Lexingtons grundare årets förebildsentreprenör

6

Utmärkelse Kristina Lindhe, vd för inredningsföretaget Lexington, är årets Förebildsentreprenör. Det stod klart under Entreprenörsgalan på Berns Salonger i Stockholm den 20 september. ”Att bli uppmärksammad gör mig väldigt stolt. Jag hoppas att fler unga entreprenörer framöver vågar satsa på sina idéer” säger hon.

Kristina Lindhe, gundare och vd för Lexington.
Kristina Lindhe, grundare och vd för Lexington.

”Kristina Lindhe tilldelas utmärkelsen för att med mod, målmedvetenhet och uthållighet byggt ett framgångsrikt internationellt företag samt för att hon har ett brett engagemang för samhället och entreprenörskap i stort genom bland annat Prins Daniels Fellowship, och som mentor i Svenska Handelskammaren i New York samt genom sitt långa engagemang som Förebildsmedlem i Founders Alliance”, löd juryns motivering för utmärkelsen.

Entreprenörsgalan anordnas av Founders Alliance som varje år delar de ut tre utmärkelser i samband med galan. Årets Förebildsentreprenör delas ut till en entreprenör som har nått framgångar med sitt entreprenörskap och bolagsbyggande, och som har lyckats inspirera och vägleda andra entreprenörer.

– Att få bli uppmärksammad dels som bolagsbyggare men kanske framför allt som inspirationskälla till ett gott entreprenörsledarskap gör mig väldigt stolt. Jag hoppas på att se fler unga entreprenörer framöver som har vågat satsa på sina idéer, säger Kristina Lindhe, vd och grundare av Lexington Company.

För 17:e året i rad hölls Entreprenörsgalan och tidigare vinnare av priset är bland annat Niklas Zennström, grundare Skype, Robert af Jochnick, grundare Oriflame, Gun Novak, grundare Face Stockholm, samt Olle Blomqvist, grundare Ellos.

Entreprenör har tidigare intervjuat Kristina Lindhe om hennes entreprenörsresa. Hon berättar bland annat om hur hon lyckats bygga upp ett företag som säljer amerikansk livsstil mer framgångsrikt än amerikanarna själva.

Linn Ålund Thorgren