Nyhetsarkiv

Visar 1 - 20 av 1722
NYHETPublicerad:

Bråk efter utvisningen av Ali – C anklagar S för passivitet

S avvaktar resultatet av tidigare lagändringar mot kompetensutvisningar.

NYHETPublicerad:

Företagare: Vi vill inte längre sälja personalliggare

Genom Skatteverkets tolkningar har systemet med personalliggare urartat. Därför vill vi inte längre sälja dem till våra kunder, skriver debattören, och undrar vad politikerna vill med det onödiga krånglet.

NYHETPublicerad:

Politiker kräver lagändring efter Ali Omumis utvisning

Utvisningen av ingenjören Ali Omumi rör upp känslor hos flera riksdagspartier.

NYHETPublicerad:

Nu utvisas ABB-ingenjören Ali Omumi

"Jag förstår inte. Jag jobbar, betalar skatt och följer lagen. Men ändå blir jag utslängd och behandlad som en kriminell"

NYHETPublicerad:

Hökmark vill vässa konkurrenslagar

EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) redogör för hur han vill utveckla unionens konkurrenspolitik.

NYHETPublicerad:

Butiksägare kräver fler poliser efter nazistbesök

Trosabon och Icahandlaren Jenni Steiner tvingades se på när nazistgruppen NMR spred sin propaganda utanför hennes butik. Nu riktar hon hård kritik mot politikernas slapphet mot företagens säkerhet. "Det måste åtgärdas nu. Inte efter valet", säger hon.

NYHETPublicerad:

Damberg: "Det handlar om hur vi ser på män och kvinnor"

Män dominerar som entreprenörer. Samtidigt som Sverige är ett av världens mest jämställda länder. ”Det är ett glastak som måste spräckas”, säger näringsminister Mikael Damberg.

NYHETPublicerad:

Icahandlaren som tog kampen mot stöldligorna

På kort tid har Mikael Ovrells butik i Kortedala drabbats av stöldligor som länsar butikshyllor och hotar personal – och hans familj. Men han vägrar att ge upp. ”Jag är inte ett offer utan jag står rakryggad för att hantera detta kaos som samhället har skapat”, säger han.

NYHETPublicerad:

Happy Plugs grundare är uppstartarentreprenör. Vilken typ av entreprenör är du?

Krögaren Anna Lallerstedt är professionell entreprenör och Andreas Vural, grundare av Happy Plugs är uppstartarentreprenör. Det visar Entreprenörs profiltest, som ger ett populärvetenskapligt perspektiv på din karaktär som företagare. Vilken typ är du? Testa själv!

NYHETPublicerad:

"Personalliggare en klappjakt på vissa branscher”

Personalliggare blir verklighet i fler branscher och berör fler personer från första juli. ”Jag tycker att de här reglerna är en klappjakt på vissa branscher”, säger krögaren Suzanne Parenius.

NYHETPublicerad:

Äldreboenden hotas av tillståndssmäll

Privata välfärdsföretag som driver äldreboenden på entreprenad åt kommuner måste ha tillstånd från IVO. Men IVO hänger inte med. Nästa år omfattas även privata hemtjänstföretag. SKL varnar för långa köer och stopp för nya företag.

NYHETPublicerad:

Scania stoppar rekrytering – på grund av Migrationsverket

Företaget har satt ett stopp: Inga som rekryteras till de så kallade "resande tjänsterna” får komma från ett land utanför EU.

NYHETPublicerad:

Linas framgångsrecept: Från noll till miljardföretag på tio år

Hon trodde inte på affärsidén med matkassar. Sedan blev företaget som bär hennes namn en vacker framgångssaga. Entreprenören Carolina ”Lina” Gebäck är stolt över företaget Linas Matkasse, som i år fyller tio år.

NYHETPublicerad:

ABB-ingenjör riskerar utvisning trots vägledande domar

Affärsutvecklaren och ingenjören Ali Omumi på ABB i Ludvika riskerar utvisning till Iran. Trots flera vägledande domar i Migrationsöverdomstolen ser det mörkt ut.

NYHETPublicerad:

Hur GDPR-säkrar jag min e-handelssajt?

Jag driver en e-handelssajt och undrar vad mitt företag behöver göra med tanke på den nya dataskyddsförordningen, GDPR. Måste vi ha långa avtalstexter i varje nyhetsbrev som vi skickar ut till kunderna?

NYHETPublicerad:

Sveriges superentreprenörer på värvarstråt

Sveriges superentreprenörer lämnar Monaco för att surfa vidare på den nya elektrifieringsvågen och leta efter nya intressanta förvärv runt om i världen.

NYHETPublicerad:

Brasiliansk fastighetskung världens bäste entreprenör

Vinnaren i årets EY Entrepreneur of the Year 2018 är en fastighetsmagnat med sociala ambitioner. ”Alla ska få känna värdigheten i att äga sin bostad” är hans ledstjärna.

NYHETPublicerad:

Fläskkött ska bli het exportvara till Kina

Köttföretaget Steirefleisch är Österrikes representant i årets upplaga av EY Entrepreneur of the year, som pågår i Monaco. En investering i miljardklassen öppnar dörren till den asiatiska marknaden.

NYHETPublicerad:

Finaldags för svenska superentreprenörer

Nu är Claes Mellgren och Per Olof Andersson från AQ Group på plats i Monaco för att representera Sverige i EY:s final årets entreprenör 2018.

NYHETPublicerad:

Kvinnors företagande störtdyker: "Förskräckligt"

Debatten om vinsttak skadar entreprenörskapet i Sverige, visar en ny rapport.

1 2 3 4 5 6 7