NYHET Publicerad

Dubbelbestraffning av utländska talanger

KOMPETENSUTVISNING Utländska experter som har nekats förlängt arbetstillstånd på grund av små misstag får inte söka nytt arbetstillstånd på ett halvår. It-företagaren Carl-Johan Hamilton menar att Migrationsverket har infört en så kallad karensregel. Myndigheten medger att sex månaders utomlandsvistelse krävs för en ny ansökan.

Personer som går
Foto: TT
Carl-Johan Hamilton

Carl-Johan Hamilton, vice vd på it-företaget Ants.

Utvisningarna av utländska talanger fortsätter trots den senaste tidens protester. Och nyligen blev Carl-Johan Hamilton, vice vd för it-företaget Ants, varse om saker som ytterligare försämrar situationen. Företaget hjälper flera svenska it-företag att hitta kompetens runt om i världen.

– Tidigare har en utländsk expert som har nekats förlängt arbetstillstånd på grund av en miss från arbetsgivaren kunnat lämna landet och direkt söka ett nytt jobb i Sverige. I samband med det har det gått att söka ett helt nytt arbetstillstånd. Det vill säga börja om processen på nytt, säger han.

Men Migrationsverket har börjat tillämpa en karensregel som kan få riktigt allvarliga konsekvenser, berättar Carl-Johan Hamilton. Redan förra sommaren stötte han på det första fallet, och sedan dess har det blivit allt vanligare, konstaterar han.

– Vi hjälpte nyligen ett teknikföretag som ville anställa en person som hade fått utvisningsbesked i juni. Personen skulle lämna landet och ansöka om ett nytt arbetstillstånd, men fick beskedet att det inte kommer att gå. Migrationsverkets besked var att personen är tvungen att vänta i sex månader innan en ny ansökan kan lämnas in, säger han.

– Om vi inte tidigare tappade kompetens till andra länder, så kan vi vara säkra på att vi kommer att göra det nu, säger han och menar att det inte finns någon grund i lagstiftningen för Migrationsverkets agerande.

Migrationsverket känner inte helt igen sig i beskrivningen, men bekräftar ändå att det kan förekomma en slags karensregel.

– Det ska gå att söka sig hit på nytt, på en ny anställning, med en ny kvalificeringstid och med nya möjligheter till permanent uppehållstillstånd. Då är det ytterst viktigt att det är att betraktas som en ny ansökan vilket vi ser vid en 6 månaders utresa, skriver Alexandra Elias, presskommunikatör på Migrationsverket i ett mejlsvar (se hela svaret i högerspalten).

Annons

Under våren och sommaren har tusentals beslut om förlängt arbetstillstånd tagits. Och hundratals har nekats förlängda tillstånd, visar siffror från Migrationsverket.

I maj avgjordes 2 283 fall. 1 814 beviljades och 469 nekades förlängt arbetstillstånd. I juni avgjordes 1 983 fall, 1 512 beviljades och 471 nekades. I juli avgjordes 1 664 fall varav 331 nekades.

På senare tid har det rapporterats om en rad utländska experter som har avvisats förlängt arbetstillstånd på grund av övernitiska regeltillämpningar av Migrationsverket. Det sker en kompetensflykt till andra länder, där personerna tas emot med öppna armar, menar Carl-Johan Hamilton.

En stor del av fallen handlar om personer som jobbar inom it- och teknik, berättar Carl-Johan Hamilton. Hans företag hjälper en rad svenska it-företag att rekrytera kompetens. På ett år rekryteras omkring 2 000-3 000 personer. En tredjedel kommer från länder utanför Europa.

Han vittnar om en rad fall där utländska experter som jobbar i Sverige har nekats förlängda arbetstillstånd och permanenta uppehållstillstånd på grund av bagatellartade misstag från arbetsgivaren och nitiska bedömningar från Migrationsverkets sida. Situationen är alarmerande, menar han. 

– Ryktet börjar spridas till andra länder. Talanger är inte längre lika lockade att komma hit. De väljer andra länder, säger han.  

Även om problemet har uppmärksammats i politiken går det för långsamt, menar han. Det finns en brist på kreativitet för att lösa problemen.

