Nykläckt

Läs om entreprenörer med nya företag och affärsidéer.

Bara handskar
Nykläckt

Ny affärsidé som hand i handsken

De säljer bara en produkt men å andra sidan finns den i 560 varianter. Det är en affärsidé som Barahandskar är ensamma om i Sverige.

Anders Carlsson
c4e1a73b-f5d7-4adf-bad9-4c88207ddf04-image
Foto: TT
Nykläckt

Köttleverantör hakar på ekotrend

För fyra år sedan knackade de dörr och frågade om människor ville köpa kött. I dag levererar Gårdssällskapet till hela landet och har 16 anställda. ”Vi är länken mellan konsumenter och bonden”, säger en av grundarna Kenny von Walden.

Frida Nygren
2b33a8cb-0e55-4d1c-bfe9-b5656577e54f-image
Foto: TT
Nykläckt

Hygglig affärsidé lockar investerare

Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.

Frida Nygren
ab2596fd-d707-4377-8d07-07118215763e-image
Foto: TT
Nykläckt

Smart forskning lyfter videoannonsering

Att forskning och entreprenörskap kan gå hand i hand är Johanna Björklund ett bevis på. Hon driver Smart video där hennes egen forskning bär en stor del av framgången. ”Jag kan dra nytta av forskningen genom att välja rätt metoder och tekniker i produkten. Forskningen i sin tur främjas av att jag förstår vilka videorelaterade utmaningar som är viktiga för samhället”, säger hon.

Pernilla Holmlund
35d842ab-c05b-484a-a350-4a89401e41bf-image
Nykläckt

Gamla skor blir som nya – med designade skosnören

Ett par fula sneakers med ett par snygga skosnören. Det blev upptakten till Lush Lace i samband med att Cornelia Molin rensat sin garderob. ”Tanken är att man inte ska behöva köpa nya sneakers varje säsong utan att man på ett enkelt och billigt sätt kan uppdatera sin stil”, säger Cornelia Molin, en av grundarna till Lush Lace.

Frida Nygren
Ann-Sofie Hermansson
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Nykläckt

Lysande affärsidé för stilmedvetna

Ann-Sofie Hermansson tröttnade på att tvingas välja mellan att vara fin eller säker i trafiken. Efter att hon dammsugit marknaden efter snygga reflexer för vuxna upptäckte hon ett stort hål i marknaden. ”Jag ville utveckla reflexer med fokus på design utan att tumma på säkerheten”, säger hon.

Frida Nygren
Fredrik Ståhl grundare Villa Strömsfors
Foto: Anders Andersson/TT
Nykläckt

En kärleksaffär med skygglappar

Det var kärlek vid första ögonkastet. Det konstaterar Fredrik Ståhl som blåst liv i den över 100 år gamla disponentvillan, Villa Strömsfors. ”Ska man lyckas med ett sånt här projekt måste man vara unik och våga gå sin egen väg”, säger han.

Pernilla Holmlund