NYHET Publicerad

Dubbelbestraffning av utländska talanger

KOMPETENSUTVISNING Utländska experter som har nekats förlängt arbetstillstånd på grund av små misstag får inte söka nytt arbetstillstånd på ett halvår. It-företagaren Carl-Johan Hamilton menar att Migrationsverket har infört en så kallad karensregel. Myndigheten medger att sex månaders utomlandsvistelse krävs för en ny ansökan.

Personer som går
Foto: TT
Carl-Johan Hamilton

Carl-Johan Hamilton, vice vd på it-företaget Ants.

Utvisningarna av utländska talanger fortsätter trots den senaste tidens protester. Och nyligen blev Carl-Johan Hamilton, vice vd för it-företaget Ants, varse om saker som ytterligare försämrar situationen. Företaget hjälper flera svenska it-företag att hitta kompetens runt om i världen.

– Tidigare har en utländsk expert som har nekats förlängt arbetstillstånd på grund av en miss från arbetsgivaren kunnat lämna landet och direkt söka ett nytt jobb i Sverige. I samband med det har det gått att söka ett helt nytt arbetstillstånd. Det vill säga börja om processen på nytt, säger han.

Men Migrationsverket har börjat tillämpa en karensregel som kan få riktigt allvarliga konsekvenser, berättar Carl-Johan Hamilton. Redan förra sommaren stötte han på det första fallet, och sedan dess har det blivit allt vanligare, konstaterar han.

– Vi hjälpte nyligen ett teknikföretag som ville anställa en person som hade fått utvisningsbesked i juni. Personen skulle lämna landet och ansöka om ett nytt arbetstillstånd, men fick beskedet att det inte kommer att gå. Migrationsverkets besked var att personen är tvungen att vänta i sex månader innan en ny ansökan kan lämnas in, säger han.

– Om vi inte tidigare tappade kompetens till andra länder, så kan vi vara säkra på att vi kommer att göra det nu, säger han och menar att det inte finns någon grund i lagstiftningen för Migrationsverkets agerande.

Migrationsverket känner inte helt igen sig i beskrivningen, men bekräftar ändå att det kan förekomma en slags karensregel.

– Det ska gå att söka sig hit på nytt, på en ny anställning, med en ny kvalificeringstid och med nya möjligheter till permanent uppehållstillstånd. Då är det ytterst viktigt att det är att betraktas som en ny ansökan vilket vi ser vid en 6 månaders utresa, skriver Alexandra Elias, presskommunikatör på Migrationsverket i ett mejlsvar (se hela svaret i högerspalten).

Annons

Under våren och sommaren har tusentals beslut om förlängt arbetstillstånd tagits. Och hundratals har nekats förlängda tillstånd, visar siffror från Migrationsverket.

I maj avgjordes 2 283 fall. 1 814 beviljades och 469 nekades förlängt arbetstillstånd. I juni avgjordes 1 983 fall, 1 512 beviljades och 471 nekades. I juli avgjordes 1 664 fall varav 331 nekades.

På senare tid har det rapporterats om en rad utländska experter som har avvisats förlängt arbetstillstånd på grund av övernitiska regeltillämpningar av Migrationsverket. Det sker en kompetensflykt till andra länder, där personerna tas emot med öppna armar, menar Carl-Johan Hamilton.

En stor del av fallen handlar om personer som jobbar inom it- och teknik, berättar Carl-Johan Hamilton. Hans företag hjälper en rad svenska it-företag att rekrytera kompetens. På ett år rekryteras omkring 2 000-3 000 personer. En tredjedel kommer från länder utanför Europa.

Han vittnar om en rad fall där utländska experter som jobbar i Sverige har nekats förlängda arbetstillstånd och permanenta uppehållstillstånd på grund av bagatellartade misstag från arbetsgivaren och nitiska bedömningar från Migrationsverkets sida. Situationen är alarmerande, menar han. 