– Jag förstår att lagstiftning tar tid, men det är frustrerande att se duktiga människor lämna på grund av byråkrati, säger han.

Migrationsverket: ”Kan förstå att det kan upplevas som en bestraffning”

Känner ni igen det som Carl-Johan Hamilton beskriver?
– Inte direkt då viktiga detaljer utelämnas. Men det som är bra att veta är att det finns en stor skillnad på om det rör sig om en ansökan som är att betraktas som ny eller som en förlängning, skriver Alexandra Elias, presskommunikatör på Migrationsverket, i ett mejlsvar.


Vad är syftet med tillämpningen (som företagaren kallar karensregel)?

– Personer som tidigare fått avslag om PUT (permanent uppehållstillstånd) har i regel förbrukat den kvalificeringstid som gäller för att få stanna permanent. Men det ska gå att söka sig hit på nytt, på en ny anställning, med en ny kvalificeringstid och med nya möjligheter till permanent uppehållstillstånd. Då är det ytterst viktigt att det är att betraktas som en ny ansökan vilket vi ser vid en 6 månaders utresa.


Blir det inte dubbelbestraffning? (Ett litet misstag, ofta gjort av arbetsgivaren, tvingar personen att lämna landet, och sedan får personen inte börja om med en ny process förrän det gått sex månader)

– Jag kan förstå att det kan upplevas som en bestraffning men syftet med regelverket, förarbetet (lagen) och den vägledande domen från Migrationsöverdomstolen är att motverka missbruk av regelverket vilket många gånger ligger till grund för att tillståndet återkallas.


Om ni inte känner igen det som Carl-Johan Hamilton beskriver. Vad kan det bero på? Gör olika handläggare olika?

– Vi har inte fått ta del av vad som faktiskt har hänt i det enskilda fall han lyfter som exempel. Och det är som sagt en skillnad om det rör sig om en person som förbrukat hela kvalificeringstiden eller om det är en person som fått sitt tillstånd återkallad under en pågående kvalificeringsperiod.


Hur ser ni på risken att Sverige tappar viktig kompetens till andra länder?

– Självklart är den kompetens som finns i Sverige viktig och ännu viktigare är det att vi ser till att de experter som finns i Sverige inte utnyttjas av oseriösa arbetsgivare.


Företag upplever också att Migrationsverkets tillämpning av den här ”karensregeln” är godtycklig. Hur ser ni på det?

– Det är svårt att bemöta kritiken då vi inte vet vad som faktiskt ligger till grund i det enskilda ärendet han lyfter.

 

Tipsa Entreprenör!

Riskerar du, eller någon du känner, att utvisas för bagatellartade fel i samband med anställning? Tipsa oss på redaktionen! Mejla till redaktionen@entreprenor.se och berätta mer.

comments powered by Disqus
Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Kvalitet viktigare än ägandeform

DEBATT "Huvudmännen bakom välfärdsföretag är ofta eldsjälar med brinnande engagemang men utan stora ekonomiska tillgångar", skriver ordförande för LUF i Södermanland, Hannes Rudsäter, som är kritisk till ett vinsttak för välfärdsföretag.
NYHET Publicerad:

Industriavtalet behövs för att stärka industrins konkurrenskraft

DEBATT Facken inom industrin målar upp en för dyster bild av industriavtalet. Lönebildningen måste kopplas till industrins internationella konkurrenskraft, menar Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe.
NYHET Publicerad:

Ny dom försvårar för styrelseledamöter

SKATT Styrelseledamöter tvingas minska på sina uppdrag efter en dom i Högsta förvaltningsrätten. Nu hotas tillväxten i företagen.
NYHET Publicerad:

”Personalliggare och kassaregister dåliga verktyg mot den svarta ekonomin”

DEBATT Personalliggare och certifierade kassaregister är dyra och ineffektiva verktyg för att komma åt den svarta ekonomin. De bör avskaffas – inte implementeras i andra branscher som Skatteverket vill.
NYHET Publicerad:

Den svenska exportkartan ritas om

EXPORT Efterfrågan i Europa är på väg upp och det ser ljust ut för svensk export. Men Brexit och Donald Trump är orosmoln som kan slå hårt mot världshandeln. Samtidigt kan det förändrade världsläget skapa nya möjligheter för länder och företag som spelar sina kort rätt, enligt Lena Sellgren, chefsekonom på Business Sweden.
NYHET Publicerad:

