Tips från experten

shopping
Foto: ADAM IHSE / TT
Tips från experten

7 tips: Så får du kunderna att älska dig

Se dig själv som en matchmaker och inse att kunderna köper på känsla. Testa din produkt eller tjänst tidigt i processen, innan du utvecklat den för långt. Jasmin Fransson, expert på kundinsikter, ger sina sju bästa tips till hur du får kunderna att älska dig.

Anders Jakobson
Kompetens
Tips från experten

7 tips: Så lockar du topptalangerna till ditt företag

Högkonjunkturen i kombination med pensionsavgångar har gjort att många företag har svårt att rekrytera kompetent personal. Hur gör ni för att få kandidater att välja er framför konkurrenterna? Jane Bergman, employer branding manager på One partner group, tipsar.

Karin Janson
plånbok
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Tips från experten

Så tjänar du pengar utan att jobba

Vi är nog många som drömmer om att hitta ett sätt att överleva ekonomiskt utan att behöva jobba stenhårt för det livet ut. Visst går det att bygga upp en passiv inkomst så att du får tid över till annat. Författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin tipsar om hur du lyckas.

Maria Eremo
Avstamp Företagsamma 2019
Foto: Anders Lövgren
Tips från experten

De sex bästa affärsnätverken för företagare

Det finns massor av affärsnätverk för företagare, men vilka är värda din tid och dina pengar? Nätverksproffset Rosalie Pellerone, Key Account Manager på företaget Splitgrid, tipsar om sex nätverk som kan leda till nya affärer – om du sköter minglandet rätt.

Maria Eremo
1545934export-shipping-containers
Tips från experten

10 tips – så får du fart på exporten

Planering, långsiktighet, engagemang plus en gnutta äventyrslystnad. Det är vad som krävs om ditt företag ska få fart på exporten. Annika Mårtensson har 20 års erfarenhet av internationella affärer och exportfrågor. Här är hennes 10 bästa tips för en lyckad utlandssatsning.

Maria Eremo
22114911-kontorsmiljo-i-skandinavien
Tips från experten

8 varningstecken vid rekrytering – då bör larmsignalen tjuta

En arbetssökande med ofullständigt cv, slafsig kädsel och som inte har några referenser. Det är några av varningstecknen som du som arbetagivare bör vara vaksam på vid en rekrytering, enligt Pernilla Dawidson Göranzon, rekryteringskonsult på Adecco. Hon listar åtta fällor som bör få larmsignalen att tjuta.

Maria Eremo
Karolina Wallin Brorsson
Foto: Lena Evertsson/ Ateljé Lena Pho
Tips från experten

10 tips: Sälj till millennials

Om två år spås millennilas, personer födda 1981 och senare, vara den största konsumentgruppen på marknaden. För dem är digitala kanaler en självklarhet och etik, miljö och jämställhet är viktigt. Varumärke och trovärdighet måste stämma överens. Här är Karolina Wallin Brorsson, vd på ProToSell, 10 bästa tips för att sälja till millennials.

Karin Janson
Ulla-LisaThordén
Tips från experten

10 tips från säljcoachen: Höj priset och behåll kunderna

Ett nytt år brukar betyda prisjusteringar uppåt för många företagare. Men hur får du kunderna att acceptera prishöjningen och hur förhandlar du på ett smart sätt? Säljcoachen Ulla-Lisa Thordén, aktuell med boken "Möt kunden öga mot öga", ger sina 10 bästa tips.

Karin Janson
klara-härgestam
Foto: Emma Ode
Tips från experten

10 saker du aldrig ska göra i ett säljmöte

Det är ditt livs viktigaste säljmöte – affären som kan ändra allt. Men tänk om du gör något fel, något som kunden inte gillar? Retorikexperten Klara Hägerstams listar 10 misstag som riskerar att sabba hela affären.

Anders Jakobson