NYHET Publicerad

Ny affärsidé som hand i handsken

NYKLÄCKT De säljer bara en produkt men den finns å andra sidan i 560 varianter. Till skillnad från konkurrenterna sker försäljningen enbart via nätet, en affärsidé som Barahandskar är ensamma om i Sverige.

Bara handskar

Martin Andreasson och Kim Revenfeld

Mitt under intervjun trillar det in en beställning på 144 par handskar.

– Det är en av våra tidigare kunder. Trots att vi bara varit igång i tre månader, vi lanserade dagarna innan jul, så har vi fått allt fler återkommande kunder.

Det säger Martin Andreasson som tillsammans med Kim Revenfeld säljer arbetshandskar på nätet. Bara handskar ska tilläggas, något som också företagsnamnet slår fast: barahandskar.se

– Det är vi ensamma om, att bara fokusera på en enda produkt, arbetshandskar.

Det hindrar dock inte att det finns en uppsjö av olika typer av arbetshandskar, allt från de tunna bomullshandskar som kunden i början av reportaget behövde, till engångshandskar för tandläkare och kraftigare skyddshandskar för den tunga industrin. I allt över 560 olika modeller. De säljs nu över nätet, utan mellanhänder och till priser som kunderna uppenbarligen gillar.

Affärsidén föddes när Martin Andreasson och Kim Revenfeld träffades på en semesterresa till Thailand. De blev kompisar, hade en gemensam bakgrund som säljare av arbetskläder och snart flödade idéerna om vad man skulle kunna göra tillsammans.

– Arbetshandskar är en slit- och släng-produkt. Man köper mycket, ibland lite oplanerat och sedan slängs de när de börjar bli slitna. Bättre då att bygga upp en verksamhet där vi dels har ett stort utbud av handskar så att kunderna får exakt rätt sort, dels till priser som är konkurrenskraftiga, säger Martin Andreasson.

Annons

Sagt och gjort. Ett avtal med de stora tillverkarna var snart på plats och dagarna innan jul 2017 lanserades sajten. Det faktum att Martin Andreasson sitter i Ronneby och Kim Revenfeld har kontoret i Lycksele spelar mindre roll. Hela verksamheten är digital och företaget har inget eget lager eller fysiskt hantering av beställningarna. De levereras direkt från leverantören till kunderna.

– Priserna är pressade och kunderna ser direkt vad priset är. Det behövs ingen förhandling, inget jagande av rabatter eller liknande. För oss handlar det om att hålla volymerna uppe, många bäckar små... Men å andra sidan finns det en miljon företag i Sverige och de flesta som inte är renodlade kontorsverksamheter har behov av arbetshandskar.

Ännu är man helt ensamma i Sverige om idén vilket innebär en del fotarbete för att göra företaget känt. Närmast står därför en ökad satsning på marknadsföring och fler företagsbesök.

– Vi vill ju ha fler återkommande kunder och fler följare på Instagram.

Annons
Annons
Annons

Fler nyheter från Entreprenör

NYHET Publicerad:

Debatt: Företag som inte förbereder brexit kan förlora stort

DEBATT Det är hög tid för företagen att börja förbereda sig för brexit. Det menar debattörerna Mattias Hedvall och Johan Zetterström. Företag som inte är förberedda när separationen sker kommer förlora stora värden, menar de.
NYHET Publicerad:

Ungdomsförbunden: Riv upp LAS för att fler ska få jobb

DEBATT "En reform av arbetsrätten är nödvändig för att företag ska kunna anställa och fler människor ska kunna få ett arbete. Vi kommer att arbeta hårt tillsammans för att en alliansregering prioriterar en genomgripande LAS-reform", skriver företrädare för alliansens ungdomsförbund.
NYHET Publicerad:

Kommunalt tvätteri kan bryta mot lagen

OSUND KONKURRENS Kommunala verksamheter som agerar på den öppna marknaden får inte ta del av regeringens uppmärksammade anställningsstöd extratjänster, enligt Arbetsförmedlingens regler. Ändå har Landskrona bemannat ett kommunalt tvätteri med extratjänster. Detta kan strida mot regelverket och möjligen även lagen.
NYHET Publicerad:

Externa ledamöter avgörande för utvecklingen

UNDERSÖKNING Många företagare saknar externa ledamöter i sin styrelse, något som kan vara avgörande för bolagets utveckling, menar affärsrådgivaren Lars-Erik Wiik. ”De flesta entreprenörer är så fokuserade på att hantera den dagliga operativa verksamheten att tiden för de strategiska framtidsfrågorna inte finns eller prioriteras. ”, säger han.
NYHET Publicerad:

Storm i skogspolitiken: Spricka mellan S och MP

ENTREPRENÖR GRANSKAR Att privata skogsägare blir utan ersättning när staten inför avverkningsförbud har lett till en kritikstorm. Politikerna skyller på varandra i den infekterade frågan om äganderätt och miljöhänsyn. En spricka framträder mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
NYHET Publicerad:

Skogsägare utan ersättning efter myndighetsbråk

ENTREPRENÖR GRANSKAR Sedan en uppmärksammad dom 2015 har staten valt att stoppa avverkning av stora arealer fjällnära skog utan att ge ersättning till skogsägarna. Tidningen Entreprenörs granskning visar att arkitekten bakom är Kammarkollegiet. ”Det övergår min fattningsförmåga hur Kammarkollegiet kommit fram till ståndpunkten”, säger Stefan Rubenson, jurist på advokatfirman Åberg & Co och tidigare rättschef på miljödepartementet.
NYHET Publicerad:

”Gymnasieministern drar förhastade slutsatser om glädjebetyg”

VINSTER I VÄLFÄRDEN Gymnasieminister Anna Ekström anklagar friskolorna för glädjebetyg – hänvisar till rapport som saknar analys.
NYHET Publicerad:

Bil Sweden: “Brexit kommer att slå negativt”

BREXIT Svensk fordonsindustri är en av de sektorer som riskerar att drabbas hårdast av Brexit. Det visar en ny rapport från myndigheten Kommerskollegium som presenterades under torsdagen. "Det kan blir stora problem", säger Mattias Bergman, vd Bil Sweden.
NYHET Publicerad:

Regeringen sinkar miljardsatsning i skogsindustrin

BIORAFFINADERIET I DOMSJÖ Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker vill göra den största investeringen någonsin i svensk skogsindustri. Men regeringens skogspolitik som innebär att allt större skogsarealer skyddsklassas sätter käppar i hjulen. På spel står 4-5 000 jobb, uppskattar Domsjös vd Lars Winter.
NYHET Publicerad:

Miljöministern KU-anmäld för påhopp på Svenskt Flyg

KLIMAT Miljöminister Karolina Skog, MP, krävde i Dagens Nyheter att statliga Swedavia och Luftfartsverket lämnar branschorganisationen Svenskt Flyg. "Ett angrepp ovärdigt en minister", anser Svenskt Flygs ordförande Niklas Nordström. På fredagseftermiddagen KU-anmäldes Skog för ministerstyre.
NYHET Publicerad:

Sänkte sin lön för att företaget skulle överleva – utvisas

KOMPETENSUTVISNINGAR Entreprenören Ahmed Alnomany behövde sänka sin lön för att företaget skulle överleva. "Lönen var för låg" säger Migrationsverket och utvisar honom.
NYHET Publicerad:

Kjell-Olof Feldt: "Vinsttaket är värre än löntagarfonderna"

VÄLFÄRD Kjell-Olof Feldt, tidigare ordföranden för Friskolornas riksförbund och Sveriges finansminister, kommer med hård kritik mot regeringens och vänsterpartiets förslag om ett vinsttak i den privata välfärden. Han menar att förslaget i princip utgör ett vinstförbud, vilket är ett radikalt politiskt beslut som inte ens togs under den heta striden om löntagarfonderna, enligt honom.
NYHET Publicerad:

"Gråsossen" som värnar vinst i välfärden

PROFIL När Göran Gruber började på Aleris lasarett i Motala innebar det mer än en ny arbetsplats. Den 60-årige kirurgen var tvungen att ompröva sin politiska kompass och syn på vinster i välfärden. "Man kan väl säga att jag fick alla mina fördomar motbevisade", säger han.
NYHET Publicerad:

Monaco nästa för AQ Group

TÄVLING När ABB lade ner startade företaget. Sedan dess har AQ Group levererat vinst varje kvartal i 24 år. I går vann de dessutom SM i företagsamhet, Entrepreneur of The Year. Nu väntar världsfinalen i Monaco.
NYHET Publicerad:

Hemtjänstföretag nobbar Göteborg – "absurt dåligt företagsklimat"

VALFRIHET Göteborgs stad har nyligen öppnat för LOV i hemtjänsten. Trots detta har bara ett fåtal visat intresse – och inte en enda av de större hemtjänstföretagen. ”Det är absurt att Sveriges andra största stad har så dåligt företagsklimat”, säger David Lega (KD), oppositionsråd i Göteborgs stad, och skyller på de rödgröna.