Frida Nygren

Frida Nygren

Redaktör

  • +46 8 762 65 78

Reporter på tidningen Entreprenör och Svenskt Näringslivs externa webbplats.

Senaste artiklarna

NYHET Publicerad:

Skönhets­entreprenörens nya okända satsning – ger sig in i skogsbranschen

ENTREPRENÖRER Efter att ha ”jobbat non-stop i åtta år” valde Ida Backlund att sälja majoriteten av sitt företag Rapunzel of Sweden 2015. Nu är hon tillbaka i bolaget i en ny roll och har även gett sig in i skogsbranschen.
NYHET Publicerad:

Näringslivsdoldis kan bli bäst i världen

ENTREPRENÖRSTÄVLING På lördag kan han vinna världsfinalen Entrepreneur of the year i Monaco. Urban Edenström är en av Sveriges främsta entreprenörer, en tungviktare inom fastighetsbranschen och en doldis.
NYHET Publicerad:

Han är Sveriges främsta entreprenör

ENTREPRENÖRSKAP Under torsdagskvällen delades det prestigefyllda priset EY Entrepreneur Of The Year ut i stadshuset i Stockholm. Vinnare av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year blev Urban Edenström, Stronghold Invest AB.
NYHET Publicerad:

Ny utredning föreslår tillträdesförbud

BROTT Brotten, trakasserierna och hoten mot handlarna ökar. Nu föreslår en ny utredning, som har lämnats över till riksdagen, hårdare straff mot flergångsförbrytare och ett tillträdesförbud.
NYHET Publicerad:

Dom satte stopp för styrelsekompetens: "bedrövligt"

STYRELSER En dom i Högsta förvaltningsrätten satte stopp för företagares möjligheter att arbeta som styrelseledamöter i andra bolag. Trots att det har gått över ett år sedan de nya reglerna trädde i kraft har kritiken inte svalnat.
NYHET Publicerad:

Ny rapport: Så ska kompetensutvisningarna stoppas

KOMPETENSUTVISNINGARNA Under de senaste åren har Sverige drabbats av kompetensutvisningar. Men i en ny rapport presenteras förslag kring hur Migrationsverket och kommande regeringen kan stoppa att fler drabbas.
NYHET Publicerad:

Skattechock slår hårt mot småföretagaren Kent

SKATTER Bensinskatt, försämring av rotavdraget och en höjning av arbetsgivaravgiften för unga. Företagaren Kent Blomquist har under de senaste åren drabbats av många skattesmällar och tappat hälften av sina kunder. ”Det är orimligt”, säger han.
NYHET Publicerad:

”Facket bedriver en häxjakt mot oss”

ARBETSMARKNAD Arndt’s Sales Academy utsätts just nu för en smutskampanj av fackförbundet Säljarna. Det menar systrarna Michaela och Madeleine Arndt.
NYHET Publicerad:

Slutar ta emot praktikanter – på grund av personalliggare

REGELKRÅNGEL Lagen om personalliggare har upprört många inom service- och besöksnäringen. Nu har småföretagaren Jeanette Bohman beslutat sig för att inte ta emot praktikanter längre.
NYHET Publicerad:

Politiker kräver lagändring efter Ali Omumis utvisning

KOMPETENSUTVISNINGARNA Utvisningen av ingenjören Ali Omumi rör upp känslor hos flera riksdagspartier.
NYHET Publicerad:

Nu utvisas ABB-ingenjören Ali Omumi

KOMPETENSUTVISNINGARNA "Jag förstår inte. Jag jobbar, betalar skatt och följer lagen. Men ändå blir jag utslängd och behandlad som en kriminell"
NYHET Publicerad:

Damberg: "Det handlar om hur vi ser på män och kvinnor"

ENTREPRENÖRSKAP Män dominerar som entreprenörer. Samtidigt som Sverige är ett av världens mest jämställda länder. ”Det är ett glastak som måste spräckas”, säger näringsminister Mikael Damberg.
NYHET Publicerad:

Scania stoppar rekrytering – på grund av Migrationsverket

REKRYTERING Företaget har satt ett stopp: Inga som rekryteras till de så kallade "resande tjänsterna” får komma från ett land utanför EU.
NYHET Publicerad:

Kvinnors företagande störtdyker: "Förskräckligt"

ENTREPRENÖRSKAP Debatten om vinsttak skadar entreprenörskapet i Sverige, visar en ny rapport.
NYHET Publicerad:

AstraZenecas vd förväntansfull inför UF

ENTREPRENÖRSKAP ”Att få träffa så många unga driva människor gör att man får stora förhoppningar för framtiden”, säger Jan-Olof Jacke, vd på AstraZeneca.
NYHET Publicerad:

Hamnade i polisförhör för olaglig dans

DANSTILLSTÅNDET Peter Sjöström, som driver O'Learys i Umeå, blev förhörd av polisen för att gäster dansat på hans restaurang. Detta trots att riksdagen vill avskaffa lagen.
NYHET Publicerad:

Externa ledamöter avgörande för utvecklingen

UNDERSÖKNING Många företagare saknar externa ledamöter i sin styrelse, något som kan vara avgörande för bolagets utveckling, menar affärsrådgivaren Lars-Erik Wiik.
NYHET Publicerad:

Experten: ”Vet inte om kompetensutvisningarna kommer upphöra”

KOMPETENSUTVISNINGARNA Efter flera månaders väntan har Migrationsverkets rättsliga kommentar till de två prejudicerande domarna från Migrationsöverdomstolen i slutet på förra året, kommit. Amelie Berg, arbetsmarknadsexpert på Svenskt Näringsliv, menar att kommentaren inte svarar på om de orättfärdiga kompetensutvisningarna kommer att upphöra.
NYHET Publicerad:

Ny studie: Fler hållbara företag med kvinnliga investerare

INVESTERINGAR Fler kvinnliga investerare hade kunnat leda till mer kapital till hållbara företag, visar en ny undersökning. "Vi måste bryta upp den otroligt homogena grupp investerare som finns i dag och då måste kvinnligt ägande, investerande och företagande öka", säger Julia Reuszner, vd på crowdfunding-bolaget Pepins.
NYHET Publicerad:

David Batra: "Utan entreprenörer funkar inget samhälle"

10 FRÅGOR David Batra är ståuppkomiker och skådespelare – aktuell med showen om hans fru, toppolitikern Anna Kinberg Batra. Han tycker att entreprenörer är livsnödvändiga för samhället. ”När jag började som komiker på heltid och startade företag kändes det viktigt att visa för mig själv och omgivningen att jag kunde leva på det”, säger han.