NYHET Publicerad

Här tränar sig personalen till ledig tid

I PRAKTIKEN För att få friskare personal har kommunikationsbyrån Panang Kommunikation utvecklat ett poängsystem. Pauser i arbetet, utnyttjade friskvårdstimmar och att stå vid skrivbordet ger poäng som kan bytas mot ledig tid.

Jonas Grenfeldt, vd kommunikationsbyrån Panang Kommunikation.
Foto: Fotograf Maria Hansson

Personalen på Panang Kommunikation byter hälsopoäng mot ledighet. Att stå och jobba en timme ger en poäng. Att ställa bilen i ett kvartal ger fullpott - 800 poäng - och kan bytas in mot en dags ledighet. "Men det måste vara varje arbetsdag, man får inte fuska någon dag", säger vd Jonas Grenfeldt.

De anställda på Kommunikationsbyrån Panang Kommunikation i Falun har ett stillasittande arbete där det blir många timmar med monotona rörelser framför datorskärmen varje dag. Idén om poäng för friskvård dök upp i företagets förslagslåda förra året.

– Vi hade haft förslagslådan en tid och risken med sådana lådor är att folk glömmer bort den. Därför körde vi en tävling i fjol där den med det bästa förbättringsförslaget kunde välja mellan priser som cyklar, surfplattor, presentkort och upplevelser, säger Jonas Grenfeldt, vd på Panang Kommunikation.

En anställd, programmeraren Fredrik Samuelsson, vann tävlingen med sitt förslag om att friskvård ska ge poäng som kan bytas i ledig tid.

– Vi är ett ganska ungt företag och har egentligen inte haft några problem med ohälsa, men flera studier pekar på att det är farligt på lång sikt att vara så stillasittande som vi ändå är. Därför var det här förslaget så bra, säger Jonas Grenfeldt.

Tanken med systemet är att det uppmuntrar till att ta raster och aktivera sig. Alla anställda har ett höj- och sänkbart skrivbord och för varje timme som man står upp och jobbar får man en poäng. Varje timme kan man ta en tiominutersrast som också ger en poäng. Att ta ut veckans friskvårdstimme ger fem poäng. Alla poäng skrivs upp på en digital tavla och när man har 100 poäng kan man byta dem mot en ledig timme. När man har kommit upp i en ledig dag, 800 poäng, så nollas systemet igen. Det går alltså inte att samla på sig flera lediga dagar.

– Det är frihet under ansvar, men alla sköter det bra. Sedan utnyttjar man det förstås olika mycket. Vissa står aldrig vid skrivbordet och röker på tiominutersrasten, andra står hyggligt ofta och tar ut fler raster, säger Jonas Grenfeldt.

Han konstaterar att ingen på företaget tar ut alla tiominutersraster varje dag.
– De flesta tar tre eller fyra raster per dag och försöker stå vid skrivbordet ungefär två timmar. Längre orkar man oftast inte stå. Men det bästa är ju förstås om man utnyttjar alla raster, då minskar risken för att drabbas av ohälsa i framtiden.

Bland några anställda har det blivit en intern tävling om vem som leder poängligan. Men överlag är byrån ingen sportig arbetsplats, menar Jonas Grenfeldt.

Annons

– Det är inte så att alla som jobbar här tränar jättemycket och åker Vasaloppet, tvärtom faktiskt. Men de flesta har i alla fall en ambition att röra på sig.

Satsningen på friskvård stannar inte vid poängsystemet. I personalrummet finns saccosäckar, en massagedyna, pilatesboll och spelkonsolen Wii Sports, där man kan spela pingis, bowling och fäktning med hjälp av en handkontroll och sina kroppsrörelser. Vintertid kan det bli många turneringar på rasterna. I år har flera anställda sprungit Blodomloppet tillsammans och man får också ledigt för att gå och ge blod.

Företaget har bjudit in föreläsare, som pratar om allt från hur man kommer igång och träna till hur man hittar ett bra löpsteg och undviker skador.
Bara en anställd har valt att utnyttja friskvårdsbidraget och köpa gymkort, vilket gjorde att Jonas Grenfeldt kom fram till en annan lösning.

– Vad behöver folk för att komma ut och röra på sig? Jo, bra joggingskor. Eftersom man inte får ge friskvårdsbidrag för det så har vi löst det med ett lönetillägg istället, vilket har lett till att nästan alla har plockat ut ett par joggingskor.

Det finns en sak till som också ger extra ledighet, om man ställer bilen i ett kalenderkvartal och går, cyklar eller tar bussen så får man en dags extra ledighet att ta ut.

– Men det måste vara varje arbetsdag, man får inte fuska någon dag, säger Jonas Grenfeldt.

