Snårigt värre för föräldraledig småföretagare

Byråkrati Att få barn som egenföretagare är inte det enklaste. Det vet Tea Johnson som precis hade startat Mybug när hon blev gravid för andra gången. Hon drev rörelsen vidare på deltid och försökte optimera sin sjuk- och föräldrapenning. Där hon stötte på patrull var vid barnomsorgen.

mammapeng_opt
Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Entreprenören Tea Johnson, som säljer majskrokar i Sverige, tvingades säga upp sig från en deltidsanställning för att kommunen skulle ge henne den barnomsorg på heltid som hon behövde för att kunna driva företaget. Dottern Ellie, höger, och kompisen Wiktor, till vänster, gillar majskrokar.

Tea Johnson är en av många entreprenörer som löst den svåra ekvationen att driva företag och samtidigt ha små barn att ta hand om. Efter en hel del byråkrati, krångel och pysslande fick hon och hennes man Claes ihop livet, företaget och ekonomin. Men det krävdes en del svåra beslut på vägen.

Idén till företaget Mybug fick Tea Johnson i samband med att första dottern Linn föddes i februari 2004. Tea, som ursprungligen kommer från Finland, gillade de nyttiga majskrokarna som funnits på den finska marknaden sedan 1994, men som lös med sin frånvaro i de svenska livsmedelsbutikerna.

Tea begrep snabbt att det borde finnas en stor potential för de ostbågeliknande snacksen i Sverige, inte minst bland barnfamiljer, hälsomedvetna och allergiker. Majskrokarna är sockerfria, låga i fettinnehåll, och såväl gluten- som laktosfria.

När entreprenören i Tea vaknade, arbetade hon som anställd på företaget Hugin med finansiell information. Hon började undersöka möjligheterna att importera majskrokarna till Sverige, och insåg snart att hon hade en gångbar affärsidé på kroken.

– Sagt och gjort. Jag hade en förstående arbetsgivare som inte hade något emot att jag gick ned i arbetstid, berättar Tea, som började arbeta på deltid i egna rörelsen när dottern Linn gick till dagis.

Det gav henne tid att utveckla företagsprojektet – majskrokarna.

– Jag och min man, som redan då var egen företagare, utvärderade möjligheterna att bli tillverkarens svenska leverantör, och våren 2005 fick vi till ett avtal med dem. I augusti samma år kom den första leveransen, berättar hon.

Kort därefter blev Tea gravid igen. Och den här gången väntade dubbel lycka. I december 2006 kom tvillingarna – Alex och Ellie – till världen, samtidigt som verksamheten började rulla.

– Efter två dagar på BB dirigerade jag leveranser på telefon. Och min man Claes, som levererade majskrokar, kom tillbaka till BB på kvällen, säger Tea.

Som tur var kunde de få hjälp av Claes föräldrar med barnhämtning, och Teas mamma kom över från Finland för och ge stöd. Tea var fortfarande deltidsanställd på Hugin och drev eget på deltid. Hennes föräldraledighet baserades på Hugin-anställningen. Allt var frid och fröjd tills brevet från kommunen kom.

Täby Kommun tyckte inte att Tea var berättigad till den barnomsorg på heltid för det äldre barnet och det antal timmar Tea själv ansåg att hon hade rätt till, utan endast 15 timmar per vecka.

De dubbla anställningsformerna – föräldraledigheten från den vanliga anställningen och det egna företagandet – skapade frågetecken.

– Det här hände trots att jag bevisligen drev ett företag på 60 procent. Kommunens krav för att vara berättigad till barnomsorg på heltid var 51 procents sysselsättning, jobb eller studier. Det var som om eget företagande inte räknades som sysselsättning, säger Tea.

Hennes man blev så upprörd över kommunens beslut att han pratade i telefon med ansvariga tjänstemän, vankades av och an i trädgården. Mitt i vintern. Iklädd t-shirt.

Det slutade med att kommunen krävde att Tea skulle säga upp sig från sin Huginanställning för att få tydlighet i anställningsformerna och för att få rätt till barnomsorg på heltid. Något hon också gjorde eftersom det inte var möjligt att försöka utveckla ett företag utan barnomsorg och avlastning.

”Tea sa upp sig för en dagisplats” blev rubriken i en av Täbys lokaltidningar.

– Det hela var märkligt eftersom inget hade ändrats i praktiken. Det enda som hände var att min tillvaro blev mer osäker utan en fast anställning i botten, säger Tea Johnson.

För att säkra sin ekonomiska trygghet gäller det att planera sin föräldraledighet i tid. Som företagare hamnar man annars lätt mellan olika stolar, menar Tea Johnson.

– Försäkringskassan var aldrig ett problem, men jag råder alla att i detalj ta reda på hur föräldraförsäkringen fungerar i förväg. Det är värt en hel del pengar. Själv gick jag p å en informationsträff för föräldrar. Det hjälpte mig mycket.

Tea tycker att Försäkringskassans regler var tydliga och gick att förstå. Desto mer komplexa var kommunens paragrafer beträffande barnomsorg vid föräldraledighet. Särskilt vid eget företagande. Hon tipsar alla att noga följa upp vad som gäller vid barnomsorg i den egna kommunen.