– Ryktet börjar spridas till andra länder. Talanger är inte längre lika lockade att komma hit. De väljer andra länder, säger han.  

Även om problemet har uppmärksammats i politiken går det för långsamt, menar han. Det finns en brist på kreativitet för att lösa problemen.

– Jag förstår att lagstiftning tar tid, men det är frustrerande att se duktiga människor lämna på grund av byråkrati, säger han.

Migrationsverket: ”Kan förstå att det kan upplevas som en bestraffning”

Känner ni igen det som Carl-Johan Hamilton beskriver?
– Inte direkt då viktiga detaljer utelämnas. Men det som är bra att veta är att det finns en stor skillnad på om det rör sig om en ansökan som är att betraktas som ny eller som en förlängning, skriver Alexandra Elias, presskommunikatör på Migrationsverket, i ett mejlsvar.


Vad är syftet med tillämpningen (som företagaren kallar karensregel)?

– Personer som tidigare fått avslag om PUT (permanent uppehållstillstånd) har i regel förbrukat den kvalificeringstid som gäller för att få stanna permanent. Men det ska gå att söka sig hit på nytt, på en ny anställning, med en ny kvalificeringstid och med nya möjligheter till permanent uppehållstillstånd. Då är det ytterst viktigt att det är att betraktas som en ny ansökan vilket vi ser vid en 6 månaders utresa.


Blir det inte dubbelbestraffning? (Ett litet misstag, ofta gjort av arbetsgivaren, tvingar personen att lämna landet, och sedan får personen inte börja om med en ny process förrän det gått sex månader)

– Jag kan förstå att det kan upplevas som en bestraffning men syftet med regelverket, förarbetet (lagen) och den vägledande domen från Migrationsöverdomstolen är att motverka missbruk av regelverket vilket många gånger ligger till grund för att tillståndet återkallas.


Om ni inte känner igen det som Carl-Johan Hamilton beskriver. Vad kan det bero på? Gör olika handläggare olika?

– Vi har inte fått ta del av vad som faktiskt har hänt i det enskilda fall han lyfter som exempel. Och det är som sagt en skillnad om det rör sig om en person som förbrukat hela kvalificeringstiden eller om det är en person som fått sitt tillstånd återkallad under en pågående kvalificeringsperiod.


Hur ser ni på risken att Sverige tappar viktig kompetens till andra länder?

– Självklart är den kompetens som finns i Sverige viktig och ännu viktigare är det att vi ser till att de experter som finns i Sverige inte utnyttjas av oseriösa arbetsgivare.


Företag upplever också att Migrationsverkets tillämpning av den här ”karensregeln” är godtycklig. Hur ser ni på det?

– Det är svårt att bemöta kritiken då vi inte vet vad som faktiskt ligger till grund i det enskilda ärendet han lyfter.

 

Tipsa Entreprenör!

Riskerar du, eller någon du känner, att utvisas för bagatellartade fel i samband med anställning? Tipsa oss på redaktionen! Mejla till redaktionen@entreprenor.se och berätta mer.

Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Gäller GDPR alla mina medarbetares mejl?

FRÅGA EXPERTEN En kollega till mig sade att GDPR gäller för varenda namn och adress som finns nånstans i min e-postlåda? Kan det verkligen vara så? Där finns tusentals mejl och jag har ingen översikt över allt som finns där, än mindre över vad som finns i mina medarbetares e-postlådor. Vad ska jag göra?
NYHET Publicerad:

Ali: Litet misstag tvingar mig och min familj lämna Sverige

KOMPETENSUTVSNINGARNA Ali Omumi är affärsutvecklare och har haft flera toppjobb i svenskt näringsliv. Nu tvingas han lämna landet efter att Migrationsverket nekat honom arbetstillstånd. Entreprenör har låtit honom att med egna ord berätta sin historia. "Hur kan ett smärre administrativt misstag av en arbetsgivare innebära att jag och hela min familj rycks upp med rötterna och tvingas lämna Sverige?", skriver han.
NYHET Publicerad:

