Frida Nygren

Frida Nygren

Redaktör

  • +46 8 762 65 78

Reporter på tidningen Entreprenör och Svenskt Näringslivs externa webbplats.

Senaste artiklarna

NYHET Publicerad:

Skattechock slår hårt mot småföretagaren Kent

SKATTER Bensinskatt, försämring av rotavdraget och en höjning av arbetsgivaravgiften för unga. Företagaren Kent Blomquist har under de senaste åren drabbats av många skattesmällar och tappat hälften av sina kunder. ”Det är orimligt”, säger han.
NYHET Publicerad:

”Facket bedriver en häxjakt mot oss”

ARBETSMARKNAD Arndt’s Sales Academy utsätts just nu för en smutskampanj av fackförbundet Säljarna. Det menar systrarna Michaela och Madeleine Arndt.
NYHET Publicerad:

Slutar ta emot praktikanter – på grund av personalliggare

REGELKRÅNGEL Lagen om personalliggare har upprört många inom service- och besöksnäringen. Nu har småföretagaren Jeanette Bohman beslutat sig för att inte ta emot praktikanter längre.
NYHET Publicerad:

Politiker kräver lagändring efter Ali Omumis utvisning

KOMPETENSUTVISNINGARNA Utvisningen av ingenjören Ali Omumi rör upp känslor hos flera riksdagspartier.
NYHET Publicerad:

Nu utvisas ABB-ingenjören Ali Omumi

KOMPETENSUTVISNINGARNA "Jag förstår inte. Jag jobbar, betalar skatt och följer lagen. Men ändå blir jag utslängd och behandlad som en kriminell"
NYHET Publicerad:

Damberg: "Det handlar om hur vi ser på män och kvinnor"

ENTREPRENÖRSKAP Män dominerar som entreprenörer. Samtidigt som Sverige är ett av världens mest jämställda länder. ”Det är ett glastak som måste spräckas”, säger näringsminister Mikael Damberg.
NYHET Publicerad:

Scania stoppar rekrytering – på grund av Migrationsverket

REKRYTERING Företaget har satt ett stopp: Inga som rekryteras till de så kallade "resande tjänsterna” får komma från ett land utanför EU.
NYHET Publicerad:

Kvinnors företagande störtdyker: "Förskräckligt"

ENTREPRENÖRSKAP Debatten om vinsttak skadar entreprenörskapet i Sverige, visar en ny rapport.
NYHET Publicerad:

AstraZenecas vd förväntansfull inför UF

ENTREPRENÖRSKAP ”Att få träffa så många unga driva människor gör att man får stora förhoppningar för framtiden”, säger Jan-Olof Jacke, vd på AstraZeneca.
NYHET Publicerad:

Hamnade i polisförhör för olaglig dans

DANSTILLSTÅNDET Peter Sjöström, som driver O'Learys i Umeå, blev förhörd av polisen för att gäster dansat på hans restaurang. Detta trots att riksdagen vill avskaffa lagen.
NYHET Publicerad:

Externa ledamöter avgörande för utvecklingen

UNDERSÖKNING Många företagare saknar externa ledamöter i sin styrelse, något som kan vara avgörande för bolagets utveckling, menar affärsrådgivaren Lars-Erik Wiik.
NYHET Publicerad:

Experten: ”Vet inte om kompetensutvisningarna kommer upphöra”

KOMPETENSUTVISNINGARNA Efter flera månaders väntan har Migrationsverkets rättsliga kommentar till de två prejudicerande domarna från Migrationsöverdomstolen i slutet på förra året, kommit. Amelie Berg, arbetsmarknadsexpert på Svenskt Näringsliv, menar att kommentaren inte svarar på om de orättfärdiga kompetensutvisningarna kommer att upphöra.
NYHET Publicerad:

Ny studie: Fler hållbara företag med kvinnliga investerare

INVESTERINGAR Fler kvinnliga investerare hade kunnat leda till mer kapital till hållbara företag, visar en ny undersökning. "Vi måste bryta upp den otroligt homogena grupp investerare som finns i dag och då måste kvinnligt ägande, investerande och företagande öka", säger Julia Reuszner, vd på crowdfunding-bolaget Pepins.
NYHET Publicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

10 FRÅGOR David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.
NYHET Publicerad:

Köttleverantör hakar på ekotrend

NYKLÄCKT För fyra år sedan knackade de dörr och frågade om människor ville köpa kött. I dag levererar Gårdssällskapet till hela landet och har 16 anställda. ”Vi är länken mellan konsumenter och bonden”, säger en av grundarna Kenny von Walden.
NYHET Publicerad:

Hygglig affärsidé lockar investerare

NYKLÄCKT Nystartade Hygglo vill att du delar med dig och tar del av saker som inte används. Ett år efter starten har de fått in 10,8 miljoner kronor och är nu den största tjänsten för uthyrning mellan privatpersoner i Sverige.
NYHET Publicerad:

Norskt familjeföretag har köpt upp 69 förskolor och skolor – i Sverige

ENTREPRENÖRER Fler och fler svenska välfärdsföretagare kastar in handduken. Men debatten om vinst i välfärden är inget som oroar Randi och Hans Jacob Sundby, som driver det norska förskoleföretaget Læringsverkstedet. Bara i år har de köpt upp 69 förskolor och skolor i Sverige.
NYHET Publicerad:

Gamla skor blir som nya – med designade skosnören

NYKLÄCKT Ett par fula sneakers med ett par snygga skosnören. Det blev upptakten till Lush Lace i samband med att Cornelia Molin rensat sin garderob. ”Tanken är att man inte ska behöva köpa nya sneakers varje säsong utan att man på ett enkelt och billigt sätt kan uppdatera sin stil”, säger Cornelia Molin, en av grundarna till Lush Lace.
NYHET Publicerad:

Navid Modiri: ”Jag tänker jätteofta att ’Nu skiter jag i det här’”

10 FRÅGOR Navid Modiris liv är en kombination av konst, entreprenörskap och samhällsförändring. Författare, föreläsaren och företagaren får inspiration av radikala kreatörer och har svårt att sova när han tänker på svarta hål i kosmos.
NYHET Publicerad:

Skanska-chef om #MeToo: ”Det finns ingen quick-fix”

ARBETSMARKNAD Kampanjen #MeToo har under de senaste dagarna cirkulerat på sociala medier. Den syftar till att synliggöra sexuella trakasserier och övergrepp, och har fått tusentals kvinnor dela med sig av sina historier. ”Som arbetsgivare har man ett jättestort ansvar för att vara tydlig med att det råder nolltolerans mot alla former av diskriminering” säger Veronica Rörsgård, hr-chef på Skanska.