Krönikor

Krönikor

NYHET Publicerad:

Dina kunder är dina bästa ambassadörer

FÖRETAGSAMT Kraften i klassisk mun till mun-marknadsföring har fullständigt exploderat tack vare sociala medier. Det förvånar mig att inte fler företag utnyttjar dess möjligheter.
NYHET Publicerad:

Populismens tid är här

FÖRETAGSAMT Vi lever i populismens tid. De förenklade budskapen är effektiva. De når fram. De vinner massornas sympati. Onyanserat och rakt. Rätt mot fel. Svart mot vitt.
NYHET Publicerad:

Blodsmak på jobbet kan vara kul

KRÖNIKA Jag har blivit krönikör i tidningen Entreprenör. Det tycker jag är bra. Jag tror nämligen att det behövs fler som står på barrikaderna och berättar hur det är att vara entreprenör. Det behövs också fler kvinnor som äger och driver företag, därför är det viktigt med förebilder och inspiratörer som hjälper till att sprida lite hopp och glädje, skriver Entreprenörs nya krönikör Maria Mattsson Mähl.
NYHET Publicerad:

Nu bjuder jag på glass - på mina villkor

KRÖNIKA Det finns flera dilemman som jag som småföretagare brottas med hela tiden. Ett av de allra tuffaste är att när jag kämpar för att nå lönsamhet, så är det ganska många som tycker att jag ska ge bort gratis glass.
NYHET Publicerad:

Den lyckobringande turbanen

FÖRETAGSAMT "Jag klättrade upp på övervåningen för att hämta en klädställning till, men när jag skulle ta mig ned igen välte stegen och jag rasade handlöst rakt ned i stengolvet." Sofia Hagelin berättar historien om ett event som nästan inte blev av.
NYHET Publicerad:

”Sluta skämmas för ditt entreprenörskap”

GÄSTKRÖNIKA Är det Jantelagen eller allt för perfekta förebilder som gör att unga entreprenörer skäms för sitt entreprenörskap? Det undrar affärsrådgivaren och bloggaren Klara-Maria Mach, som i stället uppmanar alla ungdomar att slå sig för bröstet och stå för sin affärsidé.
NYHET Publicerad:

Hylla människor som vågar ta risker

KRÖNIKA Synonymer för risk är bland andra fara, vågspel, vågstycke, våda, ovisshet och osäkerhet. Men även ordet äventyr. Denna dubbla betydelse känner vi entreprenörer igen oss i, skriver Mats Brolin.
NYHET Publicerad:

Kan jag hitta min egen praktikant?

KRÖNIKA Häromveckan fastnade jag i en diskussion på sociala medier om huruvida det är ok eller inte att som arbetsgivare söka efter praktikant utan att gå via arbetsförmedlingen.
NYHET Publicerad:

Fem myter om att driva företag

FÖRETAGSAMT Hur är det att driva ett eget företag egentligen? Det finns många myter om företagande. En del myter stämmer och en del tycker jag är helt fel. Här listar jag några av dem:
NYHET Publicerad:

"Våga tacka nej till uppdrag"

GÄSTKRÖNIKA Som nyföretagare får man ofta förfrågningar från uppdragsgivare som inte tillhör den kundkrets man tänkt sig. Det är svårt att veta hur man ska agera när man behöver få in pengar, men samtidigt måste bygga sitt varumärke. Men det är viktigt att våga tacka nej, skriver affärsrådgivaren och bloggaren Klara-Maria Mach.
NYHET Publicerad:

Gör som bushmänniskorna

KRÖNIKA Det är inte mer än kanske femhundra generationer sen som så gott som hela mänskligheten totalt ändrade livsstil. Utom några få personer som ända in i vår tid bevarade allas vårt ursprungliga sätt att leva; bushfolken i Kalahari. Dem kan vi lära oss något av, skriver Mats Brolin.
NYHET Publicerad:

Made in Sweden - Vem bryr sig?

KRÖNIKA Så har det hänt igen. Ytterligare ett lönsamt företag flyttar sin tillverkning utomlands. Det här är mycket tråkigt, men föga förvånande, skriver krönikören Angela Hafström.
NYHET Publicerad:

Får entreprenörer ha dålig självkänsla?

KRÖNIKA Entreprenörer ses ofta som förebilder i samhället eftersom de vågar tro på och göra verklighet av sina idéer. Baksidan är att få vill visa sin osäkerhet. Jag tränar varje dag på att mota bort mina hjärnspöken och jag är inte ensam, skriver affärsrådgivaren och bloggaren Klara-Maria Mach.
NYHET Publicerad:

Därför ska du överraska dina kunder

KRÖNIKA När senast beställde du något på nätet och blev så imponerad av företaget att du berättade om det för alla dina vänner? Sanningen är att de flesta företag klarar sig med att bara vara medelmåttiga. Här kommer några exempel på överraskningar du skulle kunna göra för dina kunder.
NYHET Publicerad:

Att respektera priset är oftast bästa affären

KRÖNIKA Tillhör du dem som prutar? Som känner att du gör en lite extra bra affär när du tvingar ner priset? Jag ska erkänna att jag gör det, eller har gjort det. Men inte längre. Det var en man på Gran Canaria som fick mig att tänka om.
NYHET Publicerad:

Gör det lättare att hjälpa utsatta till jobb

KRÖNIKA För en tid sedan stiftade jag en ny bekantskap med en kvinna som är kanhända ett tiotal år äldre än vad jag är. Vi brukar ha sällskap på bussen på morgonen.
NYHET Publicerad:

En entreprenörs nyårslöften

KRÖNIKA Jag gillar nyårslöften! Känslan av att ett nytt år ligger framför mig som ett oskrivet blad gör mig förväntansfull och det känns roligt att fylla det med goda ambitioner.
NYHET Publicerad:

Företagare ska ha kredd!

KRÖNIKA Du ska kunna allt. Och du ska vara beredd att jobba hur mycket som helst. Utan att vara säker på att du kan ta ut lön. Det är verkligheten för oss företagare.
NYHET Publicerad:

Vad kan våra nya vänner göra för oss?

KRÖNIKA Den senaste tiden har oerhört mycket medierapportering kretsat kring människor på flykt från sina hemländer och svenskarna har öppnat sina hjärtan som aldrig förr. Tusentals nya vänner betyder tusentals nya möjligheter. Du entreprenör, fundera på hur just du kan dra ditt strå till stacken!
NYHET Publicerad:

Digitaliseringen kräver förändring och förnyelse

KRÖNIKA För all marknadsföring gäller det att tänka digitalt först. Och alla kontaktytor ut mot kunden måste samverka och ge en enhetlig bild av företaget, skriver Sofia Hagelin, serieentreprenören som driver modeföretaget Heart of Lovikka.