Pontus Frithiof satsar större

Jag var där Krögaren och kocken Pontus Frithiof ökar tempot som företagare. 10 juni öppnar han ytterligare 300 kvadratmeter i hörnet Brunnsgatan/Norrlandsgatan i centrala Stockholm. Tanken är att skapa ett riktigt matpalats.

pontus_frithiof_kock
Foto: pål allan

– Totalt är ”Pontus!” nu 1147 kvadratmeter uppdelat på fem avdelningar. Vi kommer så småningom att vara tillgängliga från morgon till kväll, säger Pontus Frithiof. Han har sakta byggt sitt restaurangimperium med ”Pontus by the Sea” (Skeppsbron i Stockholm), ”Från Pontus” (catering) och ”Fårösunds Fästning by Pontus” (Gotland). Nu passar han på att ta ett stort kliv och gör om restaurang ”Pontus!”, som öppnade 2007, rejält. Entreprenör var med på pressträffen och visningen idag tisdag (och passade på att smaka några ostron, ceviche, gäddqueneller och lite, lite av Pontus eget rosévin)

– Jag vill inte slåss med de finaste kockarna i stan, utan skapa något eget, ett lite finare brasserie, med flera avdelningar och möjligheter, säger Pontus Frithiof, som när Entreprenör hälsar på påpassligt presenterar sig som just entreprenör.

Pontus! får, förutom befintlig matsal, fyra tillskott: Deli (även med take away), Bar (en rejäl), Seafood Bar (bland annat med Pontus ”Råbiff” på lax, tonfisk och ostron) och Köket (en festvåning med matstudio). Prisnivåerna mellan avdelningarna är enligt Pontus själv”differentierade” och i fisk- och skaldjursrestaurangen kostar gäddquenellerna med sommarlök, dill och hummersås facila 195 spänn och den kokta rimmade torskryggen 325 kronor.

Entreprenör återkommer med ett mer fylligt reportage om Pontus Frithiof, som äger 66 procent av bolaget själv, medan finansentreprenören Sven Hagströmer äger resten. Omsättningen för 2011 beräknas bli omkring 95 miljoner kronor.

NM