Maja Cronstedt

Maja Cronstedt

Marknadsansvarig, Egna kanaler

  • +46 8 553 432 07
  • +46 72 565 38 62

Ansvarig för marknadsföringen av Svenskt Näringslivs egna kanaler, framför allt nyhetstjänsten fPlus.

Senaste artiklarna

NYHET Publicerad:

Arbetsförmedlingen snabbar på upphandlingar

ARBETSMARKNAD Efter att Entreprenör rapporterat att många upphandlingar av arbetsmarknadsutbildning blivit försenade under det senaste året svarar Arbetsförmedlingen på kritiken. ”Vi har haft en arbetstopp som har tvingat fram en del svåra prioriteringar”, säger upphandlingschef Martin Kruse.
NYHET Publicerad:

Upphandlingsslarv stoppar tusentals jobb i bristyrken

UPPHANDLING Arbetsmarknadsutbildningar är ett av Arbetsförmedlingens viktigaste verktyg för att få ut arbetslösa i jobb. Men upphandlingsslarv har satt tusentals utbildningsplatser på paus, trots att företagen skriker efter kompetensen och arbetslösa står i kö till utbildningarna. "Det är ju rent slarv, det är inte bra någonstans. De här utbildningarna är jätteviktiga för oss", säger restaurangägaren Anna Lallerstedt.
NYHET Publicerad:

Siba-Fabians bästa tips: Så anställer du rätt medarbetare

WEBB-TV Anställ fler tjejer än killar, stirra dig inte blind på cv:t och spegla samhället. Tipsen kommer från Fabian Bengtsson, vd på Netonnet Group, som i våras utsågs till  Sveriges bästa entreprenör 2016. "Många killar har ett litet orrspel i sig någonstans, de säger för mycket och får för lite gjort", säger han.
NYHET Publicerad:

Australiensisk leksakstillverkare blev årets bästa entreprenör

VINNARE Manny Stul från Australien utsågs sent på lördagskvällen till årets bästa entreprenör i tävlingen EY World Entrepreneur of the year. Leksakstillverkaren med rötter i Polen hade svårt att finna orden när han tackade för priset från scenen i Monte Carlo.
NYHET Publicerad:

Nu avgörs VM i entreprenörskap

TÄVLING Vd:n för Netonnet Group, Fabian Bengtsson, korades i vintras till Sveriges bästa entreprenör. Nu är han på plats i Monte Carlo för att slåss om världsmästartiteln. ”Det finns 50 lika värdiga vinnare, men det är klart att jag har tävlingsinstinkt i mig, det vore roligt att vinna”, säger han. 
NYHET Publicerad:

Tävlingen Entrepreneur of the year vill locka fler kvinnor

TÄVLING I veckan koras årets främsta entreprenör i Monte Carlo, men det är redan nu dags att nominera kandidater inför nästa år. Revisions- och rådgivningsföretaget EY, som arrangerar mästerskapet, söker med ljus och lykta efter fler kvinnliga företagare. ”Vi är inte nöjda med antalet kvinnliga entreprenörer som deltar i vår utmärkelse och vårt mål för 2016 är att minst 30 procent är kvinnor”, säger Carlos Esterling, partner på EY.
NYHET Publicerad:

Målmedvetna medarbetare drar in extra klöver

I PRAKTIKEN Genom att delegera ansvar har bensinmacksägaren Sven-Olof Gudmundsson fått motiverade medarbetare och ökad vinst. Alla heltidsanställda sitter i ledningsgruppen och bonuslön delas ut till dem som uppfyller sina mål. ”Systemet har gett mig gånger tre tillbaka i pengar", säger han.
NYHET Publicerad:

Äventyrsman lyfter vvs till nya höjder

NYKLÄCKT Han kom till Sverige av en slump och stannade när det blev inbördeskrig i Elfenbenskusten. Tio år senare är Penikandjomon Kone en uppskattad arbetsgivare och vvs-företagare i Avesta med siktet inställt på att höja vvs-standarden i sitt gamla hemland.
NYHET Publicerad:

Spotify kräver åtgärder mot bostadsbristen

TILLVÄXTHINDER I ett öppet brev kräver Spotifygrundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon att svenska politiker vidtar åtgärder för att minska bostadsbristen i svenska storstäder. De vill också att svenska skolelever får lära sig programmering och att möjligheterna att göra medarbetarna till delägare underlättas.
NYHET Publicerad:

E-handelns Zlatan

ENTREPRENÖR I den lilla orten Morgongåva utanför Uppsala med 1 400 invånare finns ett av landets största e-handelscentrum. Tiotusentals paket med böcker och mediciner lämnar ortens företagspark varje dag för leverans till kunder runt om i landet. Pär Svärdson är entreprenören bakom succéföretagen Adlibris och Apotea, som växer med rekordfart.
NYHET Publicerad:

Clara Lidström: ”Jag umgås nästan bara med företagare”

