Senaste artiklarna

NYHET Publicerad:

Vill du höras från Riksdagens talarstol?

FÖRETAGSAMT Så är det då mindre än ett år till nästa val. Så många av oss håller tyst och gnetar på. Vår röst blir inte hörd. Som företagare kan det vara känsligt att uttala sig eftersom det kan störa våra relationer till kunder och beslutsfattare. Men vi måste ändå, skriver Mats Brolin i en krönika.
NYHET Publicerad:

En resa till paradiset

FÖRETAGSAMT Precis som på Kuba öppnade Sverige upp för privat entreprenörskap för ett tiotal år sedan. Här inom välfärdsbranschen. Men det är inte bara Kubas Castro som klamrar sig kvar vid makten.
NYHET Publicerad:

Populismens tid är här

FÖRETAGSAMT Vi lever i populismens tid. De förenklade budskapen är effektiva. De når fram. De vinner massornas sympati. Onyanserat och rakt. Rätt mot fel. Svart mot vitt.
NYHET Publicerad:

Hylla människor som vågar ta risker

KRÖNIKA Synonymer för risk är bland andra fara, vågspel, vågstycke, våda, ovisshet och osäkerhet. Men även ordet äventyr. Denna dubbla betydelse känner vi entreprenörer igen oss i, skriver Mats Brolin.
NYHET Publicerad:

Gör som bushmänniskorna

KRÖNIKA Det är inte mer än kanske femhundra generationer sen som så gott som hela mänskligheten totalt ändrade livsstil. Utom några få personer som ända in i vår tid bevarade allas vårt ursprungliga sätt att leva; bushfolken i Kalahari. Dem kan vi lära oss något av, skriver Mats Brolin.
NYHET Publicerad:

Att respektera priset är oftast bästa affären

KRÖNIKA Tillhör du dem som prutar? Som känner att du gör en lite extra bra affär när du tvingar ner priset? Jag ska erkänna att jag gör det, eller har gjort det. Men inte längre. Det var en man på Gran Canaria som fick mig att tänka om.
NYHET Publicerad:

Företagare ska ha kredd!

KRÖNIKA Du ska kunna allt. Och du ska vara beredd att jobba hur mycket som helst. Utan att vara säker på att du kan ta ut lön. Det är verkligheten för oss företagare.
NYHET Publicerad:

Vilken fantastisk sjukvård vi har!

KRÖNIKA Under ett besök i Marbella blev jag påmind om vilken fantastisk sjukvård vi har i Sverige. Privat och offentlig som samarbetar och sätter patienten framför penningen.
NYHET Publicerad:

Bjud upp till dans

KRÖNIKA Konstnärer har hög status och deras bidrag till samhället respekteras. Men när det gäller förtagare och deras insats dröjer sig gamla fördomar kvar. Det är dags att lyfta fram entreprenörskapet som en värdefull konstart, skriver välfärdsföretagaren Mats Brolin, som driver Ekeby Hälsocentral i Uppsala.