En svårighet med systemet är just att det är under eget ansvar och att alla måste komma ihåg att rapportera själva.

– Jag vill inte att det ska bli fingret i luften, typ att den här veckan har jag nog tagit 13 pauser. Det kräver lite disciplin. Men den största utmaningen är nog bredden på gänget som jobbar här, vissa är ovilliga att träna och andra väldigt peppade. Var lägger man nivån?

Företaget har också stött på lite kritik utifrån från människor som tror att de anställda känner sig tvingade att vara med i systemet.

– Men det är 100 procent frivilligt.

En annan vanlig reaktion är att "det där verkar bra men det skulle vi inte kunna ha hos oss".

– Det är nog mycket en fråga om arbetskultur, vi har ett gott förtroende för varandra här och vet att ingen fuskar.

På ett litet företag krävs det också att det anställda ställer upp och tar ut sin ledighet när det är mindre att göra.

– Men det har fungerat bra, menar Jonas Grenfeldt.

Som vd upplever han att arbetsplatsen har blivit friskare, samtidigt som det är svårt att bevisa så tidigt. Redan innan poängsystemet infördes så var sjukfrånvaron väldigt låg, färre än tio sjukdagar på ett år.

– Men så fortsätter det inte om vi inte underhåller det. Om man sitter framför datorn åtta timmar per dag så händer negativa saker till slut.

I framtiden hoppas han kunna bygga ut systemet, kanske genom att alla går ner i arbetstid.

– Det tänker jag varje år att jag vill genomföra, sedan kommer hösten med full beläggning och jag inser att det här blir svårt. Vi jobbar ju när kunderna ringer. Men det kan ju också bli så att man jobbar på mer effektivt om man får gå tidigare varje dag, så det är inte omöjligt.

Karin Janson

Expertens 11 tips

Så kickar du igång friskvårdsarbetet
Kristina Blombäck, Hälsoutvecklare och utbildare.

1. Tålamod. Det är ganska vanligt att man drar igång hälsoprojekt utan att ha en långsiktig tanke. Projekten kostar mest de första två åren, därefter brukar de bli lönsamma.

2. Strategi. Dra upp en långsiktig hälsostrategi för företaget och ta fram en hälsopolicy.

2. Förankra. Hälsoarbetet bör vara förankrat hos företagsledningen, som ansvarar för att strategin följs och att det finns pengar till arbetet.

3. Se långsiktiga vinster. Ett argument till att komma igång är att varje person som befinner sig i riskgruppen för ohälsa kostar 50.000 om året i sjukdagar och produktionsbortfall.

4. Inventera. Börja med att ta reda på hur dina medarbetare mår. Hälsoenkät, hälsoscanning och hälsoanalys är några verktyg för det. Då upptäcker ni vilka som är de största problemen, till exempel viktproblem, stress eller tobak.

5. Tidig rehab. Fånga upp ohälsan i riskgruppen genom att sätta er ner tillsammans och gör upp en personlig plan. Resonera er fram till vad företaget kan hjälpa till med och vad medarbetaren kan göra på egen hand.

6. Riktade insatser. Ta bort friskvårdstimmen och inför riktade insatser istället, då får man bättre effekt för pengarna. Det kan till exempel vara individuell coachning, stressavvänjning och gymkort.

7. Ställ krav. Till exempel att man ska kunna visa att man går på gymmet innan man får pengarna tillbaka för utläggen för gymkortet.

8. Köp in tjänster. Men bara tjänster ni verkligen behöver. Skriv avtal med starka konsulter inom hälsobranschen, istället för att bara ha företagshälsovård. Köp de timmar ni behöver från dem.

9. Hälsosam kultur. Att skapa en mer hälsosam kultur gör arbetsplatsen mer attraktiv när det är dags att nyanställa. 

10. Följ upp. Vartannat år är lämpligt att följa upp hälsoenkäten och göra en ny hälsoanalys.

comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Kristersson till Löfven: "Er skattepolitik utdömd sen 70-talet"

SKATTER Moderatledaren Ulf Kristersson pikade Stefan Löfven och beskrev regeringens skattepolitik som företagsfientlig och förlegad. Det var bara ett exempel på en hård ordväxling om skattepolitiken i höstens första partiledardebatt i riksdagen.
NYHET Publicerad:

"Rädda Sveriges anseende efter kompetensutvisningarna"

KOMPETENSUTVISNINGARNA Nu uppmanar Stockholms Handelskammare till handling för att locka fler högutbildade till Sverige.
NYHET Publicerad:

