Nyhetsarkiv

Visar 1 - 20 av 1799
NYHETPublicerad: Slut på pappersröran – här är appen som skapar ordning

Slut på pappersröran – här är appen som skapar ordning

Nu är det slut på oreda och evigt letande efter försvunna dokument. Entreprenörerna bakom it-företaget YourPDi har skapat en app där hela familjens viktiga information samlas oavsett om den är digital eller på papper. Nu ska appen även lanseras utomlands.

NYHETPublicerad:

S-toppen: ”Det är beklagligt. Det är skämmigt”

Sveriges skogsägare har sedan den nya regeringen tillträdde väntat på ett klart besked från Socialdemokraterna om hur partiet ska garantera att staten inte tar skog från markägare utan att ge ersättning. Först nu kommer svaret. Skogsägare och äganderätten ska skyddas, säger Isak From (S), talesman i skogsfrågor.

NYHETPublicerad:

Experten: "Hugg i skogen – för klimatets skull!"

Den svenska skogen gör mest nytta för klimatet om den avverkas och återplanteras istället för att stormar, insekter eller bränder tar död på den. Det menar Peter Holmgren, skoglig doktor.

NYHETPublicerad: Snart smäller momsbomben – drabbar hel bransch

Snart smäller momsbomben – drabbar hel bransch

Klockan tickar och frustrationen växer. Snart kan privata vårdgivare drabbas av en 25-procentig kostnadsökning när momsen höjs. ”Det här slår undan benen för den privata sjukvården”, säger Karin Liljeblad, näringspolitisk expert på Vårdföretagarna.

NYHETPublicerad: Tunga jurister: Skogsstyrelsen struntar i grundlagen

Tunga jurister: Skogsstyrelsen struntar i grundlagen

Statliga myndigheter struntar i grundlagen och fullkomligt kör över medborgare, rasar flera jurister. Skogsstyrelsens försök att rättfärdiga stöld från skogsägare är inte unikt, menar juristen Claes Sjölin. ”Släpa tjänstemännen till skranket. Om de som ständigt kränker äganderätten straffades för tjänstefel skulle förmodligen statens uppförande ändras radikalt”, säger han. 

NYHETPublicerad: Efter kompetensutvisningarna: Flera talanger skulle avråda jobbsök i Sverige

Efter kompetensutvisningarna: Flera talanger skulle avråda jobbsök i Sverige

Sju av tio arbetskraftsinvandrare är negativt inställda till att rekommendera Sverige som arbetsland, visar en ny rapport från stiftelsen Diversify. Och trenden lär fortsätta, såvida inte Migrationsverket förbättrar sina rutiner, säger Patrik Karlsson på Svenskt Näringsliv.

NYHETPublicerad:

Skogsstyrelsen – skogsägarnas värsta fiende

Skogsstyrelsen överklagar skogsdomarna. Markägarna har hamnat i ett moras av besvikelse, uppgivenhet och förvirring.

NYHETPublicerad: Staten går till mottack – överklagar skogsdomarna

Staten går till mottack – överklagar skogsdomarna

Skogsägarnas glädje blev kortvarig. Nu överklagar staten Mark- och miljödomstolens dom som gav dem rätt till ersättning. "Förtroendet för Skogsstyrelsen är helt förbrukat", uppger en skogsägare.

NYHETPublicerad: Han är Sveriges främsta entreprenör

Han är Sveriges främsta entreprenör

Under torsdagskvällen delades det prestigefyllda priset EY Entrepreneur Of The Year ut i stadshuset i Stockholm. Vinnare av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year blev Urban Edenström, Stronghold Invest AB.

NYHETPublicerad: Debatt: Så blir svenskt företagande mer jämställt

Debatt: Så blir svenskt företagande mer jämställt

En större andel företagare bör vara kvinnor. Det anser de socialdemokratiska debattörerna. De menar att attityderna kring kvinnors företagande bör ändras i grunden och föreslår därför en rad åtgärder.