Bantad budgetkalkyl ökar lönsamheten

I PRAKTIKEN En tung och tidsödande budgetprocess fick Consilium Marine & Safety att övergå till budgetlös styrning. I dag håller företaget koll på sin utveckling med rullande tolvmånadersprognoser. Vd Carl Adam Rosenblad vittnar om att det har lett till ökad konkurrenskraft och gjort verksamheten betydligt mer anpassningsbar till omvärldsförändringar.
NYHET Publicerad:

Gaddad entreprenör sticker hål på matoligopol

ENTREPRENÖR Hur vågar man utmana ett gäng matjättar på en oligopolmarknad? ”Man är förbannad”, säger Johannes Cullberg, vd och grundare av matkedjan Paradiset. Han tröttnade på de stora jättarnas dåliga sortiment och nu bygger han upp en egen butikskedja med fokus på ekologisk mat.
NYHET Publicerad:

Liten balja blev stor framgång

NYKLÄCKT För Liza Grevblad är det terapi att få krypa ned i ett varmt bad. För några år sedan flyttade hon till en lägenhet utan badkar. För att kunna täcka kroppen med varmt vatten ritade hon en badbalja för vuxna.
NYHET Publicerad:

Postnord stjäl det som är ditt

DEBATT Postnord gör sig skyldiga till egenmäktigt förfarande eller till och med stöld när de makulerar försändelser utan att skicka tillbaka till avsändaren, menar debattören.
NYHET Publicerad:

Hatten av för Babblarnas mamma

ENTREPRENÖR Babblarna är färgglada figurer som trollbinder små barn framför skärmen. Men de är också språkpedagogiska hjälpmedel på hög nivå. Idag har skaparen Anneli Tisells idéer blivit ett succéföretag som omfattar böcker, spel, appar, musik, film och musikvideor, som har 140 miljoner visningar på Youtube. Nu har Babblarnas mamma siktet inställt på världen.
NYHET Publicerad:

Drönarföretagare vann mot myndigheterna

REGELKRÅNGEL Från och med den 1 augusti blev det tillåtet att flyga med en kameraförsedd drönare igen. Förbudet har varit lagstadgat i endast tio månader och drönarföretagarna har under hela tiden legat på för en lagändring. Nu är lagen ändrad och drönare med kameror kan användas igen.
NYHET Publicerad:

Skatteverket kräver in pengarna – trots att frågan inte är avgjord i rätten

SKATTER Hästaveln är hobbyverksamhet. Det slår Skattemyndigheten i Uppsala fast och upptaxerar företaget Unique Dogs and Horses AB med närmare en halv miljon. Samtidigt har företagets pressats med korta svarstider. Ärendet ligger nu hos Förvaltningsrätten, men något anstånd med att betala den upptaxerade skatten har inte medgivits, trots den rättsliga prövningen.
NYHET Publicerad:

De blev årets vinnare i Serendipity Challenge

ALMEDALEN Av över 400 bidrag utsågs SaltX till årets tillväxtbolag och Sprinklebit till årets startup i entreprenörstävlingen Serendipity Challenge.
NYHET Publicerad:

Patentskydd lyckokast för Berries by Astrid

IMMATERIALRÄTT När forskaren Astrid Friborg startade företaget Berries by Astrid valde hon att skydda varumärket, produkten och tillverkningsprocessen. Det visade sig vara ett lyckokast eftersom försäljningen av licensrättigheter idag är en stor intäktskälla i företaget. Annars är många startupföretag dåliga på att skydda sina innovationer. Hälften av företagen har inget skydd alls, visar en undersökning från Awapatent.
NYHET Publicerad:

Edward Blom: Den motvillige entreprenören

TIO FRÅGOR Böcker, sommarvärd på radio, tv-personlighet, kulturhistoriker, gastronom och så en jullåt på det. Edward Bloms portfolio går inte av för hackor, men själv hävdar han att han är en ganska motvillig entreprenör. ”Många entreprenörer gillar vägen till målet. För mig kommer den riktiga lusten när något är färdigt.”