Om Entreprenör

MAGASIN Entreprenör är Sveriges största tidning för företagamt folk, det vill säga entreprenörer och företagare som vill starta och utveckla företag och affärsidéer.

Fem omslag från tidningen Entreprenör.

Vi skriver om människor, deras drivkrafter, strategier, val, villkor och vardag. Det är berättelser som andra företagare kan dra nytta av och aspirerande nyföretagare få inspiration ifrån.

Dessutom är Entreprenör medlemstidning för Svenskt Näringslivs 60 000 medlemsföretag som tillsammans sysselsätter närmare 1,6 miljoner anställda. Det gör att vi även bevakar näringspolitik och debatt.

Detta får du som läsare i varje nummer av Entreprenör:

 • Entreprenörerna. Spännande intervjuer med intressanta företagare – kända så väl som okända, men alltid med en historia att berätta.
 • I praktiken. Oavsett om du vill anställa, växa organiskt eller genom förvärv eller lära dig mer om sociala medier – Entreprenörs tipssidor ger lösningar och idéer.
 • Frågor och svar. Du frågar – vi har en expert som svarar.
 • Reportag. Vi väjer inte för det komplicerade, men skriver om saker på ett smart och lättillgängligt sätt. Vi fördjupar oss i hur skaffar man kapital, regelkrångel och Skatteverkets metoder och mycket annat som hör företagandet till.
 • Med mera. Nykläckta företagare med intressanta idéer, debattörer, företagsforskare, styrelseproffsen, riskkapitalisterna, våghalsarna,
  Anna Dalqvist, chefredaktör tidningen Entreprenör.

  Anna Dalqvist, chefredaktör tidningen Entreprenör.

  deltidsentreprenörerna, småföretagarna, ekonomiexperterna, politikerna, företagarnas vänner och säljexperterna.