NYHET Publicerad

Dubbelbestraffning av utländska talanger

KOMPETENSUTVISNING Utländska experter som har nekats förlängt arbetstillstånd på grund av små misstag får inte söka nytt arbetstillstånd på ett halvår. It-företagaren Carl-Johan Hamilton menar att Migrationsverket har infört en så kallad karensregel. Myndigheten medger att sex månaders utomlandsvistelse krävs för en ny ansökan.

Personer som går
Foto: TT
Carl-Johan Hamilton

Carl-Johan Hamilton, vice vd på it-företaget Ants.

Utvisningarna av utländska talanger fortsätter trots den senaste tidens protester. Och nyligen blev Carl-Johan Hamilton, vice vd för it-företaget Ants, varse om saker som ytterligare försämrar situationen. Företaget hjälper flera svenska it-företag att hitta kompetens runt om i världen.

– Tidigare har en utländsk expert som har nekats förlängt arbetstillstånd på grund av en miss från arbetsgivaren kunnat lämna landet och direkt söka ett nytt jobb i Sverige. I samband med det har det gått att söka ett helt nytt arbetstillstånd. Det vill säga börja om processen på nytt, säger han.

Men Migrationsverket har börjat tillämpa en karensregel som kan få riktigt allvarliga konsekvenser, berättar Carl-Johan Hamilton. Redan förra sommaren stötte han på det första fallet, och sedan dess har det blivit allt vanligare, konstaterar han.

– Vi hjälpte nyligen ett teknikföretag som ville anställa en person som hade fått utvisningsbesked i juni. Personen skulle lämna landet och ansöka om ett nytt arbetstillstånd, men fick beskedet att det inte kommer att gå. Migrationsverkets besked var att personen är tvungen att vänta i sex månader innan en ny ansökan kan lämnas in, säger han.

– Om vi inte tidigare tappade kompetens till andra länder, så kan vi vara säkra på att vi kommer att göra det nu, säger han och menar att det inte finns någon grund i lagstiftningen för Migrationsverkets agerande.

Migrationsverket känner inte helt igen sig i beskrivningen, men bekräftar ändå att det kan förekomma en slags karensregel.

– Det ska gå att söka sig hit på nytt, på en ny anställning, med en ny kvalificeringstid och med nya möjligheter till permanent uppehållstillstånd. Då är det ytterst viktigt att det är att betraktas som en ny ansökan vilket vi ser vid en 6 månaders utresa, skriver Alexandra Elias, presskommunikatör på Migrationsverket i ett mejlsvar (se hela svaret i högerspalten).

Annons

Under våren och sommaren har tusentals beslut om förlängt arbetstillstånd tagits. Och hundratals har nekats förlängda tillstånd, visar siffror från Migrationsverket.

I maj avgjordes 2 283 fall. 1 814 beviljades och 469 nekades förlängt arbetstillstånd. I juni avgjordes 1 983 fall, 1 512 beviljades och 471 nekades. I juli avgjordes 1 664 fall varav 331 nekades.

På senare tid har det rapporterats om en rad utländska experter som har avvisats förlängt arbetstillstånd på grund av övernitiska regeltillämpningar av Migrationsverket. Det sker en kompetensflykt till andra länder, där personerna tas emot med öppna armar, menar Carl-Johan Hamilton.

En stor del av fallen handlar om personer som jobbar inom it- och teknik, berättar Carl-Johan Hamilton. Hans företag hjälper en rad svenska it-företag att rekrytera kompetens. På ett år rekryteras omkring 2 000-3 000 personer. En tredjedel kommer från länder utanför Europa.

Han vittnar om en rad fall där utländska experter som jobbar i Sverige har nekats förlängda arbetstillstånd och permanenta uppehållstillstånd på grund av bagatellartade misstag från arbetsgivaren och nitiska bedömningar från Migrationsverkets sida. Situationen är alarmerande, menar han. 

– Ryktet börjar spridas till andra länder. Talanger är inte längre lika lockade att komma hit. De väljer andra länder, säger han.  

Även om problemet har uppmärksammats i politiken går det för långsamt, menar han. Det finns en brist på kreativitet för att lösa problemen.

