Bjarne Johansson, Niklas Wallenbeck, Bobo Ekelundh och Patric Rydell driver Systeminstallation
Foto: Siv Öberg

Se till att förankra beslut i hela personalgruppen och var transparenta med ekonomin om ni ska leda företaget tillsammans. Det konstaterar grundarna till Systeminstallation. Från vänster: Bjarne Johansson, Niklas Wallenbeck, Bobo Ekelundh och Patric Rydell.

NYHET Publicerad

De chefar tillsammans

I PRAKTIKEN Samarbete i stället för hierarki. Systeminstallation i Varberg har satsat på en platt organisation utan vd. Delaktighet och engagemang ger trivsel. Och bra resultat i företaget. ”Vi konkurrerar inte utan kompletterar varandra”, säger Bobo Ekelundh, en av delägarna till Systeminstallation.

För 20 år sedan arbetade Bjarne Johansson, Patric Rydell, Bobo Ekelundh och Niklas Wallenbeck med programmeringsteknik på samma företag. Men när företaget tillsatte en ny vd kände de instinktivt att skutan höll på att sjunka.

– Den nya vd:n anställdes på halvtid, men skulle ha väldigt hög lön. Jag tänkte direkt, det här kommer aldrig att gå, berättar Patric Rydell.

Utan att känna till varandras tankar, upplevde de andra samma sak. Bjarne Johansson minns att han planerat att de skulle träffas hemma hos honom för att prata igenom situationen:

– Men strax innan jag skulle bjuda hem dem, kom Niklas till mig och sa: ”Du, Bjarne, är det inte dags att göra något annat snart?”, säger Bjarne och skrattar.

Så blev det. Systeminstallation startades 1998. Företaget arbetar med programmering och energioptimering åt företag och kommuner för att minska deras utgifter för el, värme och vatten i fastigheter, reningsverk och badanläggningar. De bygger även automatikskåp.

Från början hade de fyra delägarna bestämt sig för att de inte skulle ha några anställda. Men verksamheten tog fart rejält, så det fick de snart ändra på. Nu har de 65 medarbetare och omsätter över 100 miljoner kronor om året. Resultat efter finansnetto förra året uppgick till 14 miljoner kronor.

– Våra ledord för företaget är att det ska vara trevligt, engagerat och kompetent, säger Bjarne Johansson.

Annons

Eftersom det inte finns några krav att det måste finnas en vd i ett företag, valde de att driva verksamheten tillsammans i stället. Det innebär stora fördelar, anser de.

– Vi konkurrerar inte utan kompletterar varandra, förklarar Bobo Ekelundh.

Bobo ansvarar för energi och drift, Bjarne för programmering och teknik, medan Patric och Niklas sköter entreprenadverksamheten. Tillsammans utgör de företagets styrelse. Ytterligare fyra personer, som representerar företaget från andra orter, ingår i ledningsgruppen. Den har möte en gång i månaden.

– Vi i styrelsen vill inte diktera ledningsgruppens arbete utan ser oss mera som en stödfunktion, framhåller Bjarne.

För varje projekt som startas, utses en projektansvarig som leder arbetet och håller i ekonomin. Företaget har cirka 10–15 projekt igång samtidigt. Medarbetarna i projektet informeras fortlöpande om resultatutvecklingen varje vecka. Företaget är transparent med ekonomin för hela personalen. Och när projekten avslutats görs en utvärdering.

– Då tar vi reda på vad som gått bra och vad som gått mindre bra. Vi analyserar varför det blivit så och lär oss av det. Medarbetarna får feedback direkt, men vi är noga med att aldrig peka ut några syndabockar, säger Bjarne.

– Vi har individuella löner, men har infört en resultatbonus som är lika för alla. Samarbete är grunden i vår verksamhet, tillägger han.

På företaget har man även organiserat förbättringsgrupper med fem, sex medarbetare som träffas fyra gånger om året. Till dem kan alla komma med förslag om vad som kan bli bättre.

– Vi vill att alla ska få komma till tals för att utveckla verksamheten. Personalen är en viktig resurs, säger Bjarne.

Med större delaktighet ökar engagemang och trivsel. Och därmed också lönsamheten. Personalomsättningen är extremt låg.

