Upphandlingsslarv stoppar tusentals jobb i bristyrken

56

Upphandling Arbetsmarknadsutbildningar är ett av Arbetsförmedlingens viktigaste verktyg för att få ut arbetslösa i jobb. Men upphandlingsslarv har satt tusentals utbildningsplatser på paus, trots att företagen skriker efter kompetensen och arbetslösa står i kö till utbildningarna. "Det är ju rent slarv, det är inte bra någonstans. De här utbildningarna är jätteviktiga för oss", säger restaurangägaren Anna Lallerstedt.

Anna Lallerstedt, ägare av Eriks Restauranger i Stockholm.
Anna Lallerstedt, ägare av Eriks Restauranger i Stockholm.
Hans-Otto Halvorsen, chef för arbetsmarknadstjänster på utbildningsföretaget Lernia.
Hans-Otto Halvorsen, chef för arbetsmarknadstjänster på utbildningsföretaget Lernia.

Den som är eller riskerar att bli arbetslös kan få gå en av Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildningar, yrkesinriktade kurser som Arbetsförmedlingen beställer av utbildningsföretag eller kommuner. Utbildningarna anordnas inom branscher där det finns ett stort behov av kompetens, som vård och omsorg, transport och restaurang. Tanken är att få ut fler arbetslösa i jobb, samtidigt som arbetsgivare får hjälp att rekrytering.

Utbildningarna upphandlas vanligtvis på minst ett par år i taget. Men det senaste året har kugghjulen i utbildningsmaskineriet stannat av. Avtal efter avtal har löpt ut inom en rad utbildningar, utan att Arbetsförmedlingen gjort nya upphandlingar i tid. Det har fått allvarliga konsekvenser, berättar Hans-Otto Halvorsen, chef för arbetsmarknadstjänster på utbildningsföretaget Lernia. En lång rad utbildningar har inte kunnat erbjudas arbetslösa under långa perioder. Runt 10 000 utbildningsplatser är berörda, enligt Lernias beräkningar. Utbildningen inom bygg och anläggning är en av de kurser som avstannat.

– Byggnadsarbetare är en stor bristvara i Sverige, branschen skriker efter kompetens. Byggutbildningen upphandlades för fyra år sedan och avtalet gick ut i mars i år. Men uppdraget tilldelades först i september och utbildningarna kan starta i november. I praktiken innebär det här att utbildningen har varit stängd i ett år, säger Hans-Otto Halvorssen.

Enligt Arbetsförmedlingens regler får deltagare inte påbörja en utbildning om de inte kan gå klart den hos samma leverantör. Eftersom vissa utbildningar är upp emot ett år långa innebär det att Lernia och andra utbildningsföretag inte kunnat ta emot elever på flera utbildningar under lång tid.

Om Arbetsförmedlingen gjort nya upphandlingar i tid hade man kunnat få nästan sömlösa övergångar, även om en ny arrangör tagit över en utbildning. I stället har ovisshet rått, medan utbildningsföretagen tvingats säga upp lärare och lokaler.

– Vi kan inte sitta där fullt bemannade, med kostnader för lokaler och utrustning, om vi inte har några elever. Vi har varslat 300 lärare på de tio orter där vi haft fordonsutbildning. Vi vet ju inte om vi vinner nästa upphandling. Tyvärr blir vi av med spetskompetens, säger Hans-Otto Halvorssen.

Han är frustrerad. Allt som hade krävts är lite bättre planering från Arbetsförmedlingens sida, menar han.

– Det är inte svårt att ta fram ett Excelark och se när avtal går ut och göra en långsiktig planering. Men de vill i princip sitta stilla och vänta tills ett avtal går ut, och sen utvärdera och upphandla ett nytt avtal.

Hans-Otto Halvorssen har tagit upp problemet med Arbetsförmedlingen vid flera tillfällen, men responsen är sval. Svaret han fått är att upphandlingsenheten hos Arbetsförmedlingen är underbemannade.

– Det är skrämmande att de inte kan tilldela resurser trots att de har 7,5 miljarder kronor i budget för administration, säger han.

Arbetsmarknadsutbildningarna inom restaurang har också stannat av. Avtalet gick ut i augusti, och eftersom ingen upphandling gjordes i tid tvingades Lernia avveckla sina utbildningar under våren. Samtidigt är efterfrågan stor.

Anna Lallerstedt, ägare av Eriks Restauranger i Stockholm, tampas med kompetensbristen varje dag.

– Det är ett dagligt problem. Det vi jobbar med allra mest är att jaga personal, främst kockar. De kockar som finns håller inte riktigt måttet heller, säger hon.

Eriks Restauranger har tagit emot flera elever från arbetsmarknadsutbildningar, och flera har sedan fått jobb i någon av deras restauranger.

– De här utbildningarna är jätteviktiga för oss. Det är inte bara svenskfödda som vill byta inriktning som går dem, det är även utlandsfödda som vill ha jobben. Man behöver inte alltid kunna språket, det kan man lära sig allt eftersom. Vi har möjlighet att ta emot och lära upp personer, det finns mycket jobb!

Hans-Otto Halvorssen ser med fasa framför sig vad som kommer att hända när den stora våg av nyanlända flyktingar, som kom till Sverige förra året, kommit hela vägen fram till Arbetsförmedlingens maskineri och ska ut i jobb. För dem är validering och den så kallade allmänförberedande utbildningen steg ett. Men upphandlingsslarvet har drabbat de utbildningarna hårt. Den allmänförberedande utbildningen har inte funnits sedan november förra året.

– Men Arbetsförmedlingen oroar sig inte för det. Ledningen måste tänka framåt, men det finns ingenting.

Arbetsförmedlingen vill inte kommentera

Entreprenör har vid upprepade tillfällen sökt Arbetsförmedlingen för en kommentar, utan resultat.
”Vi hade inte resurser att i tid påbörja de nya upphandlingarna”, sade Arbetsförmedlingens upphandlingschef Martin Kruse till Dagens Industri i våras, i en kommentar till varför upphandlingarna i yrkena svetsare, skärare, svarvare samt buss- och lastbilschaufförer försenats. ”Det är klart att det är ett misslyckande”, sade han.

Maja Cronstedt