Stina Bengtssson

Stina Bengtsson

Redaktör

  • +46 8 762 61 93

Redaktör på Arbetsmarknadsnytt, debattredaktör på Entreprenör samt emellanåt reporter på fPlus.

Senaste artiklarna

NYHET Publicerad:

Östersundsföretag fick rätt – får servera alkohol

ALKOHOLTILLSTÅND Socialnämnden i Östersund nekade Café Björkbacka tillstånd att servera alkohol för att det finns en lekplats i närheten av kaféet. Men nu har förvaltningsdomstolen rivit upp beslutet. ”Det är bra att lagen fungerar”, säger kaféets ägare till Entreprenör.
NYHET Publicerad:

Utvisades – nu har Syed Latif fått rösta för första gången

KOMPETENSUTVISNINGARNA För några år sedan utvisades Syed Latif från Sverige för att han hade fått jobb via Linkedin och inte via Arbetsförmedlingen. Men han kom tillbaka. Och igår röstade han för första gången. "Det är en historisk dag för mig", säger han.
NYHET Publicerad:

Producenter skålar för riksdagens besked om gårdsförsäljning

KONKURRENS Bryggaren Robin Johnander och vinodlaren Göran Amnegård gör tummen upp.
NYHET Publicerad:

Miljöministern KU-anmäld för påhopp på Svenskt Flyg

KLIMAT Miljöminister Karolina Skog, MP, krävde i Dagens Nyheter att statliga Swedavia och Luftfartsverket lämnar branschorganisationen Svenskt Flyg. "Ett angrepp ovärdigt en minister", anser Svenskt Flygs ordförande Niklas Nordström. På fredagseftermiddagen KU-anmäldes Skog för ministerstyre.
NYHET Publicerad:

Två lärare i bråk med Academedia - nu kan det bli rättssak

SKOLA Två Academedialärare betedde sig hotfullt mot sina kollegor och använde arbetstid åt att sprida politiska budskap. Nu vill en tidigare förbundsjurist på Lärarförbundet att fallet prövas i domstol eftersom han anser att Academedia bryter mot meddelarskyddet. Kommunikationsdirektör Paula Hammerskog menar att det inte handlar om meddelarskydd utan om att företaget måste ha en bra arbetsmiljö.
NYHET Publicerad:

Almega: ”Sverige håller på att stänga för kompetensinvandring”

KOMPETENSUTVISNINGARNA Arbetskraftsinvandringen behöver öka rejält, men istället sätter myndigheterna stopp för människor som kommer till Sverige för att arbeta. Det konstaterar bransch- och arbetsgivarorganisationen Almega i en rapport som släpptes idag.
NYHET Publicerad:

Revisionsplikten återinförs

REVISION Ökad risk för skattefusk, försvårat arbete mot ekonomisk brottslighet och få positiva effekter. Det är resultatet av att revisionsplikten för små aktiebolag avskaffades. Därför menar nu Riksrevisionen att revisionsplikten bör återinföras
NYHET Publicerad:

Lurades av blufföretag: ”För jävligt”

BLUFFAKTUROR Nu rasar det in bluffakturor hos svenska småföretag. Maria Larsson lurades att tro att hon fyllde i en myndighetsenkät, men fick istället en saftig faktura från blufföretaget Företagsopinion.
NYHET Publicerad:

Stopp för styrelsekompetens efter dom i högsta instans

STYRELSER En dom i Högsta förvaltningsdomstolen sätter käppar i hjulet för Tjeders. När styrelseledamöter inte längre kan fakturera sitt arbete kan det blir svårt att hitta kompetens till styrelserummen.
NYHET Publicerad:

Twittrande ekobonde på klimatsmart mission

ENTREPRENÖR Han skulle inte bli bonde. Men det blev han – Ekobonden. Men han blev också entreprenör, bipollinerare, pr-expert och planetskötare. Adam Arnesson försöker förändra världen från Jannelunds gård i Närke. Och han är på god väg att lyckas.
NYHET Publicerad:

Upplevelsen viktigast för krögaren som inte står vid spisen

ENTREPRENÖR Anna Lallerstedt är krögaren som säger att hon inte kan laga mat. Ändå ska hon öppna sin tredje restaurang till våren. Tricket, enligt henne , är att driva restaurangerna som företag. Entreprenör har träffat doldiskrögaren som inte sätter sig själv på piedestal.
NYHET Publicerad:

Beslut idag: kompetensutvisningarna fortsätter

KOMPETENSUTVISNINGARNA Det blir ingen omfattande lagändring för att få bukt med kompetensutvisningarna den 1 december. Det stod klart efter socialförsäkringsutskottets möte på tisdagen.
NYHET Publicerad:

Efter Lagrådets svar: ”Vi är förkrossade”

KOMPETENSUTVISNINGAR Lagrådet avstyrker det förslag till ändring i lagen som skulle innebära en minskning av kompetensutvisningarna. ”Vi är förkrossade”, säger WPHA:s Rafiqul Islam.
NYHET Publicerad:

Kompetensutvisningarna är ett problem, säger remissinstanserna

KOMPETENSUTVISNINGAR När remissinstanserna svarar är det tydligt: kompetensutvisningarna är ett problem, det är de flesta överens om. Men hur de ska stoppas och när en lagstiftning kan bli aktuell råder det delade meningar om.
NYHET Publicerad:

Klimatsmart succé med gemensamma transporter

HÅLLBARHET Kan sopor och paket transporteras i samma bilar? Ja, när Bring, Vasakronan, Ragn-Sells och Stockholms stad samarbetar går det utmärkt. Och det är dessutom klimatsmart.
NYHET Publicerad:

Regeringspartierna backar om kompetensutvisningarna

KOMPETENSUTVISNINGAR Regeringspartierna backar från sitt tidigare besked om kompetensutvisningarna och säger ja till Alliansens motion. "Väldigt positivt att det nu finns en majoritet som vill lösa problemet", säger Johanna Jönsson (C).
NYHET Publicerad:

Politiskt storbråk om kompetensutvisningarna

KOMPETENSUTVISNINGAR Kompetensutvisningarna har skapat storbråk mellan regeringen och oppositionen. Regeringen drar saken i långbänk och Allianspartierna har tröttnat. Nu lägger de en egen motion.
NYHET Publicerad:

Ny dom försvårar för styrelseledamöter

SKATT Styrelseledamöter tvingas minska på sina uppdrag efter en dom i Högsta förvaltningsrätten. Nu hotas tillväxten i företagen.
NYHET Publicerad:

Hamnarbetarna tar strid för tv på arbetstid

REDAKTIONEN TYCKER Hamnarbetarförbundet har bråkat i Göteborgs hamn i 45 år. Just nu är syndabocken APM Terminals. Genom åren har det varit alla andra ägare av verksamheterna i hamnen – så länge arbetsgivaren inte har fogat sig till alla krav som Hamn4an har ställt.