Ali Omumi med familj
Foto: Privat
NYHET Publicerad

Ali: Litet misstag tvingar mig och min familj lämna Sverige

KOMPETENSUTVSNINGARNA Ali Omumi är affärsutvecklare och har haft flera toppjobb i svenskt näringsliv. Nu tvingas han lämna landet efter att Migrationsverket nekat honom arbetstillstånd. Nu berättar han, med sina egna ord, sin historia. "Hur kan ett smärre administrativt misstag av en arbetsgivare innebära att jag och hela min familj rycks upp med rötterna och tvingas lämna Sverige?", skriver han.

Jag, min fru och min då ettåriga dotter kom till Sverige i sommaren 2015 när jag fick ett jobberbjudande på ett IT-bolag i Stockholm. Eftersom jag är från ett land som Sverige inte har något samarbete med för arbetskraftsinvandring behövde jag ett arbetstillstånd som Migrationsverket utfärdade.

Efter ett år och fyra månader bytte jag jobb för att åter få jobba inom mitt favoritområde, nämligen teknikrelaterad försäljnings- och affärsutveckling som jag i mitt hemland hade varit verksam inom i tio års tid. Jag började då på Vestas som är en världsledande vindkraftverkstillverkare.

För att få byta jobb behövde jag få ett förlängt arbetstillstånd av Migrationsverket, vilket Vestas ansökte om.

Efter att ha fått vänta i nästan ett år på Migrationsverkets beslut och då min anställning nästan tagit slut det vill säga i slutet av 2017 blev jag slutligen nekad förlängt arbetstillstånd. Hittills hade vår framtid sett väldigt ljus ut, men efter Migrationsverkets chockbesked började en lång period av pina och osäkerhet.

I samband med ansökan om förlängt arbetstillstånd hade Migrationsverket genomfört en granskning av mina tidigare anställningar och de villkor (lön och försäkringar) jag haft, varpå de nekande förlängt arbetstillstånd. Anledningen var att min första arbetsgivare inte hade lyckats ordna en obligatorisk försäkring, nämligen sjukförsäkringen samt att två andra försäkringar inte hade tecknats för de tre första veckorna. Det berodde på att jag inte hade fått mitt personnummer ännu. Detta beslut överklagade jag naturligtvis.

I överklagan framgår det klart och tydligt av bland annat mejlkonversationer mellan den första arbetsgivaren och försäkringsbolaget att arbetsgivaren hade för avsikt att teckna sjukförsäkringen, men på grund av administrativa misstag blev en sådan försäkring aldrig verklighet. Det framgår också i överklagan att arbetsgivaren gjort allt i sin makt för att retroaktivt ordna försäkringen när den upptäckte misstaget, men inget försäkringsbolag gick med på att utfärda en sådan försäkring.

I januari 2018 påbörjade jag en tillsvidareanställning på ABB PG High Voltage Breakers i Ludvika och har varje dag gått och väntat på Migrationsdomstolens beslut i frågan. Det ska också tilläggas att efter Migrationsverkets nekande till förlängt arbetstillstånd har vi inte längre kunnat lämna landet. Detta är extra olyckligt i vårt fall eftersom min pappa har en långt gången cancer och sista gången jag fick träffa honom var i december 2016.

Annons

Nu den 25 april 2018 kom äntligen Migrationsdomstolens dom i frågan, men de valde att stå fast vid Migrationsverkets beslut. Med andra ord har jag och min familj fått fyra veckor på oss att lämna landet. Vi är fortfarande i chocktillstånd.

Hur kan ett smärre administrativt misstag (som arbetsgivaren självmant har försökt rätta till, men som inte går att rätta till på grund av begränsningar hos försäkringsbolagen), orsakat av krafter som låg utanför min kontroll få mig och min familj att förlora allt vi lyckas bygga upp, få samhället att mista en laglydig och samhällsbidragande individ och dessutom kosta ABB hundratusentals kronor (i lön, utbildning och andra resurser) som de investerat i mig eftersom jag inte längre kommer få jobba? Hur kan detta misstag som jag är oskyldig till få mig att bli utslängd ur samhället som en skurk som begått något så avskyvärt, att jag inte längre får beträda svensk mark?

Sedan jag och min familj kom till Sverige i sommaren 2015 har vi lyckats bli integrerade i samhället och pratar adekvat svenska. Min fru har startat ett inredningsföretag, men beslutade sig för att inte jobba efter att hon fick Migrationsverkets beslut. Hon är en utbildad sim-, matlagnings- och baklärare och har både studerat juridik och inredning. Vår dotter är fyra år gammal och har levt större delen av sitt liv i Sverige och vi äger en lägenhet i Täby i Stockholm.

Genom att Migrationsverkets beslut står fast betyder det att jag och min familj kommer ryckas upp med rötterna och bli utvisade. Vi kommer behöva packa ner alla våra ägodelar, avsluta hyreskontraktet med vår unga svenska hyresgäst och sälja lägenheten i Täby och lämna med både känslan och vetskapen av att vi blivit orättvist och omänskligt behandlade. ABB kommer förlora en värdefull medarbetare som de kommer bli tvungna att lägga resurser på att ersätta. Sverige kommer förlora en samhällsmedlem som aldrig begått något brott utan som endast bidragit genom att arbeta hårt.

