Finaldags för svenska superentreprenörer

11

Entrepreneur of the year Nu är Claes Mellgren och Per Olof Andersson från AQ Group på plats i Monaco för att representera Sverige i EY:s final årets entreprenör 2018.

Per Olof Andersson, Claes Mellgren AQ Group
Hittills har inget svenskt företag vunnit den globala tävlingen. Per Olof Andersson och Claes Mellgren har en ödmjuk inställning och siktar på andra platsen.

– Det känns bra, om inte annat för att det är kul att vara i Monaco, säger styrelseordförande Per Olof Andersson och skrattar när Tidningen Entreprenör träffar duon i det exklusiva furstendömet.

Teknikföretaget AQ Group, där A syftar på Västra Aros vilket är en tidig benämning på Västerås och Q för kvalitet, startades 1994. Företaget har gått från 40 anställda och en omsättning på 19 miljoner kronor till ett globalt börsföretag med 5 300 medarbetare i tolv länder och en omsättning på fyra miljarder kronor.

– Det har varit en lång och intressant resa, konstaterar koncernchef Claes Mellgren.

Hittills har inget svenskt företag vunnit den globala tävlingen och Claes och Per Olof har en ödmjuk inställning.

– Vi får väl sikta in oss på andra platsen, säger Claes och skrattar.

– Det har varit en fantastisk resa och anledningen till att det har gått så bra är ett starkt fokus på kvalitet och leveranssäkerhet. Något annat skulle inte de kunder vi har acceptera, och det är därför vi står här idag, fortsätter Per Olof.

Just mötena med kundföretagen är något de återvänder till. Goda minnen som de sätter ett stort värde på.

– Vi är väldigt stolta över vår kundbas. De är fantastiska världsledande företag, som vi lärt oss otroligt mycket av, konstaterar Claes Mellgren.

 

Fakta:

EY World Entrepreneur Of The Year arrangeras för 23 året i rad. Finalen går av stapeln lördagen den 16 juni och framstående entreprenörer från drygt 60 länder tävlar då om titeln som årets entreprenör 2018.

Martin Berg