Krönikor

En entreprenörs nyårslöften

KRÖNIKA Jag gillar nyårslöften! Känslan av att ett nytt år ligger framför mig som ett oskrivet blad gör mig förväntansfull och det känns roligt att fylla det med goda ambitioner.

Kommentera

Vad kan våra nya vänner göra för oss?

KRÖNIKA Den senaste tiden har oerhört mycket medierapportering kretsat kring människor på flykt från sina hemländer och svenskarna har öppnat sina hjärtan som aldrig förr. Tusentals nya vänner betyder tusentals nya möjligheter. Du entreprenör, fundera på hur just du kan dra ditt strå till stacken!

Kommentera

Digitaliseringen kräver förändring och förnyelse

KRÖNIKA För all marknadsföring gäller det att tänka digitalt först. Och alla kontaktytor ut mot kunden måste samverka och ge en enhetlig bild av företaget, skriver Sofia Hagelin, serieentreprenören som driver modeföretaget Heart of Lovikka.

Kommentera

Så lyckades jag med crowdfunding

KRÖNIKA Mitt företag är en framgångssaga! Efter en kampanj på crowdfundingsajten Funded by Me har Angela Hafströms glassfabrik numera 142 nya delägare, som satsat mellan 2000 och 200 000 kronor i fabriken och dess tillväxt.

Kommentera

Kan staten stimulera företagande?

KRÖNIKA Jag är skeptisk till statens inblandning i entreprenörskapets utveckling, därför att satsningar ofta görs på fel sätt som inte skapar bestående tillväxt, skriver Sofia Hagelin, serieentreprenören som driver modeföretaget Heart of Lovikka.

Kommentera

Bjud upp till dans

KRÖNIKA Konstnärer har hög status och deras bidrag till samhället respekteras. Men när det gäller förtagare och deras insats dröjer sig gamla fördomar kvar. Det är dags att lyfta fram entreprenörskapet som en värdefull konstart, skriver välfärdsföretagaren Mats Brolin, som driver Ekeby Hälsocentral i Uppsala.

Kommentera

Är du beredd att satsa?

KRÖNIKA Nu är det upp till bevis. Är du en sådan person som vågar satsa på något du aldrig gjort förut? Själv testar krönikören Angela Hafström crowdfunding för att få in pengar till glassföretaget Mormor Magdas därproducerade glass som ligger i Taberg i Småland.

Kommentera

Så uppnår du nyårslöftena

KRÖNIKA Gott nytt 2015 önskar krönikören Sofia Hagelin, serieentreprenören som driver modeföretaget Heart of Lovikka. Hon ger sina fem bästa tips på hur du ska lyckas hålla dina nyårslöften.

Kommentera

Vem vågar ta risken?

KRÖNIKA Hur ska små och medelstora företag kunna växa om ingen vågar ta risken, undrar glassfabrikören Angela Hafström, som driver Mormor Magdas därproducerade glass i Taberg i Småland. Hon och hennes man har belånat sitt hus för att kunna driva företag.

Kommentera

Sälj inte på sociala medier

KRÖNIKA Tro inte att dina fans på Facbook, Twitter och Instagram omedelbart även ska bli betalande kunder. Det funkar inte så skriver Sofia Hagelin, serieentreprenör som driver modeföretaget Heart of Lovikka. Hon ger sina tre bästa tips till att öka försäljningen genom kännedom i sociala medier.

Kommentera

Drömmen om en alldeles egen glassfabrik

KRÖNIKA Hon följde sin dröm och startade en egen glassfabrik. Nu blir hon kontaktad av andra som vill göra samma sak. Överetableringen på marknaden är dock enorm och endast dem med ett tydligt koncept kommer att överleva, skriver Angela Hafström, som driver Mormor Magdas därproducerade glass i Taberg i Småland.

Kommentera

Konsten att våga byta spår

KRÖNIKA Sofia Hagelin, serieentreprenör som driver modeföretaget Heart of Lovikka, bytte strategi och satsade på en webbshop och marknadsföring i sociala medier. Det gav utdelning och omsättningen ökade med 65 procent. Nu undrar hon om även ditt företag behöver finjustera kursen?

Kommentera

Sjuk? Nej bara lite inbillningsfrisk

KRÖNIKA Som småföretagare har jag inte råd att vara sjuk. Därför är jag ofta inbillningsfrisk, skriver glassfabrikören Angela Hafström, som driver Mormor Magdas därproducerade glass i Taberg i Småland.

Kommentera