10 FRÅGOR När bloggen Underbara Clara växte sig större och större startade Clara Lidström motvilligt sitt företag. Men oviljan har växt till kärlek och nu kan hon inte tänka sig ett annat liv. Från sin gård på Västerbottens landsbygd rattar hon företaget och får samtidigt tid över till familjen.
NYHET Publicerad:

Kontanterna snurrar vidare efter stålbad

VAD HÄNDE SEN? De var Sveriges första bankoberoende operatör av uttagsautomater och målet om att ha 25 procent av marknaden låg inom räckhåll. Då gick värdebolaget som levererade sedlarna i konkurs och allt ställdes på ända. ”Hela verksamheten stannade av. Vi stängde allt och tog hem alla pengar”, säger Patrick Nordwall, dåvarande försäljningschef på Kontanten, som lyckades rädda företaget ur katastrofen.
NYHET Publicerad:

ID-kontroller kostar transportföretagen miljoner

POLITIK ID-kontrollerna på bussar, tåg och färjor som kör mellan Danmark och Sverige kostar transportföretagen mångmiljonbelopp varje månad. Nu kräver företagen att regeringen ersätter dem för de ökade kostnaderna. ”Det kostar helt klart. Och det blir färre som åker med oss”, säger Mats Johansson, vd på Nettbuss Express.
NYHET Publicerad:

Klarna: Ny dataskyddslag blir kostnadssmäll för företagen

JURIDIK I vår väntas EU-parlamentet rösta igenom den nya dataskyddsförordning som ska ersätta ländernas egna lagstiftningar för hantering av personuppgifter. Lagen är komplex och de flesta företag saknar kompetens i frågorna, menar I vår väntas EU-parlamentet rösta igenom den nya dataskyddsförordning som ska ersätta ländernas egna lagstiftningar för hantering av personuppgifter. Lagen är komplex och de flesta företag saknar kompetens i frågorna, menar Caroline Olstedt Carlström, jurist på betaltjänstföretaget Klarna., jurist på betaltjänstföretaget Klarna.
NYHET Publicerad:

Olga Rönnberg: ”Jag började hemma i köket”

10 FRÅGOR Hon började träna för att få mer energi som trött och sliten trebarnsmamma. Idag inspirerar Olga Rönnberg tusentals svenska mammor att komma igång med träningen med sina böcker och företaget Mammafitness. ”Jag grävde där jag stod”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Dagisuppstickaren som blev skolkoncern

MONOPOLBRYTARNA Att utmana offentliga förskolor var själva poängen när konsulterna Thomas Berglund och Bert Levin startade Pysslingen Förskolor i början av 80-talet. Debatten blev hård. Riksdagen stiftade lagen ”Lex Pysslingen”, som stoppade statliga bidrag till privata dagis. Men visionen om nya arbetssätt inom barnomsorgen var stark och Pysslingen växte mot alla odds.
NYHET Publicerad:

Bussföretag riskerar förlora trafiktillstånd

REGELKRÅNGEL På branschorganisationen Sveriges Bussföretag är man mycket bekymrad över att flera medlemmar riskerar förlora sina trafiktillstånd. Trafiktillståndet är nödvändigt för att få bedriva busstrafik och utfärdas av Transportstyrelsen, efter att de gjort en prövning. Företaget är skyldigt att upprätthålla ”gott anseende” för att få och behålla tillståndet.
NYHET Publicerad:

Flyktingkrisen: Bussbolag tvingas agera polis

REGELKROCK Flyktingströmmen till Sverige har gjort att regeringen vill införa id-kontroller på tåg och bussar. Att hinna med id-kontroller gör att bussföretagen kan tvingas bryta mot kör- och vilotidsreglerna och få betala dryga böter. I grevens tid beslutade regeringen att införa vissa lättnader i regelverket. Men det kommer inte att räcka, anser bussbranschen. "Om kunderna inte har sina pass med sig kan det få väldigt stor påverkan", säger Mats Johansson, vd på Nettbuss Express.
NYHET Publicerad:

"Det finns få likheter mellan att vara fotomodell och att vara företagsledare"

10 FRÅGOR När forna supermodellen Emma Wiklund lagt modellkarriären på hyllan satte hon sig vid skolbänken för att plugga affärsekonomi. Intresset för hudvård ledde till företaget Emma S skincare. "Jag älskar att ha ett riktigt jobb, säger hon."
NYHET Publicerad:

"Jag håller på att bygga ett imperium"

10 FRÅGOR På tolv år har Paolo Roberto gått från knockad proffsboxare till prisbelönt föreläsare, kock, programledare och storsäljande författare. Nyligen öppnade han en stor italiensk restaurang i Stockholm och i senaste boken ”Paolos 100 budord” delar han med sig av sina livsvisdomar. Sina nio företag driver han tillsammans med exfrun Lena Roberto. ”Jag lyssnar på henne, men det är inte alltid jag lyder”.