Nyhetsarkiv

Visar 1 - 20 av 1597
NYHETPublicerad:

Olle Burell skjuter från höften om friskolorna

Politikerna borde tänka på kvaliteten all vaken tid och inte kasta ur sig uttalanden som får stora konsekvenser. Det menar debattören Johan Sjölin. Han reagerar starkt på att Stockholms socialdemokratiske skolborgarråd Olle Burell kräver förbud mot aktiebolagsdrivna skolor.

NYHETPublicerad:

Årets vd är utsedd

Det göteborgska byggbolaget Serneke Group har under de senaste åren varit ett av Sveriges snabbast växande företag. Nu har grundaren Ola Serneke blivit utnämd till Årets vd.

NYHETPublicerad:

Kompetensutvisningarna: "En skam för regeringen"

Ryktet om att programmerare ska undvika Sverige sprider sig globalt och det kommer att drabba Sverige hårt. Det skriver entreprenörerna Arash Haddad Arman och Patrik Arnesson i en debattartikel på Breakit.se.

NYHETPublicerad:

Allt fler företag utsätts för dataintrång

Dataintrången ökar hos svenska företag och nu uppger vart tionde företag att de drabbats, visar en undersökning från analys- och mjukvaruföretaget FICO.

NYHETPublicerad:

Svindlande affärer i Sveriges kommuner

Hässleholms kommun vägrar att ge privata bredbandsföretag markavtal för att dra fiber, Strömstads kommun driver en egen spa- och gymverksamhet och i Landskrona har politikerna startat ett tvätteri. Detta trots att det redan finns privata, etablerade aktörer i regionen.

NYHETPublicerad:

Sopkrig på Gotland när regionen konkurrerar om byggavfall

Region Gotland konkurrerar med lokala, privata företag när regionen tar hand om byggavfall. Trots att politikerna erkänner problemet, händer inget. ”Det finns tillräckligt många privata företag som arbetar med byggavfall för att det ska råda en sund konkurrens på marknaden”, säger Daniel Björkman, vd på Returbagen AB.

NYHETPublicerad:

”Olyckligt när kommunen försöker skapa jobb i konkurrens med näringslivet”

I Landskrona har politikerna startat ett kommunalt tvätteri för att skapa jobb åt nyanlända och andra som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Men privata företag i regionen har svårt att förstå beslutet. ”Vi anställer också många nyanlända, det är väldigt viktigt för oss”, säger Claes Olofsson, försäljningschef på tvätteriföretaget CWS-boco Sweden, som anser att kommunen slagit in på fel väg.

NYHETPublicerad:

Konkurrensverket: Många företagare vågar inte konfrontera kommunen

Var femte småföretagare möts av konkurrens från kommuner, landsting eller statliga bolag. 17 procent anser att konkurrensen är snedvriden, enligt en undersökning från Konkurrensverket. Men få företag vågar göra något åt problemet. 60 procent av företagen vågar inte konfrontera den offentliga aktören av rädsla för försämrade relationer.

NYHETPublicerad:

Rekordmånga kommunala bolag slår mot näringslivet

Sveriges kommuner startar allt fler företag. Sedan år 2000 har det startats två nya kommunalägda bolag i veckan och sammanlagt finns det nu över 1 700 kommunala bolag runt om i landet. Det är en utveckling som kraftigt påverkar de privatägda företagens möjligheter att utvecklas och växa.

NYHETPublicerad:

Twittrande ekobonde på klimatsmart mission

Han skulle inte bli bonde. Men det blev han – Ekobonden. Men han blev också entreprenör, bipollinerare, pr-expert och planetskötare. Adam Arnesson försöker förändra världen från Jannelunds gård i Närke. Och han är på god väg att lyckas.

NYHETPublicerad:

Upplevelsen viktigast för krögaren som inte står vid spisen

Anna Lallerstedt är krögaren som säger att hon inte kan laga mat. Ändå ska hon öppna sin tredje restaurang till våren. Tricket, enligt henne , är att driva restaurangerna som företag. Entreprenör har träffat doldiskrögaren som inte sätter sig själv på piedestal.

NYHETPublicerad:

Handlare i Husby kräver: Ta brotten mot oss på allvar

När handlarna i Husby drabbas av brott får de inte det stöd de behöver. Brotten tas inte på allvar och personer som grips är snart tillbaka i butikerna, som de använder som sina skafferier. Nu krävs en förändring, skriver Salam Kurda och Nico Mulic.

NYHETPublicerad:

6 tips: Så överlever du första året som startup

Även den som har ambitionen att skapa ett globalt bolag som tar över världen måste börja någonstans. När du registrerat ditt bolag och satt igång att jobba är det bara resten kvar - steg 1 är att överleva första året. Här listas startupexpertens bästa tips!

NYHETPublicerad:

Smart forskning lyfter videoannonsering

Att forskning och entreprenörskap kan gå hand i hand är Johanna Björklund ett bevis på. Hon driver Smart video där hennes egen forskning bär en stor del av framgången. ”Jag kan dra nytta av forskningen genom att välja rätt metoder och tekniker i produkten. Forskningen i sin tur främjas av att jag förstår vilka videorelaterade utmaningar som är viktiga för samhället”, säger hon.

NYHETPublicerad:

Gamla skor blir som nya – med designade skosnören

Ett par fula sneakers med ett par snygga skosnören. Det blev upptakten till Lush Lace i samband med att Cornelia Molin rensat sin garderob. ”Tanken är att man inte ska behöva köpa nya sneakers varje säsong utan att man på ett enkelt och billigt sätt kan uppdatera sin stil”, säger Cornelia Molin, en av grundarna till Lush Lace.

NYHETPublicerad:

Navid Modiri: ”Jag tänker jätteofta att ’Nu skiter jag i det här’”

Navid Modiris liv är en kombination av konst, entreprenörskap och samhällsförändring. Författare, föreläsaren och företagaren får inspiration av radikala kreatörer och har svårt att sova när han tänker på svarta hål i kosmos.

NYHETPublicerad:

Slutreplik: Bra att vi inte är överens

Det konstruktivt att vi inte är överens, skriver Maria Mattsson Mähl i en slutreplik till Feministiskt Initiativ. Nu ser hon fram emot en valrörelse där FI engagerar sig för en variation av driftsformer.

NYHETPublicerad:

Topptalangen Sergei utvisas – "Fullkomligt uppåt väggarna"

Utvecklaren Sergei Beilin med familj är nästa topptalang att utvisas Sverige, på grund av ett minimalt fel av en före detta arbetsgivare. ”Jag hoppas verkligen att vi får stanna, men jag vet att chansen är promillesvag”, säger han. Hans arbetsgivare, Dinesh Nayar, strider nu för Sergeis skull.

NYHETPublicerad:

Politiker tar åt sig äran av högkonjunkturen

Det råder högkonjunktur i Sverige. Arbetslösheten sjunker, investeringarna stiger och företagen rapporterar om brist på arbetskraft. Konjunkturer följer ett visst mönster och denna uppgång är inget undantag. Precis som vanligt försöker politiker sola sig i högkonjunkturens glans, skriver Fredrik Carlgren, chef för Ekonomifakta.

NYHETPublicerad:

FI: Skolexempel på hur kvinnor förminskas

Debattören Maria Mattsson Mähls svar på vår debattartikel är ett skolexempel på hur kvinnor i näringslivet förminskas. Detta genom att det som de gör avfärdas som "trams", skriver FI:s Jennnifer Råsten och Pelle Hällje, i ytterligare en replik.

1 2 3 4 5 6 7