Segerfeldt: En Bagdad-Bob på var sin sida av Östersjön

DEBATT Debattören Fredrik Segerfeldt går till attack mot LO, som i sin valfilm menar att en alliansregering skulle hota jobben. Segerfeldt jämför LO:s film med rysk propaganda och frågar sig varifrån LO:s tanke om att svenska företag är som hin håle själv kommer från.
NYHET Publicerad:

Kaféet fick inte alkoholtillstånd - ligger för nära lekplats

REGELKRÅNGLET Krögaren Kjell Andersson och hustrun Kicki Edholm får inte servera alkohol på sitt sommarkafé. Orsaken är att kommunen inte vill att barn vid en lekplats i närheten ser när vuxna dricker alkohol. ”Grejen är helt befängd”, säger Kjell Andersson. Visita rekommenderar att beslutet överklagas eftersom det inte följer alkohollagen.
NYHET Publicerad:

Debatt: Företag som inte förbereder brexit kan förlora stort

DEBATT Det är hög tid för företagen att börja förbereda sig för brexit. Det menar debattörerna Mattias Hedvall och Johan Zetterström. Företag som inte är förberedda när separationen sker kommer förlora stora värden, menar de.
NYHET Publicerad:

Ungdomsförbunden: Riv upp LAS för att fler ska få jobb

DEBATT "En reform av arbetsrätten är nödvändig för att företag ska kunna anställa och fler människor ska kunna få ett arbete. Vi kommer att arbeta hårt tillsammans för att en alliansregering prioriterar en genomgripande LAS-reform", skriver företrädare för alliansens ungdomsförbund.
NYHET Publicerad:

Kommunalt tvätteri kan bryta mot lagen

OSUND KONKURRENS Kommunala verksamheter som agerar på den öppna marknaden får inte ta del av regeringens uppmärksammade anställningsstöd extratjänster, enligt Arbetsförmedlingens regler. Ändå har Landskrona bemannat ett kommunalt tvätteri med extratjänster. Detta kan strida mot regelverket och möjligen även lagen.
NYHET Publicerad:

Externa ledamöter avgörande för utvecklingen

UNDERSÖKNING Många företagare saknar externa ledamöter i sin styrelse, något som kan vara avgörande för bolagets utveckling, menar affärsrådgivaren Lars-Erik Wiik. ”De flesta entreprenörer är så fokuserade på att hantera den dagliga operativa verksamheten att tiden för de strategiska framtidsfrågorna inte finns eller prioriteras. ”, säger han.
NYHET Publicerad:

Storm i skogspolitiken: Spricka mellan S och MP

ENTREPRENÖR GRANSKAR Att privata skogsägare blir utan ersättning när staten inför avverkningsförbud har lett till en kritikstorm. Politikerna skyller på varandra i den infekterade frågan om äganderätt och miljöhänsyn. En spricka framträder mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
NYHET Publicerad:

Skogsägare utan ersättning efter myndighetsbråk

ENTREPRENÖR GRANSKAR Sedan en uppmärksammad dom 2015 har staten valt att stoppa avverkning av stora arealer fjällnära skog utan att ge ersättning till skogsägarna. Tidningen Entreprenörs granskning visar att arkitekten bakom är Kammarkollegiet. ”Det övergår min fattningsförmåga hur Kammarkollegiet kommit fram till ståndpunkten”, säger Stefan Rubenson, jurist på advokatfirman Åberg & Co och tidigare rättschef på miljödepartementet.
NYHET Publicerad:

Regeringen sinkar miljardsatsning i skogsindustrin

BIORAFFINADERIET I DOMSJÖ Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker vill göra den största investeringen någonsin i svensk skogsindustri. Men regeringens skogspolitik som innebär att allt större skogsarealer skyddsklassas sätter käppar i hjulen. På spel står 4-5 000 jobb, uppskattar Domsjös vd Lars Winter.