Nyheter

peterutvisas
Kompetensutvisning

Bryggerientreprenören Peter tog inte ut lön – nu utvisas han

Kompetensutvisningarna fortsätter. Peter Lincoln är entreprenör och driver det växande företaget Brewing Költur. Nu utvisas han på grund av att han inte tagit ut lön. ”Vi är ett växande företag som valt att investera allt i företaget”, berättar Peter Lincoln för Entreprenör.

Martin Berg
Tiptapp
KONKURRENS

Massiv kritik mot Stockholm efter app-stölden

Reaktionerna är starka efter Entreprenörs artikel om att Stockholms stad stoppar företaget Tiptapp. ”Staden riskerar att hämma entreprenörsviljan”, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd för Stockholms Handelskammare.

Zoran Cale
003ss7732017-06-27
Foto: Skogsstyrelsen
Skogen och äganderätten

Statistik: Statens skogsbeslag ökar kraftigt

Antalet skogsägare som förlorar brukanderätten över sin egen skog sedan Artskyddsförordningen började tillämpas 2016 har ökat med över 30 procent. Dessutom har antalet registrerade nyckelbiotoper fördubblats, vilket i princip innebär att skogen blir osäljbar. Det visar ny unik statistik.

Martin Berg
Kristina Lindhe
Utmärkelse

Lexingtons grundare årets förebildsentreprenör

Kristina Lindhe, vd för inredningsföretaget Lexington, är årets Förebildsentreprenör. Det stod klart under Entreprenörsgalan på Berns Salonger i Stockholm den 20 september. ”Att bli uppmärksammad gör mig väldigt stolt. Jag hoppas att fler unga entreprenörer framöver vågar satsa på sina idéer” säger hon.

sdlspe00f23_NormalPreview
Äganderätt

Nytt chockförslag vill se löntagarfonder i skogen

En ny rapport föreslår att skogsägare ska avsätta pengar till en fond som ska betala för reservatsbildningar och biotopområden. Förslaget möttes av en mördande kritik när det presenterades på ett seminarium i Stockholm.

Martin Berg