– Jag förstår att lagstiftning tar tid, men det är frustrerande att se duktiga människor lämna på grund av byråkrati, säger han.

Migrationsverket: ”Kan förstå att det kan upplevas som en bestraffning”

Känner ni igen det som Carl-Johan Hamilton beskriver?
– Inte direkt då viktiga detaljer utelämnas. Men det som är bra att veta är att det finns en stor skillnad på om det rör sig om en ansökan som är att betraktas som ny eller som en förlängning, skriver Alexandra Elias, presskommunikatör på Migrationsverket, i ett mejlsvar.


Vad är syftet med tillämpningen (som företagaren kallar karensregel)?

– Personer som tidigare fått avslag om PUT (permanent uppehållstillstånd) har i regel förbrukat den kvalificeringstid som gäller för att få stanna permanent. Men det ska gå att söka sig hit på nytt, på en ny anställning, med en ny kvalificeringstid och med nya möjligheter till permanent uppehållstillstånd. Då är det ytterst viktigt att det är att betraktas som en ny ansökan vilket vi ser vid en 6 månaders utresa.


Blir det inte dubbelbestraffning? (Ett litet misstag, ofta gjort av arbetsgivaren, tvingar personen att lämna landet, och sedan får personen inte börja om med en ny process förrän det gått sex månader)

– Jag kan förstå att det kan upplevas som en bestraffning men syftet med regelverket, förarbetet (lagen) och den vägledande domen från Migrationsöverdomstolen är att motverka missbruk av regelverket vilket många gånger ligger till grund för att tillståndet återkallas.


Om ni inte känner igen det som Carl-Johan Hamilton beskriver. Vad kan det bero på? Gör olika handläggare olika?

– Vi har inte fått ta del av vad som faktiskt har hänt i det enskilda fall han lyfter som exempel. Och det är som sagt en skillnad om det rör sig om en person som förbrukat hela kvalificeringstiden eller om det är en person som fått sitt tillstånd återkallad under en pågående kvalificeringsperiod.


Hur ser ni på risken att Sverige tappar viktig kompetens till andra länder?

– Självklart är den kompetens som finns i Sverige viktig och ännu viktigare är det att vi ser till att de experter som finns i Sverige inte utnyttjas av oseriösa arbetsgivare.


Företag upplever också att Migrationsverkets tillämpning av den här ”karensregeln” är godtycklig. Hur ser ni på det?

– Det är svårt att bemöta kritiken då vi inte vet vad som faktiskt ligger till grund i det enskilda ärendet han lyfter.

 

Tipsa Entreprenör!

Riskerar du, eller någon du känner, att utvisas för bagatellartade fel i samband med anställning? Tipsa oss på redaktionen! Mejla till redaktionen@entreprenor.se och berätta mer.

comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

"Rädda Sveriges anseende efter kompetensutvisningarna"

KOMPETENSUTVISNINGARNA Nu uppmanar Stockholms Handelskammare till handling för att locka fler högutbildade till Sverige.
NYHET Publicerad:

Inget stoppar Sorunda-korven

VAD HÄNDE SEN Äkta råvaror och ett omsorgsfullt hantverk. Det är filosofin på Sorunda korvfabrik, tillsammans med inställningen att växandet ska ske i lugn takt. Det betalar sig nu när den lokalproducerade korven hittar allt längre ut i landet.
NYHET Publicerad:

Revisionsplikten återinförs

REVISION Ökad risk för skattefusk, försvårat arbete mot ekonomisk brottslighet och få positiva effekter. Det är resultatet av att revisionsplikten för små aktiebolag avskaffades. Därför menar nu Riksrevisionen att revisionsplikten bör återinföras
NYHET Publicerad:

"Regeringen bär ansvar för negativa attityder mot företagare"

DEBATT Den rödgröna regeringen bär ett stort ansvar för negativa attityder och bristande kunskap om företagandet, menar debattören Cecilia Widegren (M) i en replik till näringsminister Mikael Damberg. Hon menar att de svenska villkoren och förutsättningarna måste hålla i en global konkurrens.
NYHET Publicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

