Nyhetsarkiv

Visar 1 - 20 av 1685
NYHETPublicerad:

Debatt: Företag som inte förbereder brexit kan förlora stort

Det är hög tid för företagen att börja förbereda sig för brexit. Det menar debattörerna Mattias Hedvall och Johan Zetterström. Företag som inte är förberedda när separationen sker kommer förlora stora värden, menar de.

NYHETPublicerad:

Nytt förslag: Kraftigt sänkt ersättning upprör fjällnära skogsägare

Markägare till fjällnära skog, som nekas avverkning, kan få se sina ersättningsnivåer sänkas radikalt om ett nytt förslag från Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket blir verklighet. ”Det är inget annat än ett hån, säger Hanna Holmberg”, som äger 140 hektar fjällnära skog i Västerbotten.

NYHETPublicerad:

Musikentreprenören som fick stjärnproducenterna på kroken

Hans musiktjänst Auddly hjälper artister och låtskrivare att få koll på sina rättigheter. Det har fått stjärnproducenter som Björn Ulvaeus och Max Martin att öppna plånboken. Möt den musikaliska mångsysslaren Niclas Molinder, vars nya affärsidé är att göra Örebro till Sveriges svängigaste företagshubb. 

NYHETPublicerad:

Hög tid att regeringen tar bort kravet på danstillstånd

Det är orimligt att det i Sverige 2018 krävs att en pub- eller restaurangägare har danstillstånd för att inte straffas om gästerna spontant reser sig och dansar till musiken. Men fortfarande har inget förslag kommit från regeringen om att avskaffa lagen. Det skriver riksdagsledamot Jenny Petersson (M).

NYHETPublicerad:

Konkursen gav nya affärsidé – Splitgrid hjälper butiker med likviditeten

När Göran Erikssons klädbutik gick i konkurs slogs han av tanken: Varför ska handlare behöva låsa in en massa pengar i varulager och varför ska leverantörerna behöva vänta på att få betalt? Tanken blev en ny affärsidé – en programvara för säkra betalningar mellan butiker och leverantörer.

NYHETPublicerad:

Ungdomsförbunden: Riv upp LAS för att fler ska få jobb

"En reform av arbetsrätten är nödvändig för att företag ska kunna anställa och fler människor ska kunna få ett arbete. Vi kommer att arbeta hårt tillsammans för att en alliansregering prioriterar en genomgripande LAS-reform", skriver företrädare för alliansens ungdomsförbund.

NYHETPublicerad:

Kommunalt tvätteri kan bryta mot lagen

Kommunala verksamheter som agerar på den öppna marknaden får inte ta del av regeringens uppmärksammade anställningsstöd extratjänster, enligt Arbetsförmedlingens regler. Ändå har Landskrona bemannat ett kommunalt tvätteri med extratjänster. Detta kan strida mot regelverket och möjligen även lagen.

NYHETPublicerad:

Från nyanländ till vd – nu ger hon svenskakurser till anställda

Städentreprenören Elina Sjöberg erbjuder sina anställda språkkurser i ”städsvenska” för att de ska få bättre självförtroende och en chans till en nystart i Sverige. "Jag kan arbeta mer självständigt", säger Rita Nikiforova från Lettland.

NYHETPublicerad:

Hamnade i polisförhör för olaglig dans

Att dansa på restaurang kan straffa företagaren. Det är innebörden av en föråldrad lag, som fortfarande är aktuell, trots att en enig riksdag vill avskaffa lagen. Företagaren Peter Sjöström, som driver O'Learys i Umeå, hamnade förra året i polisförhör för olaglig dans.

NYHETPublicerad:

”SVT skapade organiserad spamattack mot friskolorna”

Tiotusentals anmälningar till friskolornas köer. Det är resultatet av satirprogrammet Svenska Nyheter på långfredagen. Nu måste skolorna hantera varje ansökan, en närmast omöjlig uppgift när enskilda skolor ska ringa tusentals föräldrar för att undersöka om köplatsen är allvarligt menad. "Detta är inget mindre än en organiserad spamkampanj initierad från SVT:s webbsida, säger Ulla Hamilton", vd för Friskolornas Riksförbund.

