Vad hände sen?

Sorundakorv_01
Foto: SÖREN ANDERSSON
Vad hände sen

Inget stoppar Sorunda-korven

Äkta råvaror och ett omsorgsfullt hantverk. Det är filosofin på Sorunda korvfabrik, tillsammans med inställningen att växandet ska ske i lugn takt. Det betalar sig nu när den lokalproducerade korven hittar allt längre ut i landet.

Anders Carlsson
Bild 1
Vad hände sen

Hållbara strumpbyxor växande nisch i jättebransch

Ett nytt miljötänkande i en traditionell och till del konservativ bransch. Det blev startskottet för byggandet av en helt ny nisch i den miljardindustri som tillverkningen av nylonstrumpor är. Nu tar Swedish Stockings de första stegen in på marknaden i USA.

Anders Carlsson
81f4492e-4107-49fd-ab53-8c54f9c4bb7f-image
Vad hände sen

Ny affärsmodell ger gladare kor och bättre ekonomi

Friska djur ger bättre ekonomi. Den enkla kalkylen startade företaget Agricam och i sin tur en modernisering av det svenska lantbruket. Sedan dess har Ellinor Eineren, genom att omvandla affärsmodellen i företaget, skapat en helt egen nisch.

Anders Carlsson
5c467830-cc39-40c2-abf8-ae221abe4d03-image
Foto: Sören Andersson
Vad hände sen

Fortsatta framgångar innanför boxen

Stabil efterfrågan och en produkt med hög kvalitet. Det har gjort att Frozzypack kunnat stå emot de piratkopior som dyker upp. Den egna produktutvecklingen fortsätter att hålla sig till grundidén, en matlåda med inbyggd kylning.

Anders Carlsson
Ida_Lemoine_02
Foto: SÖREN ANDERSSON
Vad hände sen

Nya beteenden driver företaget vidare

Ändra invanda beteenden. Det sparar resurser och gör företag och organisationer mer välfungerande. Beteendelabbet var först ut i Sverige med att bygga ett företag som hjälper till att ändra våra beteenden. Det visade sig vara en hållbar affärsidé.

Anders Carlsson
Tobias Ekman
Vad hände sen

15 år senare är livet fortfarande en karusell

Ett konkursat sommarland i Skåne blev språngbrädan. När det var räddat öppnades vägen mot andra affärer. I dag är Tobias Ekman involverad i dussinet olika verksamheter, ständigt intresserad av nya utmaningar. Men det har också haft sitt pris.

Anders Carlsson
sdltbb297ec-nh
Foto: Foto: Linn Malmén/TT
Vad hände sen

Rullande frisersalong gasar vidare

”Jag kan klippa och jag kan köra bil.” Med de två kompetenserna i bagaget startade Sandra Wik frisörföretaget Cut and Drive. Det är en affärsidé som rullar på i allt högre hastighet och nu också kompletterats med en fast salong.

Anders Carlsson
Sara Ahlin Grinde, Jämtlands Flyg
Vad hände sen

Fortsatt luft under vingarna med tredje generationen vid spakarna

Det är drygt 60 år sedan Jämtlands Flyg lättade för första gången. Med tredje generationen i ledningen är det fortsatt de traditionella uppdragen som håller företagen igång också i en allt hårdare konkurrens. Samtidigt sneglar man över gränsen mot Norge.
”Vi fortsätter att göra det vi är bra på”, säger vd Sara Ahlin Grinde.

Anders Carlsson
william larsson 005
Foto: Carina Vallin
Vad hände sen

Ökad lokalkännedom leder företaget vidare

Företag och studier har samsats de senaste två åren. Det har gett möjligheten att lära känna marknaden och bygga långsamt. Men nu är det dags att låta företaget växa på allvar. Det säger William Larsson på M2Finder, som är en tjänst för företag som söker nya lokaler.

Anders Carlsson
2375bedc-a8bb-4157-9dae-ef348caebc65-image
Vad hände sen

Fingertoppskänsla för smycken och entreprenörskap

Med fokus på säljet och ett personligt varumärkesbyggande på Instagram har Cecilia Kores snabbt satt Mumbaistockholm på juvelerarkartan. "Jag vågade säga upp mig och satsa fullt ut när jag insåg att försäljningen började ta fart bara några månader efter starten", säger hon.

Pernilla Holmlund
f4dd086e-fe8a-48f8-b735-02cdeb68ff5b-image
Foto: Sören Andersson
Vad hände sen

De har knäckt nöten till framgång

De började med cashewnötter och är nu uppe i drygt 20 olika produkter. Men den ursprungliga strategin ligger fast: Hållbar produktion hos leverantörerna och samma pris som konkurrenterna i butikerna här hemma. Efter tre år har de fyra bakom The Smiling Group knäckt nöten till framgång.

Anders Carlsson
1d954d97-67f0-42c3-83fe-1851b4c669a3-image
Foto: Johan Gunseus
Vad hände sen

Kärleken till kakao driver företaget vidare

Den lilla chokladfabriken i Umeå drivs med hjälp av äkta råvaror och en aldrig sinande kärlek till kakao. Trots ökande efterfrågan håller Jenny Berg igen på produktionstakten. Tillverkningen av chokladkakor är bara en del i ambitionen på att göra världen lite bättre.

Anders Carlsson
IMG_0734
Vad hände sen

På rätt spår i mogen bransch

Avvecklingen av det statliga monopolet på järnväg var startskottet. I takt med att den svenska järnvägsbranschen mognat har Tågkraft hittat sin egen nisch – och det tack vare drivkrafterna entusiasm, idioti och vilja.

Anders Carlsson