AstraZenecas vd förväntansfull inför UF

6

ENTREPRENÖRSKAP Nu ska det avgöras vilket som är Sveriges bästa UF-företag. Jan-Olof Jacke, vd på AstraZeneca och ordförande i Ung Företagsamhet, är förväntansfull. ”Att få träffa så många unga driva människor gör att man får stora förhoppningar för framtiden”, säger han.

Jan-Olof Dacke, vd AstraZeneca
Foto: STEFAN TELL
Jan-Olof Dacke, vd AstraZeneca

Mellan den 16:e och 17:e maj avgörs SM i Ung Företagsamhet. På Stockholmsmässan i Älvsjö samlas under dagarna hundratals UF-företag från hela landet för att ställa ut och sälja sina produkter. På mässan tävlar eleverna dessutom i flera olika tävlingar och årets bästa UF-företag 2018 koras. Jan-Olof Jacke, styrelseordförande i Ung Företagsamhet och vd för AstraZeneca AB berättar att han är väldigt förväntansfull.

  – Jag var här på mässan för första gången förra året och jag har längtat sedan dess. Det är en enorm energiboost och man får stora förhoppningar för framtiden. Det är en väldigt viktig plats där man får träffa så många drivna ungdomar som har en framåtanda. Man får en glad känsla i magen av att känna att de här ungdomarna verkligen är vår framtid, säger han.

Han berättar vidare att han hoppas på att få se en bra mix av tjänster och produkter samt att få se hur glädjen inför entreprenörskap har blommat fram hos eleverna.

– UF fyller en viktig funktion i samhället. Och det är jätteviktigt att eleverna får en känsla av vad företagande och entreprenörskap betyder. Även vi som jobbar på stora bolag behöver entreprenöriella människor som kan vara med och driva oss framåt.

Han menar vidare att företag som skapas och i förlängningen även växer i Sverige är avgörande för hela samhället.

– Vi behöver hela tiden fylla på med nya företag som skapar tillväxt och gör det möjligheter att ha råd med vår välfärd.

Frida Nygren