Givet att jag och min familj skulle få stanna, skulle vårt bidrag till det svenska samhället över tid ackumuleras till något enormt. När allt detta vägs mot petitessen som Migrationsverket klagar över inses med enkelhet att Migrationsverkets beslut är grymt, orimligt och oacceptabelt. Jag och min familj älskar Sverige och är fast beslutna att bo och leva här givet att vi får chansen att fortsätta göra det.

Ali Omumi

Detta inlägg publicerades ursprungligen på Ali Omumis Facebookprofil.

Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Gäller GDPR alla mina medarbetares mejl?

FRÅGA EXPERTEN En kollega till mig sade att GDPR gäller för varenda namn och adress som finns nånstans i min e-postlåda? Kan det verkligen vara så? Där finns tusentals mejl och jag har ingen översikt över allt som finns där, än mindre över vad som finns i mina medarbetares e-postlådor. Vad ska jag göra?
NYHET Publicerad:

Ali: Litet misstag tvingar mig och min familj lämna Sverige

KOMPETENSUTVSNINGARNA Ali Omumi är affärsutvecklare och har haft flera toppjobb i svenskt näringsliv. Nu tvingas han lämna landet efter att Migrationsverket nekat honom arbetstillstånd. Entreprenör har låtit honom att med egna ord berätta sin historia. "Hur kan ett smärre administrativt misstag av en arbetsgivare innebära att jag och hela min familj rycks upp med rötterna och tvingas lämna Sverige?", skriver han.
NYHET Publicerad:

Segerfeldt: En Bagdad-Bob på var sin sida av Östersjön

DEBATT Debattören Fredrik Segerfeldt går till attack mot LO, som i sin valfilm menar att en alliansregering skulle hota jobben. Segerfeldt jämför LO:s film med rysk propaganda och frågar sig varifrån LO:s tanke om att svenska företag är som hin håle själv kommer från.
NYHET Publicerad:

Kaféet fick inte alkoholtillstånd - ligger för nära lekplats

REGELKRÅNGLET Krögaren Kjell Andersson och hustrun Kicki Edholm får inte servera alkohol på sitt sommarkafé. Orsaken är att kommunen inte vill att barn vid en lekplats i närheten ser när vuxna dricker alkohol. ”Grejen är helt befängd”, säger Kjell Andersson. Visita rekommenderar att beslutet överklagas eftersom det inte följer alkohollagen.
NYHET Publicerad:

Debatt: Företag som inte förbereder brexit kan förlora stort

DEBATT Det är hög tid för företagen att börja förbereda sig för brexit. Det menar debattörerna Mattias Hedvall och Johan Zetterström. Företag som inte är förberedda när separationen sker kommer förlora stora värden, menar de.
NYHET Publicerad:

Ungdomsförbunden: Riv upp LAS för att fler ska få jobb

DEBATT "En reform av arbetsrätten är nödvändig för att företag ska kunna anställa och fler människor ska kunna få ett arbete. Vi kommer att arbeta hårt tillsammans för att en alliansregering prioriterar en genomgripande LAS-reform", skriver företrädare för alliansens ungdomsförbund.
NYHET Publicerad:

Kommunalt tvätteri kan bryta mot lagen

OSUND KONKURRENS Kommunala verksamheter som agerar på den öppna marknaden får inte ta del av regeringens uppmärksammade anställningsstöd extratjänster, enligt Arbetsförmedlingens regler. Ändå har Landskrona bemannat ett kommunalt tvätteri med extratjänster. Detta kan strida mot regelverket och möjligen även lagen.
NYHET Publicerad:

Externa ledamöter avgörande för utvecklingen

UNDERSÖKNING Många företagare saknar externa ledamöter i sin styrelse, något som kan vara avgörande för bolagets utveckling, menar affärsrådgivaren Lars-Erik Wiik. ”De flesta entreprenörer är så fokuserade på att hantera den dagliga operativa verksamheten att tiden för de strategiska framtidsfrågorna inte finns eller prioriteras. ”, säger han.
NYHET Publicerad:

Storm i skogspolitiken: Spricka mellan S och MP

ENTREPRENÖR GRANSKAR Att privata skogsägare blir utan ersättning när staten inför avverkningsförbud har lett till en kritikstorm. Politikerna skyller på varandra i den infekterade frågan om äganderätt och miljöhänsyn. En spricka framträder mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
NYHET Publicerad:

Skogsägare utan ersättning efter myndighetsbråk

ENTREPRENÖR GRANSKAR Sedan en uppmärksammad dom 2015 har staten valt att stoppa avverkning av stora arealer fjällnära skog utan att ge ersättning till skogsägarna. Tidningen Entreprenörs granskning visar att arkitekten bakom är Kammarkollegiet. ”Det övergår min fattningsförmåga hur Kammarkollegiet kommit fram till ståndpunkten”, säger Stefan Rubenson, jurist på advokatfirman Åberg & Co och tidigare rättschef på miljödepartementet.
NYHET Publicerad:

Regeringen sinkar miljardsatsning i skogsindustrin

BIORAFFINADERIET I DOMSJÖ Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker vill göra den största investeringen någonsin i svensk skogsindustri. Men regeringens skogspolitik som innebär att allt större skogsarealer skyddsklassas sätter käppar i hjulen. På spel står 4-5 000 jobb, uppskattar Domsjös vd Lars Winter.