägger ner mycket tid på att filma dråpliga jourjobb och lyfter fram exempel på dåligt utförda jobb. Ska man nå ut måste man ha ett budskap och ett intresse för att sköta och följa upp sina inlägg”, säger han.
NYHET Publicerad:

Lurades av blufföretag: ”För jävligt”

BLUFFAKTUROR Nu rasar det in bluffakturor hos svenska småföretag. Maria Larsson lurades att tro att hon fyllde i en myndighetsenkät, men fick istället en saftig faktura från blufföretaget Företagsopinion.
NYHET Publicerad:

Stopp för styrelsekompetens efter dom i högsta instans

STYRELSER En dom i Högsta förvaltningsdomstolen sätter käppar i hjulet för Tjeders. När styrelseledamöter inte längre kan fakturera sitt arbete kan det blir svårt att hitta kompetens till styrelserummen.
NYHET Publicerad:

Hållbara strumpbyxor växande nisch i jättebransch

VAD HÄNDE SEN Ett nytt miljötänkande i en traditionell och till del konservativ bransch. Det blev startskottet för byggandet av en helt ny nisch i den miljardindustri som tillverkningen av nylonstrumpor är. Nu tar Swedish Stockings de första stegen in på marknaden i USA.