– Vi har en platt organisation utan mellanchefer. Vi vill att medarbetarna ska ha frihet under ansvar. Det ska vara kul att komma till jobbet. Det är jätteviktigt, säger Bobo Ekelundh.

Men finns det inga nackdelar med att inte ha någon vd?

Patric Rydell ser fundersam ut.

– Det tar kanske lite längre tid för oss att komma fram till beslut ibland, eftersom vi tycker det är extremt viktigt att alla beslut om förändringar är förankrade i personalen. Men när vi väl har bestämt oss, då går det snabbt, säger han.

Bjarne Johansson håller med:

– Vi tänker länge, men har inga problem att komma överens. Vi har faktiskt inte röstat en enda gång under våra 19 år tillsammans för att komma fram till något beslut, säger han och skrattar.

Torbjörn Svensson

Expertens 10 tips

Så leder ni utan vd
Eva Willstrand
, seniorkonsult på Academic House och expert på ledarkommunikation.

  1. Säkerställ att ni har rätt förutsättningar. Har ni den utbildning som krävs? Och hur är er kommunikativa förmåga?
  2. Att leda är att arbeta med både sin egen och sina medarbetares utveckling. Träna er på att återkoppla, att ge och ta emot feedback.
  3. Prata ihop er om hur ni vill ha det på er arbetsplats.
  4. Ta vara på informella tillfällen. Ät lunch med era medarbetare, gå runt i verksamheten. Deet är ett bra sätt att reda ut missförstånd och få korn på motsättningar innan de leder till konflikter.
  5. Ta tag i konflikter direkt!
  6. Om ni står inför en förändring: Formulera en begriplig och ärlig förklaring till vad som lett fram till behovet av den. När ni kommunicerar: Var tillgänglig, uppsökande och ge utrymme för kritik.
  7. Ha en öppen och begriplig kommunikation, det skapar acceptans och ökad förändringsbenägenhet samt minskar stress och risk för spekulation.
  8. Skapa en miljö där medarbetarna vågar göra fel. Värdefulla insikter kommer ofta från misslyckanden. Tillåtande atmosfär ger utvecklande kultur.
  9. Släpp kontrollbehov och delegera. Ge rätt mandat. Förbered er på att det inte blir som ni gjort det – men att det blir bra ändå.
  10. Se till att ha tydliga och motiverande mål som är kopplade till verksamhetens mål. Målen behöver vara översatta, begripliga, mätbara och lätta att applicera på den egna arbetsvardagen.
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Debatt: Företag som inte förbereder brexit kan förlora stort

DEBATT Det är hög tid för företagen att börja förbereda sig för brexit. Det menar debattörerna Mattias Hedvall och Johan Zetterström. Företag som inte är förberedda när separationen sker kommer förlora stora värden, menar de.
NYHET Publicerad:

Ungdomsförbunden: Riv upp LAS för att fler ska få jobb

DEBATT "En reform av arbetsrätten är nödvändig för att företag ska kunna anställa och fler människor ska kunna få ett arbete. Vi kommer att arbeta hårt tillsammans för att en alliansregering prioriterar en genomgripande LAS-reform", skriver företrädare för alliansens ungdomsförbund.
NYHET Publicerad:

Kommunalt tvätteri kan bryta mot lagen

OSUND KONKURRENS Kommunala verksamheter som agerar på den öppna marknaden får inte ta del av regeringens uppmärksammade anställningsstöd extratjänster, enligt Arbetsförmedlingens regler. Ändå har Landskrona bemannat ett kommunalt tvätteri med extratjänster. Detta kan strida mot regelverket och möjligen även lagen.
NYHET Publicerad:

Externa ledamöter avgörande för utvecklingen

UNDERSÖKNING Många företagare saknar externa ledamöter i sin styrelse, något som kan vara avgörande för bolagets utveckling, menar affärsrådgivaren Lars-Erik Wiik. ”De flesta entreprenörer är så fokuserade på att hantera den dagliga operativa verksamheten att tiden för de strategiska framtidsfrågorna inte finns eller prioriteras. ”, säger han.
NYHET Publicerad:

Storm i skogspolitiken: Spricka mellan S och MP

ENTREPRENÖR GRANSKAR Att privata skogsägare blir utan ersättning när staten inför avverkningsförbud har lett till en kritikstorm. Politikerna skyller på varandra i den infekterade frågan om äganderätt och miljöhänsyn. En spricka framträder mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
NYHET Publicerad:

Skogsägare utan ersättning efter myndighetsbråk

ENTREPRENÖR GRANSKAR Sedan en uppmärksammad dom 2015 har staten valt att stoppa avverkning av stora arealer fjällnära skog utan att ge ersättning till skogsägarna. Tidningen Entreprenörs granskning visar att arkitekten bakom är Kammarkollegiet. ”Det övergår min fattningsförmåga hur Kammarkollegiet kommit fram till ståndpunkten”, säger Stefan Rubenson, jurist på advokatfirman Åberg & Co och tidigare rättschef på miljödepartementet.
NYHET Publicerad:

”Gymnasieministern drar förhastade slutsatser om glädjebetyg”

VINSTER I VÄLFÄRDEN Gymnasieminister Anna Ekström anklagar friskolorna för glädjebetyg – hänvisar till rapport som saknar analys.
NYHET Publicerad:

Bil Sweden: “Brexit kommer att slå negativt”

BREXIT Svensk fordonsindustri är en av de sektorer som riskerar att drabbas hårdast av Brexit. Det visar en ny rapport från myndigheten Kommerskollegium som presenterades under torsdagen. "Det kan blir stora problem", säger Mattias Bergman, vd Bil Sweden.
NYHET Publicerad:

Regeringen sinkar miljardsatsning i skogsindustrin

BIORAFFINADERIET I DOMSJÖ Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker vill göra den största investeringen någonsin i svensk skogsindustri. Men regeringens skogspolitik som innebär att allt större skogsarealer skyddsklassas sätter käppar i hjulen. På spel står 4-5 000 jobb, uppskattar Domsjös vd Lars Winter.
NYHET Publicerad:

Miljöministern KU-anmäld för påhopp på Svenskt Flyg

KLIMAT Miljöminister Karolina Skog, MP, krävde i Dagens Nyheter att statliga Swedavia och Luftfartsverket lämnar branschorganisationen Svenskt Flyg. "Ett angrepp ovärdigt en minister", anser Svenskt Flygs ordförande Niklas Nordström. På fredagseftermiddagen KU-anmäldes Skog för ministerstyre.
NYHET Publicerad:

Sänkte sin lön för att företaget skulle överleva – utvisas

KOMPETENSUTVISNINGAR Entreprenören Ahmed Alnomany behövde sänka sin lön för att företaget skulle överleva. "Lönen var för låg" säger Migrationsverket och utvisar honom.
NYHET Publicerad:

Kjell-Olof Feldt: "Vinsttaket är värre än löntagarfonderna"

VÄLFÄRD Kjell-Olof Feldt, tidigare ordföranden för Friskolornas riksförbund och Sveriges finansminister, kommer med hård kritik mot regeringens och vänsterpartiets förslag om ett vinsttak i den privata välfärden. Han menar att förslaget i princip utgör ett vinstförbud, vilket är ett radikalt politiskt beslut som inte ens togs under den heta striden om löntagarfonderna, enligt honom.
NYHET Publicerad:

"Gråsossen" som värnar vinst i välfärden

PROFIL När Göran Gruber började på Aleris lasarett i Motala innebar det mer än en ny arbetsplats. Den 60-årige kirurgen var tvungen att ompröva sin politiska kompass och syn på vinster i välfärden. "Man kan väl säga att jag fick alla mina fördomar motbevisade", säger han.
NYHET Publicerad:

Monaco nästa för AQ Group

TÄVLING När ABB lade ner startade företaget. Sedan dess har AQ Group levererat vinst varje kvartal i 24 år. I går vann de dessutom SM i företagsamhet, Entrepreneur of The Year. Nu väntar världsfinalen i Monaco.
NYHET Publicerad:

Hemtjänstföretag nobbar Göteborg – "absurt dåligt företagsklimat"

VALFRIHET Göteborgs stad har nyligen öppnat för LOV i hemtjänsten. Trots detta har bara ett fåtal visat intresse – och inte en enda av de större hemtjänstföretagen. ”Det är absurt att Sveriges andra största stad har så dåligt företagsklimat”, säger David Lega (KD), oppositionsråd i Göteborgs stad, och skyller på de rödgröna.