NYHETPublicerad:

KDU: Nya friåret ett stolpskott

Det gemensamma ska inte finansiera reformer med tveksam eller avsaknad av önskad effekt, menar Felix Arnstedt från KDU, som går till attack mot förslaget om utvecklingsår som nyligen presenterades.

NYHETPublicerad:

Externa ledamöter avgörande för utvecklingen

Många företagare saknar externa ledamöter i sin styrelse, något som kan vara avgörande för bolagets utveckling, menar affärsrådgivaren Lars-Erik Wiik. ”De flesta entreprenörer är så fokuserade på att hantera den dagliga operativa verksamheten att tiden för de strategiska framtidsfrågorna inte finns eller prioriteras. ”, säger han.

NYHETPublicerad:

Ica-handlare stoppar inbrottstjuvar med rökmaskin

Jenny Stenberg tog över en Ica Nära butik i Norrhult för sex år sedan. Hon har redan haft fem inbrott och har varit tvungen att installera säkerhetsutrustning för 450 000 kronor. "Jag polisanmäler inte längre. Det tar bara tid och jag tappar fart", säger hon.

NYHETPublicerad:

Ny affärsidé som hand i handsken

De säljer bara en produkt men den finns å andra sidan i 560 varianter. Till skillnad från konkurrenterna sker försäljningen enbart via nätet, en affärsidé som Barahandskar är ensamma om i Sverige.

NYHETPublicerad:

Migrationsverkets nya rutiner saboterar svensk forskning

Migrationsverkets nya rutiner innebär att utländska studenter tvingas åka hem för att förnya uppehållstillstånd. Det slår mot ett 70-tal studenter årligen. Nu överväger professor Staffan Strömblad med flera att sluta rekrytera doktorander från vissa länder för att undkomma vad som beskrivs som ”absurda procedurer”.

NYHETPublicerad:

Migrationsverket: Svårt att säga om vi lyckas – mer vägledning behövs

Migrationsverket medger att reglerna kan uppfattas som krångliga för studenter från länder utanför EU/ESS. ”Vi välkomnar ett förtydligande från Migrationsöverdomstolen”, säger Johanna Lindblad Ó Duinnín, migrationsrättslig expert på myndigheten.

NYHETPublicerad:

Handelskrig mot Trump hotar svensk export

Trumps hot om tullar på stål och aluminium kommer att drabba svensk tillverkningsindustri. Men den avgörande frågan är vilka konsekvenser eventuella motåtgärder får. Ett handelskrig skulle slå hårt mot kärnan i Sveriges export, skriver debattörerna från Teknikföretagen.

NYHETPublicerad:

"Migrationsverkets regelverk påminner om terror"

Johannes Tovatt driver en arkitektbyrå och riskerar att bli av med en av sina topparkitekter, på grund av Migrationsverkets regelverk. "Processen påminner om terror. Jag ser ju på henne hur hon mår", säger han.

NYHETPublicerad:

Topptalangen återvände till Sverige efter utvisningen

Safinaz Awad har återvänt till Sverige och sitt programmerarjobb efter att ha blivit utvisad till Grekland med man och barn. Arbetsgivaren Bodil Ekström Hilberth, vd på Sweet Systems, är tacksam för beskedet men kritisk till det stelbenta regelverket som familjen drabbades av.

NYHETPublicerad:

"Fler talanger måste få visa vad de går för"

I dagens heta svenska arbetsmarknad pågår om en dragkamp om de bästa kandidaterna. Samtidigt finns det grupper som står utanför arbetsmarknaden. I det läget måste fler företag måste satsa på rekryteringsstrategier och employer branding, menar debattören Jonas Norén på Placera Personal.

1 2 3 4 5 6 7