NYHETPublicerad: Ny utredning föreslår tillträdesförbud

Ny utredning föreslår tillträdesförbud

Brotten, trakasserierna och hoten mot handlarna ökar. Nu föreslår en ny utredning, som har lämnats över till riksdagen, hårdare straff mot flergångsförbrytare och ett tillträdesförbud.

NYHETPublicerad: Tung ekonom varnar för företagarflykt

Tung ekonom varnar för företagarflykt

Riskerar Sverige en företagarflykt och talangutvandring på grund av att staten inte uppfyller samhällskontraktet? Det ska nationalekonomen och författaren Tino Sanandaji undersöka i sitt nästa projekt. "Många är oroliga för hur deras barns framtid ska utveckla sig”, säger han.

NYHETPublicerad:

Branschen där spott, våld och dödshot är vardag

Branschen är en väg in på arbetsmarknaden för unga, men har utvecklats till något annat. ”Det är ju helt sjukt att man på något sätt får vänja sig vid att bli mordhotad, spottad i ansiktet och lära sig hur man ska undvika att få en snyting”, säger chefen Linda Gunnarsson.

NYHETPublicerad: Migrationsverkets GD: ”Falsk historieskrivning om kompetens­utvisningarna”

Migrationsverkets GD: ”Falsk historieskrivning om kompetens­utvisningarna”

Migrationsverket har fått hård kritik för de så kallade kompetensutvisningarna – fall där topptalanger har blivit utvisade på grund av bagatellartade misstag från arbetsgivaren. Nu svarar Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik på kritiken i en exklusiv intervju i Entreprenör. ”Det går inte att skälla på fel träd om man vill att katten ska klättra ner”, säger han.

NYHETPublicerad: Seger för skogsägarna – svidande förlust för staten

Seger för skogsägarna – svidande förlust för staten

Det är en svidande kostsam förlust för staten när den nu dömts att betala ut 18 miljoner kronor i ersättning till fem fjällnära skogsägare. Det konstaterar deras juridiska ombud Magnus Norberg på LRF Konsult.

NYHETPublicerad: Lösningen på framtidens försörjningsproblem finns i Japan

Lösningen på framtidens försörjningsproblem finns i Japan

Japan har tagit ett samlat grepp kring att hantera problemen med att färre ska försörja fler, skriver debattören Miyuki Kashima. Bland annat pågår en satsning på automatisering och ny teknik. Nu tycker hon att Sverige ska följa Japans exempel.

NYHETPublicerad: Ny studie: Landsmän inspirerar flyktingar att starta företag

Ny studie: Landsmän inspirerar flyktingar att starta företag

Fler flyktingar startar företag om de hamnar i kommuner med landsmän som redan är företagare. Det visar en ny studie. ”I nformella nätverk är ju det vanligaste sättet för att få jobb”, säger forskaren Henrik Andersson. Men det kommer också varningar för att många invandrare startar företag som en sista utväg.

NYHETPublicerad: Myndigheten dömer ut Morgan bara för att han är företagare

Myndigheten dömer ut Morgan bara för att han är företagare

Trots framgångsrika företag har Morgan Holmström kämpat i flera år för att bevisa för Migrationsverket att han kan försörja sig och sin familj. Till slut fick han rätt i domstol, men frun avvisas i alla fall.

NYHETPublicerad: Lättnad i budgeten för skogsägare - M och KD utreder äganderätten

Lättnad i budgeten för skogsägare - M och KD utreder äganderätten

Nu stoppar M och KD de nyckelbiotopsinventeringar som gjort många skogsägare sömnlösa. Istället vill partierna ta ett brett grepp på äganderätten i en utredning.

NYHETPublicerad: Dom satte stopp för styrelsekompetens: "bedrövligt"

Dom satte stopp för styrelsekompetens: "bedrövligt"

En dom i Högsta förvaltningsrätten satte stopp för företagares möjligheter att arbeta som styrelseledamöter i andra bolag. Trots att det har gått över ett år sedan de nya reglerna trädde i kraft har kritiken inte svalnat.

1 2 3 4 5 6 7