– Inte bara på papperet, utan även i praktiken, säger Tea Johnson.

Dessutom tycker hon att man ska kosta på sig som företagare att anlita extern experthjälp för att få ordning och reda. En redovisningsbyrå håller ordning på dina papper, och en försäkrings- och pensionsrådgivare kan se till att du har en grundtrygghet, om något skulle hända.

Ellen Karlberg

FÖRETAGAREN TEA JOHNSON MED MYBUG AB

Verksamhet: Import, marknadsföring och försäljning av majskrokar, men även andra produkter till barn och vuxna.
Startår: 2007, men som enskild fi rma 2005.
Anställda: Inga, men delägare är Teas man Claes.
Omsättning: 8,5 miljoner kronor.
Marknadsutveckling: Första leveransen av majskrokar skedde i augusti 2005, och idag levererar Mybug majskrokar till alla stora svenska livsmedelskedjor – Ica, Bergendahl, Coop och Axfood. Den svenska efterfrågan på majskrokarna överträffar numera den finska.
Kuriosa: Tea och hennes man Claes har dottern Linn 6 år och tvillingarna Alex och Ellie, 3 år.

Expertens sju tips

SÅ FÅR DU KOLL PÅ FÖRÄLDRAFÖRSÄKRINGEN

1. Ta reda på vilka regler som gäller! Föräldraförsäkringen ger rätt till 240 lediga dagar per förälder, varav 60 dagar är reserverade för varje förälder. Ensamstående har rätt till 480 dagar, medan tvillingföräldrar får 180 dagar extra. Dagarna ska tas ut innan barnet fyller åtta år. 390 av dagarna får du ersättning på sjukpenningnivå, vilket motsvarar cirka 80 procent av din SGI. Besök informationsträff ar för blivande föräldrar och läs föräldraguider på Försäkringskassans webb, liksom använd de verktyg som fi nns där för att få koll på läget.

2. När arbetar du och när är du föräldraledig? Du får aldrig ersättning från Försäkringskassan om du arbetar. Det är en självklar, enkel princip. Arbetar du en hel dag kan du inte få föräldrapenning för den dagen, men arbetar du halva dagen kan du få föräldrapenning för andra halvan. Antingen är du sysselsatt, eller så är du sjuk eller föräldraledig. Per defi nition kan du aldrig vara både och.

3. Är verksamheten under uppbyggnad? Nytt från 1 juli 2010 är att du som nybliven företagare är garanterad den sjukpenninggrundande inkomst som en anställd har, med liknande arbetsuppgifter i motsvarande bransch, under två år.

4. Tänk efter innan du säger upp dig! Den föräldrapenning som gäller vid barnets födelse har du rätt till i de följande två åren. En högavlönad anställd som säger upp sig och startar verksamhet i en låglönebransch kan få sänkt SGI. Är du advokat men startar en blomsterhandel, är du garanterad en genomsnittlig fl oristlön under ett uppbyggnadsskede. Har du däremot kvar din anställning och smyger igång en verksamhet på hobbynivå, är det din anställning som sätter nivån på föräldrapenningen från försäkringskassan. Men om inkomsten är högre än branschgenomsnittet som Försäkringskassans schablonberäkning bygger på, grundas ersättningen på din faktiska inkomst.

5. Enskild firma eller aktiebolag avgör ersättningen Den som driver aktiebolag är anställd i det egna bolaget och SGInivån bestäms av den lön som företagaren tar ut i bolaget. I enskild firma beror ersättningen på den inkomst som företagaren deklarerar som inkomst av näringsverksamhet.

6. Ha pejl på maxbeloppen i föräldra- och sjukförsäkringen 2010 är inkomsttaket som reglerar SGI och sjukpenning 7,5 prisbasbelopp. Det motsvarar en årsinkomst på 318 000 kronor. Men i föräldraförsäkringen får du ersättning på inkomster upp till tio gånger prisbasbeloppet, det vill säga 424 000 kronor. Den som tar ut lägre lön än så får inte högsta möjliga SGI, något som sätter nivån på både föräldra- och sjukpenning, men kanske ännu viktigare din allmänna pension, både inkomst- och premiepensionen.

7. Ta hjälp av experter! Se till helheten! Skapa grundtrygghet för dig och din familj. Ta hjälp av pensions- och försäkringsrådgivare. Försäkrings- och pensionssystemet är komplext och lösningar bör utformas individuellt utifrån dina och din familjs behov. Som företagare kan du efter den 1 juli 2010 välja upp till 90 dagars karens i sjukförsäkringen i utbyte mot lägre avgift.

Mats Mattsson, verksamhetsansvarig föräldraförsäkringen, Försäkringskassan

Bra att veta om SGI

Den sjukpenningsgrundande inkomsten (SGI:n) baseras på den anställdes årsinkomst av arbete och den egne företagarens nettointäkt för året, och används av Försäkringskassan för att räkna ut sjukpenning och föräldrapenning. I grova drag är ersättningen 80 procent av förälderns sjukpenninggrundande inkomst.