Senaste artiklarna

NYHET Publicerad:

Nu bjuder jag på glass - på mina villkor

KRÖNIKA Det finns flera dilemman som jag som småföretagare brottas med hela tiden. Ett av de allra tuffaste är att när jag kämpar för att nå lönsamhet, så är det ganska många som tycker att jag ska ge bort gratis glass.
NYHET Publicerad:

Kan jag hitta min egen praktikant?

KRÖNIKA Häromveckan fastnade jag i en diskussion på sociala medier om huruvida det är ok eller inte att som arbetsgivare söka efter praktikant utan att gå via arbetsförmedlingen.
NYHET Publicerad:

Made in Sweden - Vem bryr sig?

KRÖNIKA Så har det hänt igen. Ytterligare ett lönsamt företag flyttar sin tillverkning utomlands. Det här är mycket tråkigt, men föga förvånande, skriver krönikören Angela Hafström.
NYHET Publicerad:

Gör det lättare att hjälpa utsatta till jobb

KRÖNIKA För en tid sedan stiftade jag en ny bekantskap med en kvinna som är kanhända ett tiotal år äldre än vad jag är. Vi brukar ha sällskap på bussen på morgonen.
NYHET Publicerad:

Vad kan våra nya vänner göra för oss?

KRÖNIKA Den senaste tiden har oerhört mycket medierapportering kretsat kring människor på flykt från sina hemländer och svenskarna har öppnat sina hjärtan som aldrig förr. Tusentals nya vänner betyder tusentals nya möjligheter. Du entreprenör, fundera på hur just du kan dra ditt strå till stacken!
NYHET Publicerad:

Så lyckades jag med crowdfunding

KRÖNIKA Mitt företag är en framgångssaga! Efter en kampanj på crowdfundingsajten Funded by Me har Angela Hafströms glassfabrik numera 142 nya delägare, som satsat mellan 2000 och 200 000 kronor i fabriken och dess tillväxt.
NYHET Publicerad:

Drömmen om en alldeles egen glassfabrik

KRÖNIKA Hon följde sin dröm och startade en egen glassfabrik. Nu blir hon kontaktad av andra som vill göra samma sak. Överetableringen på marknaden är dock enorm och endast dem med ett tydligt koncept kommer att överleva, skriver Angela Hafström, som driver Mormor Magdas därproducerade glass i Taberg i Småland.
NYHET Publicerad:

Vem vågar ta risken?

KRÖNIKA Hur ska små och medelstora företag kunna växa om ingen vågar ta risken, undrar glassfabrikören Angela Hafström, som driver Mormor Magdas därproducerade glass i Taberg i Småland. Hon och hennes man har belånat sitt hus för att kunna driva företag.
NYHET Publicerad:

Sjuk? Nej bara lite inbillningsfrisk

KRÖNIKA Som småföretagare har jag inte råd att vara sjuk. Därför är jag ofta inbillningsfrisk, skriver glassfabrikören Angela Hafström, som driver Mormor Magdas därproducerade glass i Taberg i Småland.
NYHET Publicerad:

Är du beredd att satsa?

KRÖNIKA Nu är det upp till bevis. Är du en sådan person som vågar satsa på något du aldrig gjort förut? Själv testar krönikören Angela Hafström crowdfunding för att få in pengar till glassföretaget Mormor Magdas därproducerade glass som ligger i Taberg i Småland.