10 FRÅGOR David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.
NYHET Publicerad:

Hygglig affärsidé lockar investerare

NYKLÄCKT Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.
NYHET Publicerad:

Global rekryteringsexpert: ”Vi har mycket att vinna på det nya dataskyddet”

DATASKYDD Den nya dataskyddsförordningen ställer stora krav på hur företagen hanterar personuppgifter. Men chefsrekryteraren Mercuri Urval började ställa om i tid, vilket till och med har resulterat i vunna affärer. ”Ska man förhandla med stora företag är det otänkbart att inte kunna visa upp att man är på god väg”, säger Robin Karlestedt, direktör för affärsutveckling.
NYHET Publicerad:

EU:s nya dataskyddslag går till väders

DATASKYDD EU:s nya dataskyddslag träder i kraft den 25 maj nästa år. Kraven är stora jämfört med dagens personuppgiftslag. Som företagare kan du inte sticka huvudet i sanden och tro att förändringen inte gäller dig. Tidningen Entreprenör reder ut vad som gäller och ger de bästa omställningstipsen för att företagare ska kunna undvika bötesbelopp i mångmiljonklassen.
NYHET Publicerad:

Svenskan som gör internet säkert

ENTREPRENÖR Hon har kallats för ”hackarnas mardröm”. Hon har kunder som Google, Amazon och Facebook. Hon har blivit inbjuden till Vita huset av Barack Obama. Svenska Stina Ehrensvärd är entreprenören vars säkerhetsnyckel är för datoranvändare vad säkerhetsbältet är för bilförare. Tidningen Entreprenör reste till Silicon Valley för att träffa succéföretaget Yubicos grundare.
NYHET Publicerad:

Sista Entreprenör på papper - nu drar vi igång fPlus

BÄSTA LÄSARE Det första numret av tidningen Entreprenör kom ut i maj 2001. Det sista numret av Entreprenör på papper är det som kommer ut i veckan, nummer 10 2017. I fortsättningen hittar du nyheter för företagsamt folk på entrepenor.se, som lever vidare som nyhetssajt på nätet, och i den nya nyhetsappen fPlus.
NYHET Publicerad:

Filmklipp från jourbesök gör succé i sociala medier

MARKNADSFÖRING Med en tydlig digital strategi har Håkan Svanström, ägare av Svanströms El och VVS, hittat en framgångsrik väg till nya affärer på Facebook. ”Jag lägger ner mycket tid på att filma dråpliga jourjobb och lyfter fram exempel på dåligt utförda jobb. Ska man nå ut måste man ha ett budskap och ett intresse för att sköta och följa upp sina inlägg”, säger han.
NYHET Publicerad:

Lurades av blufföretag: ”För jävligt”

BLUFFAKTUROR Nu rasar det in bluffakturor hos svenska småföretag. Maria Larsson lurades att tro att hon fyllde i en myndighetsenkät, men fick istället en saftig faktura från blufföretaget Företagsopinion.
NYHET Publicerad:

Stopp för styrelsekompetens efter dom i högsta instans

STYRELSER En dom i Högsta förvaltningsdomstolen sätter käppar i hjulet för Tjeders. När styrelseledamöter inte längre kan fakturera sitt arbete kan det blir svårt att hitta kompetens till styrelserummen.
NYHET Publicerad:

Norskt familjeföretag har köpt upp 69 förskolor och skolor – i Sverige

ENTREPRENÖRER Fler och fler svenska välfärdsföretagare kastar in handduken. Men debatten om vinst i välfärden är inget som oroar Randi och Hans Jacob Sundby, som driver det norska förskoleföretaget Læringsverkstedet. Bara i år har de köpt upp 69 förskolor och skolor i Sverige.
NYHET Publicerad:

Hållbara strumpbyxor växande nisch i jättebransch

VAD HÄNDE SEN Ett nytt miljötänkande i en traditionell och till del konservativ bransch. Det blev startskottet för byggandet av en helt ny nisch i den miljardindustri som tillverkningen av nylonstrumpor är. Nu tar Swedish Stockings de första stegen in på marknaden i USA.