Inget stoppar Sorunda-korven

VAD HÄNDE SEN Äkta råvaror och ett omsorgsfullt hantverk. Det är filosofin på Sorunda korvfabrik, tillsammans med inställningen att växandet ska ske i lugn takt. Det betalar sig nu när den lokalproducerade korven hittar allt längre ut i landet.
NYHET Publicerad:

Revisionsplikten återinförs

REVISION Ökad risk för skattefusk, försvårat arbete mot ekonomisk brottslighet och få positiva effekter. Det är resultatet av att revisionsplikten för små aktiebolag avskaffades. Därför menar nu Riksrevisionen att revisionsplikten bör återinföras
NYHET Publicerad:

"Regeringen bär ansvar för negativa attityder mot företagare"

DEBATT Den rödgröna regeringen bär ett stort ansvar för negativa attityder och bristande kunskap om företagandet, menar debattören Cecilia Widegren (M) i en replik till näringsminister Mikael Damberg. Hon menar att de svenska villkoren och förutsättningarna måste hålla i en global konkurrens.
NYHET Publicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

10 FRÅGOR David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.
NYHET Publicerad:

Hygglig affärsidé lockar investerare

NYKLÄCKT Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.
NYHET Publicerad:

Global rekryteringsexpert: ”Vi har mycket att vinna på det nya dataskyddet”

DATASKYDD Den nya dataskyddsförordningen ställer stora krav på hur företagen hanterar personuppgifter. Men chefsrekryteraren Mercuri Urval började ställa om i tid, vilket till och med har resulterat i vunna affärer. ”Ska man förhandla med stora företag är det otänkbart att inte kunna visa upp att man är på god väg”, säger Robin Karlestedt, direktör för affärsutveckling.
NYHET Publicerad:

EU:s nya dataskyddslag går till väders

DATASKYDD EU:s nya dataskyddslag träder i kraft den 25 maj nästa år. Kraven är stora jämfört med dagens personuppgiftslag. Som företagare kan du inte sticka huvudet i sanden och tro att förändringen inte gäller dig. Tidningen Entreprenör reder ut vad som gäller och ger de bästa omställningstipsen för att företagare ska kunna undvika bötesbelopp i mångmiljonklassen.
NYHET Publicerad:

Svenskan som gör internet säkert

ENTREPRENÖR Hon har kallats för ”hackarnas mardröm”. Hon har kunder som Google, Amazon och Facebook. Hon har blivit inbjuden till Vita huset av Barack Obama. Svenska Stina Ehrensvärd är entreprenören vars säkerhetsnyckel är för datoranvändare vad säkerhetsbältet är för bilförare. Tidningen Entreprenör reste till Silicon Valley för att träffa succéföretaget Yubicos grundare.
NYHET Publicerad:

Sista Entreprenör på papper - nu drar vi igång fPlus

BÄSTA LÄSARE Det första numret av tidningen Entreprenör kom ut i maj 2001. Det sista numret av Entreprenör på papper är det som kommer ut i veckan, nummer 10 2017. I fortsättningen hittar du nyheter för företagsamt folk på entrepenor.se, som lever vidare som nyhetssajt på nätet, och i den nya nyhetsappen fPlus.
NYHET Publicerad:

Filmklipp från jourbesök gör succé i sociala medier

MARKNADSFÖRING Med en tydlig digital strategi har Håkan Svanström, ägare av Svanströms El och VVS, hittat en framgångsrik väg till nya affärer på Facebook. ”Jag lägger ner mycket tid på att filma dråpliga jourjobb och lyfter fram exempel på dåligt utförda jobb. Ska man nå ut måste man ha ett budskap och ett intresse för att sköta och följa upp sina inlägg”, säger han.
NYHET Publicerad:

Lurades av blufföretag: ”För jävligt”

BLUFFAKTUROR Nu rasar det in bluffakturor hos svenska småföretag. Maria Larsson lurades att tro att hon fyllde i en myndighetsenkät, men fick istället en saftig faktura från blufföretaget Företagsopinion.
NYHET Publicerad:

Stopp för styrelsekompetens efter dom i högsta instans

STYRELSER En dom i Högsta förvaltningsdomstolen sätter käppar i hjulet för Tjeders. När styrelseledamöter inte längre kan fakturera sitt arbete kan det blir svårt att hitta kompetens till styrelserummen.
NYHET Publicerad:

Hållbara strumpbyxor växande nisch i jättebransch

VAD HÄNDE SEN Ett nytt miljötänkande i en traditionell och till del konservativ bransch. Det blev startskottet för byggandet av en helt ny nisch i den miljardindustri som tillverkningen av nylonstrumpor är. Nu tar Swedish Stockings de första stegen in på marknaden i USA.