Frihet att bestämma själv viktig drivkraft

video spelare

Nyföretagande Att få bestämma själv över sin egen tid och arbetsinsats är en viktig drivkraft för nyblivna företagare. Det visar en tv-enkät som Entreprenör genomförde på mässan Eget Företag förra året. Och nu är det snart dags igen. 2010 års upplaga av mässan går av stapeln den 19-21 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Tidningen Entreprenör står för värdskapet i mässcaféet.

En av de största nyheterna på årets mässa, som är den nionde sedan starten, är att tidningen Entreprenör står för värdskapet och programmet i mässcaféet.

På Café Entreprenör kommer du kunna koppla av över en kopp kaffe och en smörgås samtidigt som du får chansen att möta en mängd spännande entreprenörer på caféscenen. Intervjuer med inspiratörer som bagaren Helené Johansson, serieinnovatörerna Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya och kulturentreprenören Paula Ternström står bland annat på programmet.

– Vi har bjudit in ett 10-tal framgångsrika entreprenörer, som vi tidigare skrivit om i tidningen, för att låta dem berätta om sin företagarresa, med mot- och medgångar, och ge råd och tips till alla mässbesökare som planerar att starta eget, säger Nicklas Mattsson, chefredaktör för tidningen Entreprenör.

Under tisdagen gästas caféet bland andra av Douglas Roos, känd från Draknästet, och efteråt har du chansen att själv pitcha din affärsidé för honom i Entreprenörs monter, som ligger i anslutning till caféet.

Varje dag kommer även entreprenörologen Stefan Lindström att intervjuas om olika entreprenörsarketyper och det test han tagit fram i samarbete med tidningen Entreprenör. I Entreprenörs monter kan du själv ta reda på vilken entreprenörstyp du är genom att göra det helt nyutvecklade test på nätet. Testet är helt gratis under mässan.

Information om mässan hittar du på www.egetforetag.se

Anna Dalqvist