Sortera på

Visar 1 - 10 av 19
NYHET

Stora skillnader i handläggningstid

Handläggningstider och kostnader för serveringstillstånd skiljer sig kraftigt mellan landets kommuner. För samma tillstånd kan en krögare i en kommun få...
NYHET

Bank mot strömmen

Thommy Mossinger, ansvarig för Handelsbankens svenska regionrörelse, svarar på frågor om kontantlösa bankkontor på landsbygden.
NYHET

"Vi ska inte hacka på en massa strunt"

Göteborgs stad har rosats från flera håll för sitt arbete med att förenkla livsmedelsinspektionerna ute hos företagen.
NYHET

Bagare rasar mot godtyckliga inspektioner

Bagaren Fabian Flink har tröttnat på godtyckliga livsmedelskontroller och inspektörer som fakturerar men inte dyker upp. ”Vi företagare måste våga sätta...
NYHET

Lönsam rörelse utan köpare

När Torsten Gustafsson och hans bror efter 40 år i drift försökte sälja familjeföretaget Gävle Tråd var det ingen som ville ta över. Till slut köpte en ...
NYHET

"Det kommer aldrig att bli bra igen"

Krögaren Åke Fägnell anklagades för att ha stoppat pengar i egen ficka och hängdes ut som skatteskurk i lokalpressen. Flera år senare friades han i kamm...
NYHET

Hur styrs kommunens tillsynsbesök egentligen?

Kombinationen av minst sagt godtyckliga avgifter och tvivelaktiga resultat för kommunens tillsynsbesök på restauranger gör mig konfunderad.
NYHET

Lättare för svenska småföretag att få kapital

Småbolag i Sverige har betydligt bättre kapitalförsörjning än mindre företag i andra länder. En färsk rapport från OECD visar att svenska småbolag får e...
NYHET

Godtyckliga beslut plågar landets krögare

Olika kostnader för serveringstillstånd. Öppettider som på oklara grunder inte kan förlängas. Prövotid för erfarna krögare som öppnar ny verksamhet. Nu ...
NYHET

"Äh, bara kör. Om det inte funkar har du ju uppsägningstid"

Om hälften av alla svenska småföretag anställde en ny person hade det varit en halv miljon nya jobb. Men det är knappast byråkrati eller arbetsgivaravgi...