Barbara Bergström prisades för årets bragd

1

Entreprenör Under invigningen till SM i Ung Företagsamhet hyllade näringsminister Mikael Damberg (S) de unga entreprenörerna. Prisets Årets Affärsbragd delades ut till Barbara Bergström som grundat Engelska skolan.

Engelska_Skolan_05.jpg
Foto: SÖREN ANDERSSON

”Det man lär sig handlar inte bara om att förverkliga en affärsidé utan att man får ett stärkt självförtroende. Det är oerhört viktigt oavsett om man sedan får ett jobb eller driva ett företag”, sade näringsminister Mikael Damberg (S), under invigningen.

Under invigningen delades flera priser ut även om man får hålla sig till tåls med det stora priset, SM-bucklan som delas ut på torsdagen.

Bland annat blev UF-företaget Altitude Filming Årets tillväxtföretag och priset Årets affärsplan gick till Storage of Sweden.

Även priset Årets affärsbragd delades ut, till Barbara Bergström, som har byggt upp friskolan Engelska skolan. Prissumman på 10 000 kronor lovade hon använda när hon senare under kvällen besökte UF-företagen på mässgolvet.

– Jag trodde det aldrig att – med dessa fina entreprenörer, de har gjort enastående insatser – att jag skulle få det. Men det känns djupt i hjärtat. Jag är enormt tacksam, sade hon.

Under invigningen talade prins Daniel om entreprenörskap och den energi som återfinns i alla unga entreprenörer.

– Vi som är äldre kan bli lite lurade – vi tror bara att ni bry er om likes – men skrapar man på ytan så inser man att det är precis tvärtom – det finns ett fantastiskt socialt engagemang, sade han.

– Det känns som om Entreprenörssverige mår väldigt bra.

Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne var på plats för att dela ut ett av prisen. Svenskt Näringsliv var med att starta Ung Företagsamhet en gång i tiden.

– Fortsätt att tro på er själva – för vi tror på er, sade hon.

Henrik Svidén