Nyhetsarkiv

Visar 1 - 20 av 1633
NYHETPublicerad:

Almega: ”Sverige håller på att stänga för kompetensinvandring”

Arbetskraftsinvandringen behöver öka rejält, men istället sätter myndigheterna stopp för människor som kommer till Sverige för att arbeta. Det konstaterar bransch- och arbetsgivarorganisationen Almega i en rapport som släpptes idag.

NYHETPublicerad:

Kristersson till Löfven: "Er skattepolitik utdömd sen 70-talet"

Moderatledaren Ulf Kristersson pikade Stefan Löfven och beskrev regeringens skattepolitik som företagsfientlig och förlegad. Det var bara ett exempel på en hård ordväxling om skattepolitiken i höstens första partiledardebatt i riksdagen.

NYHETPublicerad:

Rune Andersson om exitskatten: ”För tankarna tillbaka till 1970-talet”

Regeringens förslag om en flyttskatt på kapital kommer att skada företagandet om den genomförs. Det konstaterades på ett seminarium som Stockholms Handelskammare arrangerade igår.

NYHETPublicerad:

"Rädda Sveriges anseende efter kompetensutvisningarna"

Nu uppmanar Stockholms Handelskammare till handling för att locka fler högutbildade till Sverige.

NYHETPublicerad:

Fler äldre sätter högre tryck på välfärden

Antalet stockholmare som är över åttio år kommer att öka dramatiskt de närmsta åren, vilket ställer större krav på utvecklingen. Men Reepalu-utredningen sätter käppar i hjulen för utvecklingen. "Jag hoppas att politikerna kommer att sansa sig", säger Catharina Tavakolinia, grundare av Kavat Vård.

NYHETPublicerad:

Inget stoppar Sorunda-korven

Äkta råvaror och ett omsorgsfullt hantverk. Det är filosofin på Sorunda korvfabrik, tillsammans med inställningen att växandet ska ske i lugn takt. Det betalar sig nu när den lokalproducerade korven hittar allt längre ut i landet.

NYHETPublicerad:

Revisionsplikten återinförs

Ökad risk för skattefusk, försvårat arbete mot ekonomisk brottslighet och få positiva effekter. Det är resultatet av att revisionsplikten för små aktiebolag avskaffades. Därför menar nu Riksrevisionen att revisionsplikten bör återinföras

NYHETPublicerad:

"Regeringen bär ansvar för negativa attityder mot företagare"

Den rödgröna regeringen bär ett stort ansvar för negativa attityder och bristande kunskap om företagandet, menar debattören Cecilia Widegren (M) i en replik till näringsminister Mikael Damberg. Hon menar att de svenska villkoren och förutsättningarna måste hålla i en global konkurrens.

NYHETPublicerad:

Nya turer kring kompetensutvisningarna

Minimala fel som har skett under anställningen ska inte var skäl för utvisning. Det föreslår regeringens utredare. Men mottagandet är minst sagt delat. Stockholms Handelskammare hyllar förslaget, Svenskt Näringsliv menar att det riskerar att slå fel.

NYHETPublicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.

NYHETPublicerad:

Vem räknas som entreprenör?

För 20 år sedan var bilden av en entreprenör något som jag inte kände någon likhet med. Tidningen Entreprenör har för mig och många andra breddat synen på vem som kan räknas som entreprenör. Jag hoppas att det arbetet fortsätter online när tidningen nu lägger ner sin pappersutgåva. Det skriver Maria Mattsson Mähl, krönikör.

NYHETPublicerad:

Köttleverantör hakar på ekotrend

För fyra år sedan knackade de dörr och frågade om människor ville köpa kött. I dag levererar Gårdssällskapet till hela landet och har 16 anställda. ”Vi är länken mellan konsumenter och bonden”, säger en av grundarna Kenny von Walden.

NYHETPublicerad:

Hygglig affärsidé lockar investerare

Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.

NYHETPublicerad:

Replik: Regeringen straffar småföretagarna

Nu är det snart två år kvar till 2020 och Sverige är långt ifrån att vinna EM-guldet i jobbskapande. Regeringens åtgärdslista har varit bred, men inte särskilt vass, skriver Östersundsföretagaren Martin Sahlberg i en replik till Mikael Damberg.

NYHETPublicerad:

Damberg: Vi har växlat upp småföretagarpolitiken

Just nu växer svenska företag rejält, samtidigt som vi ser utmaningar för de små företagens möjligheter att ta nästa steg. Därför har vi växlat upp småföretagarpolitiken, skriver näringsminister Mikael Damberg och fokuserar på tre områden.

NYHETPublicerad:

Global rekryteringsexpert: ”Vi har mycket att vinna på det nya dataskyddet”

Den nya dataskyddsförordningen ställer stora krav på hur företagen hanterar personuppgifter. Men chefsrekryteraren Mercuri Urval började ställa om i tid, vilket till och med har resulterat i vunna affärer. ”Ska man förhandla med stora företag är det otänkbart att inte kunna visa upp att man är på god väg”, säger Robin Karlestedt, direktör för affärsutveckling.

NYHETPublicerad:

EU:s nya dataskyddslag går till väders

EU:s nya dataskyddslag träder i kraft den 25 maj nästa år. Kraven är stora jämfört med dagens personuppgiftslag. Som företagare kan du inte sticka huvudet i sanden och tro att förändringen inte gäller dig. Tidningen Entreprenör reder ut vad som gäller och ger de bästa omställningstipsen för att företagare ska kunna undvika bötesbelopp i mångmiljonklassen.

NYHETPublicerad:

Svenskan som gör internet säkert

Hon har kallats för ”hackarnas mardröm”. Hon har kunder som Google, Amazon och Facebook. Hon har blivit inbjuden till Vita huset av Barack Obama. Svenska Stina Ehrensvärd är entreprenören vars säkerhetsnyckel är för datoranvändare vad säkerhetsbältet är för bilförare. Tidningen Entreprenör reste till Silicon Valley för att träffa succéföretaget Yubicos grundare.

NYHETPublicerad:

Kompisgänget som bygger Sveriges hetaste fintechbolag

Startupföretaget Transfer Galaxy har sitt kontor i Vivalla i Örebro. Här har de fem grundarna vuxit upp och här har de mot alla odds byggt upp ett av Sveriges hetaste fintechbolag. Men att få finansiering var inte lätt. ”Vi tänkte att alla skulle vilja investera i vårt företag efter att vi hade fått de tillstånd som krävs. Men så blev det inte”, säger vd:n Yosef Mohamed.

NYHETPublicerad:

Domarna hyllas:"En av de bästa dagarna i mitt liv"

Beskedet att Danyar Mohammed vann i Migrationsöverdomstolen och att ny praxis infördes med omedelbar verkan, firas av utvisningshotade arbetskraftsinvandrare i hela Sverige. ”Det blev en av de bästa dagarna i mitt liv”, säger Muhammad Usman Asif.

1 2 3 4 5 6 7